Магията на изтока - тема 74

• 20 102
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Преди няколко дни в reels-овете в IG ми излезе това клипче. Споделям го по повод на това, което споделяш, че ти е направило впечатление от Amalock, а и за да видиш как азиатските деца се учат от съвсем мънички на едно от най-важните неща в този живот - труд и умения.

Your Honor - епизоди 5 и 6

Сега реших да прегледам тазседмичните два епизода.
Ужасно слаб сериал, който прехвърлям само заради героя на Ха Сухо. Добре, че са му дали повече екранно време, то той се оказа най-убедителния лошко в тази нелепа история.

Скрит текст:

# 61
Още нещо предстоящо с участието на Арата - Stolen Identity 3:

# 62
  • MJF
Добре се е разснимал Арата.

Мда, видях го Рос. Мен в основното училище са ме учили да шия по трудово или там както се е водило. Как се зашива копче, как се бели картоф, как се обримчва нещо...такива неща- беше интересно - забавно за повечето деца. Даже моливник си правихме, някой голям/възрастен ни го ряза на стан или каквото там се казва, но разчертаването, пиленето, шкуркането всеки лично си го правеше и той гордо се мотаеше в стаята ми до края на 7-и клас Smiley

Изгледах 96-ти на Тора сега но спрях преди да продължа щото много наситен епизод. Пък ми дадоха и материал за четене - Treaty of San Francisco
Скрит текст:
В предишната петица бяхме в 1951, Тора и Коичи се обясниха, Тора и Юми се разбраха  и минаха с надпис на екрана цели 2 години.  1953 последна от мандата на Тора в Ниигата. Връща се в токийски съд. По съвпадение същото следва и за Коичи. Като тръгваха за Токио и се сбогуваха с всички симпатяги в Ниигата, съдия Коичи пак напомни за себе си с двузначните възклицания /подмятания Grin - какво ли ни чака от представянето на Тора и Юми на неговото семейство Mr. Green - от това как го каза ....
Творческия екип,  в частност гримьори и сценографа малко според мен се престарават в момента със "състаряването" на героите. Прическата на Тора специално ме Neutral Face , както и грима. Бива ли така с нашата Ито Саири.
В семейството на Тора доста са се променили / пораснали всички докато те с Юми бяха в Ниигата последните 5 години. Ханае и тя с "голяма прическа" в 1953 Mr. Green насред цялата таз мъжка компания - двамата ѝ сина, Наоаки и момчето което Тора прибра "от улицата" в първите страшни следвоенни години, вече цял мъж. Че и саксофон hahaha Големия син на Ханае взел да учи право, по пътя на леля си Тора.
В предвкушение съм на пикантериите в Токио , които предстоят явно Mr. Green . Та първо ще попрочета къде съм в историческото време.

# 63
  • вятърничава
Няма други корейски мъже в рекламния корейски бизнес. Господин Гу им изяде хляба на всички.
Скрит текст:

Няма! Мъж, та дрънка Heart Eyes
възрастен ни го ряза на стан
JoyJoyJoy

# 64
  • MJF
Thinking я кажи какъв е лафа горе bb6, че го гледам и не загрявам Blush. А винаги съм "за" смеха.

Tora ni Tsubasa 97-100.
И останалите 4 части от 5-цата бяха много наситени.
Скрит текст:
Срещата с тримата ментори на Тора беше един път Joy . Всеки от тях покачил се в номенклатурната стълбица. На двама от тях от километър личи колко искренно се радват на Тора.
Но съдия Кацураба  / Matsuyama Kenichi направо се престара с киселите физиономии в тази петица Mr. Green . Първо като я видя след толкоз време и като нейн пряк началник. Второ като видя Тора-Коичи. Трето като гурман. Въобще този негов начин да "пази" Тора от самата себе си е много ...далечен, прикрит, труден за разгадаване. Smiley
Тора и Юми посетиха дома на Коичи. Там се оказаха - втората съпруга на покойния му баща и двете деца на Коичи - син и дъщеря, които са съвсем големи. Любопитна гледка както и очаквахме като зрители на база "подмятанията" до тук. Подробностите явно следват идните епизоди.
Срещата на Коичи със семейството на Тора беше второто изцяло позитивно и забавно нещо в тази петица. Със своята непринуденост, топлота, сплотеност, откровеност го хванаха неподготвен Коичи, въпреки че на база вече не краткото си познаване с Тора и опознавайки я е наясно донякъде. Но така и семейно съдебно заседание, а както разбра и не първо Smiley , въобще Коичи остана очарован и пред всички съвсем естествено направи предложение на Тора за брак. Включи се и той в общия тон на дома Mr. Green
Много приятно продължение и за героинята Ямада- състедентката на Тора, непосредствено преди войната и поработиха заедно в адвокатската кантора. Ямада която не си взе изпита-тапия за адвокат, човека с повече от тежко минало, дама бореща се непрекъснато с мъжкия околен свят за това да е възприемана първо като човек, ....та докато Тора стажуваше в Ниигата , Ямада е станала адвокат и заедно с Тодороки вече като съдружници са адвокатска кантора която не бяга от всякакви социални, нископлатени и прочие дела. Както и бившия шеф на двечките Тора-Ямада - съдия Уно.
И именно покрай тези герои сега на дневен ред стигнахме и до другото историческо събитие :
Браво / 2 . Именно с дела от рибарите на Daigo Fukuryu Maru, по-известна като Lucky Dragon 5 ("Щастливият дракон 5").
И това на фона на започналото в съда на Тора дело или подготовка за такова за обезщетение на пострадалите при атомните бомбардировки от САЩ.

# 65
  • вятърничава
Становете за тъкане и плетене на тъкани, може би имаш предвид струг за обработка на дърво и метал или банциг и циркуляр за рязане на дърво. Не съм много веща в занаята, може и аз да съм написала смешка Wink
Красивата китайка, която следяхме тъчеше на стан и от плата май си уши дреха. Какво стана с нея?

# 66
Hoshi Furu Yoru ni - финал. До края не можах да възприема Сузу и Исей като двойка. Бих предпочела сценарият да не включваше романтична връзка между тях двамата. Това обаче е единствената ми забележка към сериала, иначе много ми хареса.

# 67
  • MJF
Ами помня че Рос спомена , че "нашата китайка" има някакви проблеми с авторски права, нещо такова.

Ахха, в моето основно училище , не знайно как имаше цяла отделна голяма стая пълна с такава "тежка артилерия" - всякакви такива непонятни ми тогава машини дето си изброила bb6. Имахме и голяма музикална стая пълна с шкафчета с кутии с музикални инструменти за цял оркестър-имахме  училищен такъв. Това редово, обикновено , нецентрално, квартално училище.

# 68
Още нещо предстоящо с участието на Арата - Stolen Identity 3:

Цитирам се, за да се поправя. Тази снимка всъщност е от постера на друг предстоящ проект - сериалът Muno no Taka. Изобщо има какво да очакваме от Арата. На мен лично ми е любопитен и филмът Adabana.

Започнах 9 Border и само след няколко минути го спрях. Скука. Сега се чудя с какво да продължа. Приемам предложения.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 10:52 от bell_87

# 69
Black Out (Snow White Must Die) - епизод 5

Мръднахме най-после в разследването и освен в тормоза над Йохан (с който прекалиха, както винаги), се сетиха, че все пак е добре всичко да се разследва.
Поредният гнусен и корумпиран шеф на корейска полиция е замесен и в двете убийства. То вече започвам да си мисля, че убийците са няколко, като включвам и онази престорена божа кравичка - съученичката на Йохан, която уж го подкрепяше в тези трудни години в затвора. Хиена е. Хиена и хитра подмолна лисица. Хич не ги обичам такива престорени "добротелки".
Включиха сега и брат-близнак в историята. Абе, има още много кимбап да изядем, докато разкрият всичко. Ако питат мен - поне дузина от тези селски олигофрени бих вкарала в затвора. Ама, че злобни и тесногръди корейски скумрии. Парад на човешкото падение.

Тази корейска "мода" е скандална. Да возиш в количка кучето или котката си?! И в страната ти да се продават повече колички за домашни любимци, но не и бебешки?!?! Наистина са полудели.
В пролетните епизоди на My Ugly Duckling, когато Тигъра посети новия апартамент на Че Джин Хьок и той изпадна в тих ужас, в момента, в който видя количката за кучето на Че Джин Хьок в коридора. Първоначално помисли, че Джин Хьок има бебе, ама къде ти...

Сенсейчо с нова реклама. Предстоят два сериала с негово участие и започнаха да пускат нови реклами.

Петък е. Да си пусна сега нещо индийско за душата. Много ми се издигнаха тези хора в очите.

# 70
Точно преди няколко дни JUN. K от 2РМ беше на гости на Дже, в предаването му Jaefriends, с кучето си сложено в такава количка smile3555.

Скрит текст:

# 71
  • вятърничава
Сенсейчо антифриз ли рекламира.
С кученцата е много по-лесно, отколкото с бебетата. Като малки разходите са същите, но поне не трябва да плащаш за допълнителни уроци и образование щом пораснат. Wink

# 72
Такива са, 2в1. Затова и никога няма да се оженят. Мин Джун значи още гледа тези грозни кучета. Помня, че бяха две. Ужасно грозна порода, много му се присмиваха в Корея.

Този и той е жена заключена в мъжко тяло. Излезе ми снощи в YouTube-предложенията. Все едно жена показва всичко от чантата си, а не мъж?!? Повръща ми се от такива мъже.
Големи примадони, големи нежни души. То мъже не останаха в тази Корея, затова разчитам само на по-старото поколение и като видя тези дни Ха Сухо в Your Honor го оценявам.

Скрит текст:

bb6, Сенсейчо рекламира банка (Shinkin Central Bank). И това не е антифриз, а коктейл.

Escape - корейски филм

Добър филм. Доволна съм, че го изгледах, макар да е поредния от типа "Севернокореец бяга към Свободата a.k.a Южна Корея".
И Дже Хун е севернокорейски войник, който мечтае да избяга на юг и да бъде свободен, а Ку Кьо Хуан - севернокорейското зло, което опита да го спре. Е, на финал го пощади, макар че го простреля, но И Дже Хун постигна мечтата си. За актьорската игра на И Дже Хун и Ку Кьо Хуан няма какво да се напише - там само се аплодира.
Другарят Ким сигурно е цъкал с език, ако е гледал този южнокорейски филм. Мътят му народнодемократичните води с такива свободолюбиви ленти. Червената отрова е зловеща. Радвайте се и ценете свободата си, защото в Северна Корея тя е непостижима. А си мръднал и са те гръмнали.

Това изречение, което Кьо Хуан каза на Дже Хуан в Демилитаризираната зона, ми хареса. Чете ми мислите, хаха.

# 73
Реших да продължа с Kiken na Venus, обаче докато разглеждах филмографията на Юрико, попаднах на заглавие, което ми привлече вниманието. Става дума за Mioka (2010). Ако някоя от вас го е гледала, ще се радвам да сподели мнение.

# 74
Queen Woo
Много зле. Някакво жалко корейско подобие на GoT са се опитали да направят барабар с голотиите и секса. Сори, но не искам да гледам това и при тях.

Общи условия

Активация на акаунт