Магията на изтока - тема 74

• 20 097
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru е насочен към широкоскроени хора с чувство за хумор и самоирония, които не се взимат насериозно. Беше много забавно сериално-приключение.
Мучи-сенпай и егоса-та на Огава-сан липсват. Джунко и нейния Кийоши също.

Така ще го чото итекимас-на този господин, че...
Преди два месеца видях първи епизод на новия му сериал Furitsumore Kodokuna Shi yo. Хареса ми, но нали реших да бойкотирам японските сериали, че ми опънаха пролетно нервите, така и не го продължих. След това се отдадох на индийското кино и отиде тя. Май-май трябва да му дам втори шанс и да го довърша.

# 46
  • MJF
Мен Огава - сан и Сакае - нашата феминистка особено ме Sweat Smile

Amalock    / 2
BowtieSatisfied
Рос, мерси че ми обърна вниманието към този филм. Много. Напълно от моята кръвна група, писах му 9 от 10, не максимума заради началната и финалната сцена , по - точно финалната , тъй като началната съвсем я бях забравила. Аз след нея така се развеселих от гледаката на водното колело в морето и шлюза, сетих се за Le Petit Baigneur и гледах дълго време случващото се на екрана ухилена. Още повече че бащата на главната героиня е обещал на майка ѝ като е предлагал брак да я кара да се смее всеки ден и явно го е изпълнил. Повече никакво спойлване. Ще пиша скрито и в скрито. Препоръката ми е да не четете ако ще гледате филма а да седнете като мен само предварително видяла постера с познатите муцуни.
Прочетох и разгледах град Амагасаки, гледки от него влязоха в кадър не малко пъти а и стана ясно за историята на града откъм бедствия и аварии.
Много детайли в работата на режисьора ми харесаха . Не ми е познат както и сценариста. Жанра е human drama. Норико Егучи в много подходяща роля.

Скрит текст:
Хареса ми цялото "заиграване" на творческия екип с ролята на Амалок, гард, стожер, шлюз, шлем, пазител, ... и сумати други неща в този дух.
Рютаро -сан  наричащ се /оприличаващ се на Амалок, особено ме развеселяваше как като шлюза заставаше проснат пред телевизора Grin а както се разбра какъв човек всъщност е и въпреки впечатленията му/свидетел на голямо разрушително земетресение кара хора около себе си цял живот да се усмихват, общителен на макс, радващ се на живота. Как добре го охарактеризираха колегите му  Smile като шеф който видимо нищо не прави.
На контраст на родителите си Юко-чан, после и Юко-сан. Получи се финално цялостен образ. Голям късмет имаше с хората около себе си и безрезервната им любов. Предвид характера ѝ , формирането ѝ, борбата с околните и със себе си. Още като я видях как когато е сама с кану е хала а когато трябва да се съобразява и да работи в екип - не е нейното. Та макар и много бавно откри сама че всъщност е за позиция на ръководител, голям шеф. Голям късмет че и Хироки - сан си даде сметка за това, въобще хепиенд.
Филма е за нещата от живота. Някои неща провокират. Според мен донякъде Рютаро-Саки бе провокация към Юко. След срива , който получи след като я уволниха при условие че само по себе си бе най-ефективния работник , цели 8 години...И действително провокацията бе успешна , макар че пак отни доста време. Въобще Юко бе много застинала , много наранена, много бранеща се, доведена от поредица големи обстоятелства до състояние на емоционален инвалид. Много тъжно. А тук още повече че човека изначално е добър и можещ.
Саки отделен образ който донякъде бе даден причинно - следствено.
За начало стига толкоз като първи зрител тук на филма.

# 47
  • вятърничава
Колко се чудих от къде ми е познат Коши Мизуками, гледала съм го сравнително скоро. Сетих се, хубавия спасител на плажа и доктор педиатър от Лятната Пепеляшка. Значи, докато си пътува човек в асансьора, може да си го изгледа този служебно-асансьорен романс.
Наваксах с четирите епизода на DNA Lover, въпреки главната неадекватна. Да знаете, че руската озвучка е точно за такива случаи, дразни по-малко от истеричните писъци на тази 🪿. Пак да попитам как такъв уравновесен мъж би се влюбил в такава жена, абсурд просто.
Днес ще продължа със Снежанката.
Скрит текст:
И аз съм от морето. Така се случи, че за седмица посетих плажове на юг и на север.Румънците са проблем по пътищата, малко са шумни, но като туристи са ОК. Другите са постоянно присъствие

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 11:30 от bb6

# 48
  • MJF
Оххо, цели 2 морски включвания в темата Satisfied

Не съм забелязала че имаме такъв полезен емотикон тук- "кокошка" "птица"

Хехе, мда, точно докато пътува човек в асансьора.....И аз гледайки филма се чудех "май не го виждам за първи път този актьор" ама като виден мързел не "порових" да проверя.

Като казахте румънци:
Скрит текст:
До скоро не ми се беше случвало директно да общувам с такъв наш съсед. С всички останали- гърци, македонци, сърби и турци да но дето се казва жив румънец не бях срещала Wink . Та това лято пътувайки у нас съвсем случайно за упътване ме запита една дама , явно чужденка, започна на английски. Аз ѝ отговорих и тъй като имахме да почакаме до времето за тръгване по нейна инициатива се заговорихме още. Оказа се учителка по немски език и действително турист в България. Посещавала е Варна , Каварна и нещо друго от северна България но за първи път  в София и югозападна България. Така се разприказвахме, че седнахме заедно и не спряхме да бърборим докато тя слезе преди мен. В началото на английски но после като разбрахме какви езици знаем , ползваме и по нещо поназнайваме настана лингвистична беседа на няколко езика. Накрая вече "пердашихме" аз на български тя на румънски и всичко бе ясно, макар че тя в  началото не ми вярваше че може и така да се разберем на база лингистичните ни запаси . Разбира се обсъдихме и далекоизточните езици. Оказа се че сред нейните ученици има не малко които учат китайски, при това напълно безплатно. Разказа ми и за посещения на тези деца в Китай за по 3 седмици. Въобще ....времето  не ни стигна да се наприказваме. Smile . Та пращайте и насам по някой румънец. WinkSmile

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 09:55 от Шошулчо

# 49
bb6, от един край сме значи с теб. От Изтока. Затова ни влече най-много към Далечния Изток, хаха.
Шошулчо, тъкмо гледам Рийз-ката какво е пуснала сега, че ми излезе известие и ...
Ами, честит ти празник и на теб, щом днес е денят на кучетата.

# 50
  • MJF
Черпим се с по кокал значи днес и някои други благинки по тях. Beer Tea

Ей не биваше да сме във вегетариански форум , сега като разгледах емотиконите, една мръвка и сие не видях Unamused

# 51
В Romance in the House един от главните герои в историята е куче, така че е задължителен за теб. Нали ме попита вчера, че сега се сетих ...
А за Amalock, знаех, че ще ти хареса и е филм за теб. Затова ти го препоръчах.

Ето ти биру от Рен, нали сега се гледате двамата.

# 52
  • вятърничава
bb6, от един край сме значи с теб. От Изтока. Затова ни влече най-много към Далечния Изток, хаха.
Да, магията на Изтока, на БГ Изтока Joy
Затова реагирам на копърка, трицона и т.н.
Скрит текст:
За румънските столичанки мога да кажа само добри думи, първо са красиви и елегантни и второ веднага се щом видят колебаещ се турист, в чудене накъде да поеме, идват сами и предлагат помощ. Като в повечето столици и големи градове.Като туристи са доста шумни, особено както се движат в пакет по няколко коли.
Започнаха:
 No Gain No Love нуна романс в 12 еп. , 2 седмично в понеделник и вторник. Ще гледам заради Kim Young-Dae, кака му Shin Min-A и Lee Sang-Yi.
Cinderella at 2 AM офисно-чеболски романс в 10 еп., пак по 2 седмично, в събота и неделя. Ще го видя за проба.... щом наваксам с другите.

Реших, че Рен пие мляко първоначално, нали е татко Рен сега. А то биру било.
В Япония отминаха ли тайфуните и лошото време, става ли за бира?

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 11:34 от bb6

# 53
  • MJF
Ха , точно на пяната и аз реагирах като видях рекламата. То бива , бива , ....хич не обичам така Blush ама то и бира в кенче /от кенче не пия.
bb6, много текуща стана, браво на руснаците WinkSmile
"Моята" румънка не беше столичанка но пък се открояваше с шапката си. Smile

# 54
Ядосах се на Снежанката Rage. Хайде, местните явно са замесени в случилото се преди години и си пазят гърбовете и за това се отнасят зле с нашето момче, но защо по ягодите и Ко Джун го тормози, макар че вече взе да подозира, че има нещо мътно в цялата история. Защо проектира собствените си бесове върху Йоханчо.

Поне Съседчетата ме зарадваха. "Любимката" на Рос хубаво нарита онова американско лекенце box, а съдружникът тотално му сви перките 341uu .
Да видим прамедичката и журналистчето до къде ще я докарат.

Дже ми е 50/50. Химията с главната нещо не се получава.

Шекши аджошито беше трепач на мотора, но пък с прическата на фотосесията от сватбата направо ме застреля #2gunfire  smile3544.

Днес планът е да видя и останалите текущи заглавия.

# 55
  • вятърничава
bb6, много текуща стана, браво на руснаците WinkSmile
Аха, bb6 текущата ми викай Joy
Виж сега да те светна как става номера: пускаш климатика, включваш ютията, пускаш съседчетата от Love Next Door с озвучка и така се наваксва.Там няма нужда от много внимание при гледане, няма какво да изпуснеш,гледаш да не спираш да движиш ютията по любимата си Wear Dress. Някои зрителки дори готвят докато гледат,виж това не го правя.
Родителските тимове /евентуални сватове занапред/ ми харесват. Аджумите са чудесни. И младите са много по-добра двойка от онази в Welcome to Samdalri, че и сценарият май по се ядва. Тя малко дразни, прави се на много нахакана, малко я е била майка и навремето.Тези корейски жени са много агресивни, ужас.Хич не броят до 10 и почват с шамарите.
По повод химията между ГГ да споделя какво дочух в интервю в спортните новини оня ден: трябвало да има химия между играчите и триньора им.Гръмко се изсмях, чак стреснах съпружието Sweat Smile

# 56
Каква е тази "прамедичка"? Ким Джи Ън? Много смотан тоя, дето са ѝ го избрали. Помня го от други сериали, но не ми харесва.
Зарязах го аз този сериал, дори и за категорията ми easy to follow while looking at your phone the whole time не става. Со Мин е влудяваща, освен потресаващия ѝ външен вид. Кряка, държи се инфантилно и глупаво, а Хе Ин е нейната тъпа и вярна болонка. То вярно, че корейските мъже имат ниски стандарти, но чак толкова не бива.
Докато На Ън е коренно различен женски корейски образ в Romance in the House. Сравнявам.

Няма други корейски мъже в рекламния корейски бизнес. Господин Гу им изяде хляба на всички.

# 57
Да, за Ким Джи Ън става въпрос. Тя нали е парамедик, но компа пак ме е предал и е изял едно "а" Blush.

# 58
Кажи на дядото на щурчето и калинката да ти купи нова клавиатура. И си поръчай със светещи бутони.

Шошулчо, корейците са заснели сериал за теб Dog Knows Everything.
От 25 септември, 12 епизода по KBS2. Записвай си в тефтера.
Много любими аджошита и аджуми ще са главни герои + супер-дупер аджоши Пак Сонг Унг и супер аджума Сонг Ок Сук (още не мога да ѝ простя как навремето налагаше с дървената лъжица Гони-то в Fated to Love You).
То Гони-то a.k.a Чанг Хьок нещо се е покрил... Защо не снима?

# 59
  • MJF
Хехе, колкоз познати муцуни. Видях че режисьора нищо не ми говори но в случая е важен сценариста пък на горния сайт не видях данни кой е .
Пак добре че са се сетили за такава продукция а не ....вечните им айдъли-манекени с реклами и прочие без сценарий. Да не ми се обиждат Peace
В унисон с нашата аджошна тема са направо. SatisfiedSmiley

Сега като се Smile се сетих за нещо забавно от филма Амалок. Там главната героиня като средство за справяне със стрес/депресия/ угриженост и от този род, ползваше трика да шие ръчно, по-скоро беше нещо като бродиране. Оказа се че това са ги научили в училище. Дадоха архивен кадър от там с любима актриса в ролята на учителката и тя точно в класа в който предстояха матури на нашенски казано, при целия нарастващ стрес у тийновете ги обучаваше как да се разтоварват но и същевременно да се мотивират. Не някакво меланхолично, дзен, лежерно, спокойно бродиране а бойно , с възклицание, ободряващо. SmileySmiley с възглас. Уж щях да го проверявам тоз възглас  какво значи но си забравих а сега не се сещам и той как беше Blush

Общи условия

Активация на акаунт