Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 36 320
  • 776
  •   1
Отговори
# 30
Много съм доволна от всичко на better you, пия целогодишно Д и Б12. За комбиниран спрей за бременни не ми се рискуваше, защото моят лекар съветва поотделно да се приемат добавките. И за каката съм взимала витамин Д джуниър.

# 31
Ох, така като се разпишете и си мисля, че някой е родил 😁
На мен тотема ми помогна много, вляха ми и еднократно желязо, попринцип трябваше 3 дни да ми вливат, но получих стягания и ги достраша да продължат. Но пък за месец с тотемата и еднократната вливка качих хемоглобина до 140. Дано се задържи до раждането 🤞🏻

# 32
Имай предвид, че банките желязо не вдигат дълготрайно хемоглобина.
На мен ми вливаха 4 дни в болницата, за да ме закрепят. Обаче седмица след това пак падна, не съм си правила изследване, но пак станах бледа, кръвното започна да ми пада, при все, че бях с прееклампсия и го държах високо.

# 33
Добро утро 🌞 от мамите, които приемате желязо, може да споделите кой Не получава киселини? Чета, че е един от страничните ефекти. Благодаря 🙏🏻

# 34
Добро утро 🌞 от мамите, които приемате желязо, може да споделите кой Не получава киселини? Чета, че е един от страничните ефекти. Благодаря 🙏🏻

Аз от тотема не съм получавала киселини, но повръщах ако го пия на гладно, за това го пиех и ядях веднага. Буквално 10мин да се забавя с яденето и заминаваше по каналния ред😅

А за спадането на хемоглобина.. той не ми беше толкова нисък и преди това Марти, беше на долна граница, та и да падне до там, смятам не е такъв проблем. Каквото сабя покаже в крайна сметка 😅

# 35
Нито от смарт хийт, нито от сорбифер съм получавала киселини.
Получавам ги от тестено и затова не ям, било то и солети.

# 36
Момичета, днес в 11:28ч се роди и нашата принцеса Изабел с мерки 3160гр и 50см.
 И двете сме добре. Тя е в неонатологията в момента, а аз лежа в реанимация. Чакам да ми я доведат към 17:30 да се видим за малко и от утре вече като ме качат при нея ще сме заедно постоянно. Всяко чакане и болка си заслужават, за да чуеш този писък от първа глътка въздух 🥰

# 37
Честито ! Да расте здрава и безкрайно щастлива малката принцеса ! Бързо възстановяване желая 💞

# 38
Не съм писала от много време, но редовно си ви чета.
Някоя мама, която да е на терапия с клексан/фраксипарин като мен? Как ще раждате? Моят АГ държи на нормално раждане, защото било по-безопасно заради тромбофилията, въпреки че бебето върви доста напред и ще е над 4кг със сигурност. Бях на консултация с анестезиолога в болницата тези дни и той категорично каза, че щом слагам клексан ако не са минали 24 часа от инжекцията няма как да ми сложи епидурална упойка, а като попитах ако евентуално съм секцио каза че може само с пълна ако няма пауза 24 часа от инжекция.. и почнах доста да го мисля и да се притеснявам.
Някоя мама с тромбофилия от родилите или от тези на които им предстои ако може да сподели своя опит ще ми бъде много полезно.

# 39
MDA, Честита рожба! Да е здрава и благословена! 🌸 Бързо възстановяване на теб! ✨☺

# 40
Момичета, днес в 11:28ч се роди и нашата принцеса Изабел с мерки 3160гр и 50см.
 И двете сме добре. Тя е в неонатологията в момента, а аз лежа в реанимация. Чакам да ми я доведат към 17:30 да се видим за малко и от утре вече като ме качат при нея ще сме заедно постоянно. Всяко чакане и болка си заслужават, за да чуеш този писък от първа глътка въздух 🥰

Оооооооо MDA, просълзи ме чак с тези думи “всяко чакане и болка си заслужават, за да чуеш този писък от първа глътка въздух” 🤗❤

Честита да ти е Изабел! Голяма радост, а!  И бързо възстановяване 🎈🌞🎉💯🥳🎊🎁

# 41
MDA честита рожба! Да ви е здрава и щастлива и много да ви радва!

Бубетоо аз съм на клексан, гласим се за нормално. Мен също много ме притеснява как ще протекат нещата ако съм сложила инжекцията преди по-малко от 24ч от раждането, ще го обсъдя с хематолога след 10-Тина дена като се видим. Мисля, че спиналната упойка е ок в такъв случай, но не съм 100% сигурна. Засега стискам палци да успея нормално да го родя и да се мине достатъчно време, за да могат да ми сложат епидурална 🍀 ти как смяташ да раждаш?

# 42
Честита да е Изабел! Много да е здрава и много да ви радва Heart Eyes

# 43
MDA честита рожба! Да ви е здрава и щастлива и много да ви радва!

Бубетоо аз съм на клексан, гласим се за нормално. Мен също много ме притеснява как ще протекат нещата ако съм сложила инжекцията преди по-малко от 24ч от раждането, ще го обсъдя с хематолога след 10-Тина дена като се видим. Мисля, че спиналната упойка е ок в такъв случай, но не съм 100% сигурна. Засега стискам палци да успея нормално да го родя и да се мине достатъчно време, за да могат да ми сложат епидурална 🍀 ти как смяташ да раждаш?
АГ засега държи на нормално, аз също понеже първото ми раждане беше нормално(тогава не знаех за тромбофилията и съответно не бях и на терапия). Притеснява ме единствено упойката, защото анестезиолога изрично отказа да ми слага епидурална или спинална ако не са минали 24 часа.. Не съм някоя лигла да не мога да търпя на болка, но с първото бях с епизотомия, мисля че и сега няма да ми се размине поради едрото бебе и не си представям как ще ме шият после ако съм без упойка..🤔

# 44
MDA, да е жива, здрава и много щастлива малката Изабел ! Heart

Бубетоо, аз съм на фраксипарин 0,4 не са ми казали да има проблем за естествено раждане, но честно да ти кажа не съм и правила консултация с анестезиолог за епидурална упойка. Като че ли ми се върти нещо по спомен, че трябва около 12 часа  да са минали. Иначе лекаря ми каза, че при планово секцио го спират от предния ден.

Момичета аз отново имах много забавна нощ,  снощи след разходка около 22:30 се прибрахме и чух едно изпукване в таза при, което малката май се смъкна още по-надолу. Усетих много сериозна тежест долу и като се почнаха едни болки..постоянна болка като тежест в таза и контракции, които бяха болезнени нещо като при цикъл, така си откарах до към 2, когато съм заспала.. Събудих се от поредното стягане и после нещата се успокоиха, но естествено не заспах повече... Като видях накъде бяхме тръгнали си мислех, че ще се ражда днес. Sweat Smile

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 00:15 от Kitana666

Общи условия

Активация на акаунт