Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 402
  • 776
  •   1
Отговори
# 45
MDA честита рожба! Да ви е здрава и щастлива и много да ви радва!

Бубетоо аз съм на клексан, гласим се за нормално. Мен също много ме притеснява как ще протекат нещата ако съм сложила инжекцията преди по-малко от 24ч от раждането, ще го обсъдя с хематолога след 10-Тина дена като се видим. Мисля, че спиналната упойка е ок в такъв случай, но не съм 100% сигурна. Засега стискам палци да успея нормално да го родя и да се мине достатъчно време, за да могат да ми сложат епидурална 🍀 ти как смяташ да раждаш?
АГ засега държи на нормално, аз също понеже първото ми раждане беше нормално(тогава не знаех за тромбофилията и съответно не бях и на терапия). Притеснява ме единствено упойката, защото анестезиолога изрично отказа да ми слага епидурална или спинална ако не са минали 24 часа.. Не съм някоя лигла да не мога да търпя на болка, но с първото бях с епизотомия, мисля че и сега няма да ми се размине поради едрото бебе и не си представям как ще ме шият после ако съм без упойка..🤔

Според мен от слагането на последната инжекция до шиенето ще са се минали въпросните 24-часа, а и то не се ли прави с лека краткосрочна упойка от типа на пропофол?
Мен ме плаши упойката с интубация честно казано, но според мен шанса е малък да се наложи чак толкова спешно секцио 🤞🏻
Гледам да съм оптимистично настроена, че няма да се стигне до там 😅
Но и аз не съм се консултирала с анестезиолог все още, та не знам как ще процедираме.

# 46
MDA, честита да е! Много красиво име сте избрали, пожелавам и да здраво и щастливо дете! 🥰

# 47
MDA, честито и от мен! Радвам се, че всичко е минало чудесно! Да расте здрава и любопитна малката Изабел, а на теб бързо възстановяване 🩷
Китана, малката определено те държи под напрежение напоследък 😅😅 направо не ти завиждам. Стискам палци и при вас скоро да потръгнат нещата, че да се почва купона 🥰
Ние сме на море, аз се чувствам много добре, не е жега тука, аз като по чудо нямам никакви контракции и неразположения, а малкия е в нирвана направо 😂
В събота сме на така коментираната сватба, направо не вярвах, че ще успеем да се дотътрим, че си е на 500 км от вкъщи. Само се моля да не е много жега, че ще е на открито.

# 48
Честито на MDA, да е много здрава Изабел! Heart На 1ва страничка все още седи и очаквания ѝ термин паралелно с рожденния ден, може да го поправите ^_^

Някоя мама имала ли е казус в който са ѝ открили кондилом повреме на бременността (който в началото го е нямало и от спадането на имунитета се е активирал вирус и го е подтикнал да се образува)? Към 35-та седмица казват, че пак се гледа какво е положението с него и дали може да се разреши естествено раждане или секцио… Прочетох доста стари теми от преди 10-тина години, където на някои родили естествено са им разрешили. От какво зависи?

# 49
Една позната го игра тоя филм с кондиломите, никога не е имала преди бременността. Даже й ги махаха уж оперативно месец преди термина, за да може да роди нормално. Естествено седмица преди термина й се бяха появили нови и й казаха, че не можело да ражда нормално и роди секцио... Аз лично питах също една акушерка, кога е предпоставка за секцио, защото е доста разпространено при бременните. Казаха ми, че зависи къде са, ако са отстрани към сгъвките на краката или дупето и са единични няма проблем, но ако са във влагалището или близо до него е възможно бебето да се зарази при излизането и тогава препоръчват секцио. Реално ако държи да си роди нормално жената не могат да я накарат насила.. Според мен малко ги засилват нещата на моменти.

П.п. Сега ще оправя заглавната страница, забравила съм вчера. Sweat Smile

# 50
Момичета, вие в коя седмица започнахте да имате по-болезнени контракции? И какво точно е чувството? Имам от 2-3 дни леки менструални болки, понякога ме удря и в кръста (винаги при цикъл ме е болял кръста),  а чувството е сякаш ми се ходи по голяма нужда, но не са силни или регулярни, ама не знам честно казано дали е това усещането или 🙄 възможно ли е да са подготвителни, досега не ме беше боляло

# 51
Ами аз родилни контракции не съм имала, защото първото ми раждане беше планирано секцио и не е започвал родов процес. По описанието мисля, че това са подготвителни контракции и ги имам от 2-3 седмици. Тоест от 33та някъде. До колкото знам подготвителните напомнят менструални болки, но истинските са много по-силни и нямало място за колебание дали са контракции 😂 Пия магнезии и но шпа за тези леките и си чакам датата за 10ти.

# 52
Момичета , днес се роди и нашата принцеса Стефани ! Тежи 2890 и 47 см дълга . Няма такова щастие ❤

# 53
EA97,  честита радост!: Heart Да расте много здрава и щастлива малката принцеса, на теб бързо възстановяване. Blush

EM6632, да ти кажа аз имам някакви по-сериозни болки реално от седмица някъде, демек 37-38 г.с. Преди това имах стягания на корема само и болки в кръста, но болките в кръста не са задължително контракции, а може да са и от наместването на бебето. Rolling Eyes

# 54
Еа97, честита радост! Да е здрава и щастлива!

Аз както казах и при родилни контракции болка не съм усещала. Но яко стягане и в кръста.

# 55
ЕА97 честита рожба! Да расте здрава и много да ви радва!

Аз стяганията си ги имам отдавна, уж понамаляха от магнезия, но сега от няколко дена усещам болка в кръста и лека менструална болка, но пък без стягания в същия момент, ново ми е, затова се чудя.. другата седмица ще питам АГ, може наистина бебето да се е смъкнало надолу и да се намества нещо и от това да го усещам така.

Марти, как са бебоците, свикнахте ли?

# 56
Добре са бебоците, нагаждаме се.
Трябва да им даваме и нощем да ядат, че са малки, иначе не се будят.
Вчера бяхме при педиатърката,от изписването до вчера бяха качили по 200 грама, каза, че са страхотни. Тъкмо на месец може и да са чукнали 3те кила. Колкото - толкова, здрави да са. Че още сънувам кошмари.

# 57
EA97, честито момиченце, жива и здрава да ви е, а на теб бързо възстановяване! 😍

# 58
Аз не съм разбрала за новата тема..блондинка хаха.
На родилите честито милички,бъдете здрави и вие и вашите семейства ❤️
Аз все още съм на морето чувствам се добре ,бягам след детето . Другата седмица се прибирам и ще видим как са нещата и при мен , но аз имам време още. 
Всичко е готово иначе, само чакаме 🤣

# 59
ЕА97, честита ти рожбичка! Да ви е здрава, усмихната, спокойно и щастлива! Бързо възстановяване и много гушкане ❤

Общи условия

Активация на акаунт