Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 418
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Да, чукна дърво, и аз последните дни се чувствам много добре. По едно време ми беше виснал носа, защото почнаха контракции и не спях никак добре. Контракциите се овладяха от магнезия и но шпато, успявам и да поспивам съвсем прилично. Като цяло бременна, небременна, съм от хората, които ако не се наспят добре вечер, стават друг човек. Да си лабилен откъм недоспиване и да имаш бебе е високорискова комбинация, с дъщеря ми не съм имала проблеми, надявам се и втори път да ми върже със спящо бебе 😂

# 91
Записвам се и аз към мамите раждащи след 2 седмици и с по-големи деца. На 2ри септември каката започва градина, сега си ходи на ясла. Мислим да я спрем като се роди бебето, може би и в родилното докато съм няма да ходи за да не лепне нещо и тъкмо да се приберем и тя да е болна. Ще имаме баба да помага, ще поседи у дома 2-3 седмици може би, но после не знам как да процедирам. Дали да я пускам за по 1-2 дни в седмицата, малко ми е кекава, макар че давам почти месец сироп за имунитет. Наплашила съм се с тоя коклюш най-вече, изпуснах момента за ваксина....

Чета ви идеите за процедиране с градините, че ми е много объркано какво да правя. 🫣

# 92
Моята дъщеря не ходи на ясла.  На 1.4 г. Няма и да я пускам на ясла , това си е мое лично мнение и решение не казвам че е правилно или не е . Всеки има право на избор. Та при нас ще е лудница , лишени сме до някъде за по добро от баби 🤣 И ще се гледаме , ще бъде забавно хахах

# 93
То са точно “идеи”, защото Божа работа какво ще стане… 😂
Аз каката на ясла не съм я пуснала, защото е късно ноемврийче, че докато направи 2, че нямаше места за по-късен прием през годината, че остана направо за първа група. И тръгна на миналия септември на 2 и 8 месеца. След 2 вече ми беше много трудно да я гледам вкъщи, личеше си, че в моята компания вече не иска да усвоява нови умения, много ѝ липсваше контакт с други деца. Поизостана доста с говоренето. Като тръгна първа група нещата много добре се развиха: беше спокойна, адаптира се много добре, поочовечи се, не е боледувала кой знае колко. Останах с много хубави чувства към “ходенето на градина” и затова сега не искам да развалям готовата работа.
Иначе две години я водех на Киндиру, много съм доволна, живот и здраве мисля и малкия да водя от един момент нататък.

# 94
Танчитка, най-после някой който разбира. Аз гледах каката до 2 и половина, че не искаха да я приемат преди есента. Най-ужасния период беше това. 😅 Определено има нужда след 2г детето да не е нон стоп с майка си 😄😄 и за нашето психично здраве също е най-добре да почват ясла 😆

# 95
Танчитка, благодаря за Киндиру мислих си да я водя там .
Аз я водя доста често на little gym препоръчвам.  Както и на baby spa но минахме вече на плуване за деца защото е голяма за тези spa 🤣
За яслите дълга и широка тема и аз лично не давам крайни мнения всяко семейство си преценява 🫶

# 96
Аз съм против всякакви крайни заключения и обобщения, на всеки различно му се налага. За себе си оценявам колко голям фактор беше, че никак не се налагаше да бързам да се връщам след първата или втората година майчинство и така си откарах почти до 3та 😃 Много хубаво, ама не ѝ бях особено полезна в последните месеци, като за себе си знам, че не съм търсила лесни варианти в ежедневието (убивала съм се да я водя на киндиру, плуване, паркове, площадки, детски центрове) и пак някак си спря да се развива покрай мен и зациклиха нещата. После случихме на градина, група и на самото дете му допадна.
На когото му се налага да се връща спешно на работа и на ясла ще пусне, и на частна ако трябва, че и бавачка ще вземе ако се налага.

Чудя се как да процедираме с изписването. С дъщеря ми нямахме кой знае какви опции: разгара на втора вълна Ковид, баща ѝ с ковид вкъщи 😂 Засега плана е да дойде бащата, моите родители и евентуално свекървата ако се реши да пътува. Снимките в родилното ясно, после се чудя как да процедираме. Някаква почерпка вкъщи ли, кой от къде е ли…

И по другия въпрос с погачата, много изживявах, че на дъщеря ми не направихме събиранка вкъщи, падаше се началото на януари, все така затънал ковид, ходихме само до църквата. Сега за се бях навила по едно време, че ще правя парти за погачата, обаче с наближаване на раждането си мисля колко беше хубаво само до църквата да си отидем на 40тия ден 😃

Новородена фотосесия мислите ли да правите? С дъщеря ми пропуснахме поради гореизброените обстоятелства. Наскоро си правихме бременна и говорих с фотографката, посъветва ме да се организираме първите две седмици след раждането и да изберем час, в който бебето спи

# 97
Момичета, пак съм аз от Юнската тема. Явно ми излизат вашите активности, понеже ви писах в темата, но ми е приятно вълнението ви от очакването! Дори много! ❤🤗
Сега обаче, ще ви пиша за моят опит с градините и бебетата 🙂
Започвам от там, че моите деца не са ходили на ясла, затова като детско заведение посочвам гридина.
Когато преди 3 години родих малкият ми син, голямото ми момченце беше още на 4 и месец по-късно правеше 5. Бях го спряла от градина малко преди раждането, защото бях чувала, че е нещо кошмарно да имаш болно новородено. Е,... началото на Август баткото има рожден ден и аз го пуснах за няколко дни, може би 4, хем да е с деца, защото той е изключително общителен, хем да има празник и в градината освен вкъщи. Ние сме от Варна и тук, анимиторе ходят и в градината, ако има уговорка. Давам ви пример с комуникативността на баткото, заради която поех риска. Отиваме на среща с управител на детска градина за брат му, той веднага си намира "приятелИ" от големите, разбира се. В училищният автобус също се сприятелява, от по-големите деца го търсят и канят на рождени дни, за минути вече има компания. Та, това дете, което описвам, да стои вкъщи защото майка му е бременна и ще ражда.. как да ви кажа - това е меко казано убийство. И за двама ни 🤭
Та, пуснах го аз обаче редовните номера на чумките, от които се притеснявах изобщо не липсваха - чух за нелепици като хронични сополи, за вроден отит и храчкова кашлица, която се самопоявавала, но сутрин я нямало и тя майката не знаела, че детето й реално е с бронхит и дори после беше в болница. Както и да е, в резултат на тези болни деца, които изобщо не са в състояние да посещават градина, поне защото не е хоспис, баткото донесе някакъв вирус в къщи, обаче брутален, защото и съпругът ми се зарази, но и новороденото ми 32 дневно бебе. Е, това беше ад. Повярвайте ми. Пиша ви всичко това, за да си направите сметка, понеже ако и при вас има чумки, които си пускат децата болни.. поне да си прецените ще рискувате ли. Новороденого ми бебе не можеше да суче, беше гладен, а се давеше и задушаваше, защото не можеше да се храни от запушеното, почиствах носа, но това малко после... как си пъха накрайника, знаете ли. Ужасна работа! Отделно то "изгаря" от температура 38.5-6-7, 39 стигна, джипито ми казва нищо не се дава, освен понижаващо температура, вит Ц и максимум грип стоп в носа. Повярвайте ми, нещо ужасно е, добре си направете сметка. Сега той е на 3, още не ходи на градина, предстои да ни се обадят вероятно за септември (средата-края) или октомври. Тогава дъщеричката ми ще е на 3-4 месеца. И смятам, че по-бих рискувала, защото и той като батко си обожава деца и компапията им. Щом минаваме покрай отбивката на градината (почти всеки ден) понеже той беше с нас на срещата, само че в двора, плаче че не го водим и каза, че ни е сърдит 🥲 много е сладък! Обясних му, че очакваме обаждане за градината и той чака сега. 🥳
Успех на всички в избора и дано решението, което вземете, да е за добро! 🍀

# 98
Тази сметка не знам как трябва да се направи, за да излиза все вярна  😂 Един път всичко ще е по план, друг път нещата драматично ще се объркват и така шарено и цветно с две деца, някои и с по три.
За “чумките” за първи път чувам, ориентирам се по контекста и искрено се смях, макар че никак не е смешно. Навсякъде ги има, само една майка да реши, че само днес няма да си гледа болното дете и вече има случка. Да не говорим, че и по-смели фантастики съм чувала: той/тя каката/баткото са с варицела/скарлатина вкъщи, ама ей на на малкото нищо му няма, нека си ходи на градина… Щеше да е смешно ако не беше тъжно.

# 99
Здравейте, на 26.08 се роди нашето момченце с планово секцио.  3680 и 52см. Днес до обяд имах проблеми с кръвното и много ми падаше, но сега се гушкаме 😊

# 100
О и аз съм пропуснала, че има нова тема. Честито на всички родили мами, които не съм поздравила! Желая ви много здраве на всички и спокойни бебчета! Flowers Hibiscus
Аз вчера бях на преглед и тонове - всичко е ок, бебка е мери около 3кг вече. Все още продължавам да си имам контракции, но лекарката е доволна, че избутахме до 36 г.с. Подготвихме документите за болницата и се разбрахме да ида другата седмица пак за тонове ако момата все още е на топло. Аз искам да устисткаме до 38 седмица, плюс това не искам и да ми се връщат крампите в прасците от началото на бременността, та се разбрахме че магнерота ще го спра след две седмици.
Чувствам се странно спокойна, предвид че ми е първо раждане и нямам представа какво ме очаква. По принцип съм много се филмирам, особено когато има много неизвестни, та направо се чудя дали не е затишие пред буря, като тръгна да раждам.

# 101
Честита радост, Еделвайс! Да сте много здрави и скорошно гушкане вкъщи 😊

Мери-Ан, за мен също ще е първо раждане и съм доста спокойна предвид че вече карам 38ма седмица, пъпната връв е около врата и момата все още е седалищно разположена.. Настроението си го отдавам точно на това че не съм минавала досега през подобно нещо и не знам какво да очаквам. Дали ще се наложи секцио или ще ми се падне удоволствието да изпитам болката на естествено раждане 🤷🏻‍♀️ все ще е ново, все играем за същия краен резултат. Нямам вече търпение 😊

# 102
Еделвайс, честита рожба! Да расте здрав и силен 🩵🩵
Много хубава настройка имате, момичета! Единствена правилна в случая.
Аз съм с второ секцио, знам точно какво ме очаква и също нямам търпение, супер спокойна съм и просто си чакам деня на срещата с малкото съкровище 🩷

# 103
Дами, обръщам ви внимание за една хубава програма на българска марка - безплатен комплект дрешки за недоносени бебенца (до 2300гр)
https://angel-baby.eu/dreshki-za-nedonoseni/231-bezplaten-komple … onoseno-bebe.html

# 104
Честито на новите мами! Да са здрави дечицата, а на вас бързо възстановяване! ☺

Ъпдейт и от мен- вкъщи съм вече, предимно в хоризонтално положение. Още няколко седмици е добре да задържим. Аз хем съм спокойна, хем се притеснявам, че сме на финалната права и е такава ситуацията, но се стремя да не драматизирам излишно.

Общи условия

Активация на акаунт