"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 23 327
  • 421
  •   1
Отговори
# 285
Аз смятам, че я извади от равновесие обсесията на любовника. Как смее да навлиза в нейна територия и да я шпионира. Маниакално да иска да опознае съпруга ѝ даже приятел искаше да му става.. А това е неприкосновена територия и съпругът ѝ изяде калая щото просто ѝ беше пред очите.
А какво мислите за балерината? Още не мога да разбера дали е имало някакво посегателство от страна на вторият ѝ баща и тотално се е обърнала срещу него или той просто се  отдръпнал леко от нея(предвид съзряването ѝ) и тя не го разбира не може да го преживее и прави това, което прави.
Съгласна с твърдението, че в днешно време се иска голяма смелост да отглеждаш тийнейджър. Не че положението е просто с балерината и геймъра. Но момчето с майката - вдовица му е много трудно. И не осъзнава, че от едната крайност е залитнал в друга такава. И ми се струва, че става въпрос за скинари(а там полжението е страшно, да не дава Бог никому). Нямам идея майката как ще се справи с тази ситуация.
Димо Ганев ли беше бизнесмена, този път ми се стори, че излишно драматизира или аз не му схванах драмата.
Госпожата - принцеска смятам, че е отгледана прекалено закрилнически, разглезено и нереално. И след това очаква същото отношение от мъжете в живота ѝ... та чак детето е пречка за тези така желани отношения. Осакатена е за мен и не иска да порасне.
И за пореден път да си кажа колко ме е яд Петър Дочев как се похабява с тази изкуствена жена Ирмена, дори не е красива. Grinning

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 10:33 от *Амбър*

# 286
  • София
Нещо ми позаби сериала.
Твърде много епизоди, а реално не се случва почти нищо.
Едни и същи сцени гледаме.
Главните актьори преиграха малко в този епизод.

# 287
  • Бургас
...
А какво мислите за балерината? Още не мога да разбера дали е имало някакво посегателство от страна на вторият ѝ баща и тотално се е обърнала срещу него или той просто се  отдръпнал леко от нея(предвид съзряването ѝ) и тя не го разбира не може да го преживее и прави това, което прави.
...

На мен ми е трудно да я разгадая - на моменти е толкова цинична, та чак вулгарна; в други моменти просто засиява и се стопля, когато става дума за преродената й сестричка... Мисля си, че вероятно е много обидена и наранена от развода на родителите си... , но е по-леснио да мрази и презира чуждия човек-новия съпруг, отколкото собствената си майка... Макар че има доза детски егоизъм в отношението към раздялата на родителите... Сякаш долавям и някакво чувство за интелектуално превъзходство и пренебрежение от нейна страна, може майка й и пастрока да са по-обикновени хора; едва ли не сякаш се срамува от тях. Но пък за да запишеш детето си в балетно училище не предполага ли поне малко склонност към духовност, изкуство... , а може да е просто снобизъм... Нямаме достатъчно податки... Всъщност фактът, че учителката я доведе на консултация при психолог, май говори красноречиво за вдигнали ръце или незаинтересовани родители!? Не знам Thinking

# 288
Маги преигра, да. Пресилено беше. И като си го изкара на Манов, и като беснееше по телефона с любовника. Все си мисля, че имайки впредвид професията й, би трябвало да е човек с по-балансирани емоции. Изненада ме тук.
Петър Дочев е хубав мъж, харизматичен, добре се справя с ролята си на дребно човече, но Господи, ужасен аутфит😅
Ирмена не е за него, хареса ми идеята, че го похабява🙈, много точно казано.
Балерината ми е леко депресираща поради невероятния цинизъм, който ме отблъсква, плаши може би. Създала си е емоционален щит, предполагам.
Геймърчето ми стана мило. Родители = ръбове.
А последната, нововъведена история бе смразяваща.

# 289
Нещо ми позаби сериала.
Твърде много епизоди, а реално не се случва почти нищо.
Едни и същи сцени гледаме.
Главните актьори преиграха малко в този епизод.

Понеже съм гледала сериалът In Treatment, смятам, че целта и на нашия сериал е, точно както и американския, да покажа какво се случва по време на психоанализа, връзката между психоаналитик-клиент и емоциите и живота на самия психоаналитик. Не е лека професията "кошче за душевни отпадъци", както се наричат понякога цинично психоаналитиците и психолозите. Също така е дълбоко погрешно мнението, че те, поради професията си, трябва да са лишени от емоции, точно напротив. Има стаен гняв, особено когато виждат, че нещата буксуват. Ето защо съгласно изискванията на професията, психоаналитиците са задължени да посещават сесии при свои колеги, за да вентилират, за да установят къде стоят в този нереалистичен свят, създаван от техните пациенти и да се върнат в реалността. До тук нашия сериал постига целите си да ни покаже богата палитра от случаи, предполагам до края на сезона ще успеят да ги затворят някакси, въпреки, че психоанализата е дълъг процес, обхващащ години, за да доведе клиента до успех.

# 290
За мен Маги си показа яда още в заведението с любовника, нескрита неприязън струеше от нея, направо го заля с леден душ. Още тогава не ми хареса, буквално ме издразни.
След случайната среща в къщата, тя съвсем издивя. Колкото и да е стаен този гняв, беше грозна реакция, никакъв самоконтрол. Не ми хареса, никак.
Мекотата, разбирането, съпричастността изфирясаха в забвението.

# 291
Ако някой иска, може да пусне тема за новия сериал на БНТ. Започва седмица след финала на "Тревожност".

# 292
Изглежда комедия по тежка тема.
Не харесвам превземките на Рачков и Пеева.
В Денят на бащата, пак тежка тема, всичко беше изпипано, балансирано, прочувствено.
Тук не ми е смешно. Впечатлението ми от трейлъра си е само мое, но определено е никакво.

# 293
Грам не харесвам Рачков и много се колебая дали да захващам този сериал. Ако в първата серия пак прави неговите лигавщини (ако ще и в общуването с детето), ще зарежа сериала. Много антипатичен човек ми е този.

# 294
Рачков определено се прави на клоун в почти всеки кадър (повдига ми се вече от комика Рачков), а не мисля, че е удачно разглежданата тематика да се третира точно под комичен ъгъл.
Ще гледам първия епизод, да видим дали първото ми впечатление ще се затвърди.

# 295
Темата е за Тревожност, не за Рачков

# 296
На мен пък ми стана по-интересен сериала. Разбирам я Маги. Искала е авантюра, за разтуха, без да е нещо сериозно. Вместо това попада на обсесивен любовник, който не спира да я преследва, въпреки многобройни молби от нейна страна, че и в дома и влезе при мъжа и нарочно. Ами и аз бих изтрещяла.

# 297
Много ме потресе вчерашният епизод. Особено скинарчето и детето, обсебено от игрите. Актьорът с паник атаките беше интересен, но от един момент нататък доста преигра.

# 298
Риск винаги има някой да се влюби в любовните авантюри. Не бива да се изключва този вариант. Не зависи нито от пол, нито от възраст. Чудно как Маги не е предвидила подобно развитие на нещата.
Можеше просто да каже на любовника пред Манов “Ти защо си в дома ми? Изобщо нямаш работа тук.” Да е ледена кралица. И толкова. Какво ще се втрещява като не го ще?! Да е гузна пред Манов, не е, той си е вдигнал чукалата, не тя.
Трябваше да го убие с хлад, не с истерии.
Истерията значи, че още ти пука. Безразличието убива.

# 299
Е, виждаш бившия си любовник в дома си, който ти е и работното място и в компанията на мъжа ти, след като си го молила многократно да те остави и да не те търси и си съвсем спокоен и хладен? Абсурд.
Тя не се чувства виновна пред Манев, а притисната от бившия любовник. Не можеш да предвидиш кой колко е луд понякога.

Общи условия

Активация на акаунт