"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 23 381
  • 421
  •   1
Отговори
# 165
Героят на Пенко ми е леко сухар, вглъбен, направо безизразен, че и вечно намръщен.
Ана е много фина и ефирна, ролята й приляга чудесно. Предразполагаща, мека, дискретна. Аз съм джаста-праста и директно бих прогонила всички ако бях на нейно място. Тя е търпелива, наблюдателна, истинска перла.
Дъщерята (Лора Христова) е хич без такт, ако им е колежка, хм.
За Ирмена писах. На всичкото отгоре и образът, който пресъздава, ми е отблъскващ като идея…, лошото й превъплъщение съвсем ме напряга.
Филипа и Марио, ще изгори тя покрай него, да не я дръпне да скочат…пардон, да полетят заедно с извънземните, ужас!
Имам лошо предчувствие.
Марио си е пътник, но милото момиче?!
БизнесНеМа ми е точен. Правдив образ, да ти настръхнат всичките косМи от безнаказана простотия и наглост до шия.

# 166
  • Sofia
Да, Марио определено е с тежка диагноза, да видим как ще се развие проблема при него. Мафиоза е много добре изигран от Боян Младенов. Реалистично пресъздаден, силова фигура с тежко детство и лоша среда, в която той е "успял" да се изгради като личността, която е в момента, арогантен, самоуверен и т.н. Ирмена на моменти ми преиграва, но си мисля, че ще е една от главните фигури в сериала и ще търпи развитие или не в поведението и живота си. Филипа е страхотна, естествена и убедителна в ролята си, харесва ми играта й. Ще гледа и 4-ти епизод.

# 167
Харесва ми как психолога сваля пласт по пласт от задръстената личност на бизнесмена. Задръстена от мания за величие, арогантност, вярата, че парите купуват всичко и е забравил всъщност кой е. Едно момче разочаровано от баща си, от нелекото си детство и е погребал ценностната си система. И много се ядосва на Петко (какпоягодитемуеимето:)), че го разгадава, че вижда какво има под обвивката.. Чувства, които той усилено крие, които се страхува да изпитва. И смятам, че психолога ще стигне до сърцевината и ще му покаже как да обича детето си.

# 168
Довечера, като че ли ще видим в образ Петър Дочев /Преди обед по БТВ/.

# 169
И играл в ПЧ и гадже на Ирмена.

# 170
И какво значи ПЧ? Пишете с цели думи.

# 171
  • София
"Пътят на честта" да не е? Grinning

# 172
На мен ми харесва сериала, имам малко проблеми с театралната визия и последователността на епизодите и още не мога да запомня героите с историите им, но тематиката е актуална и ми е интересно.
 Струва ми се, че пациентите са доста и непрекъснато въвеждат нови, което прави тегаво да се навърже сюжет. Бих предпочела всяка серия да е посветена на отделен пациент в развитие, а не сеансите да са такива откъслвчни и да продължават от серия в серия, защото ги обърквам. Като същевременно продължава и развитието на отношенията на главните герои - разведените терапевти.  Някои от героите не са достоверни - например стария антиваксър, който се появи тая вечер, други са добре.

Ще го следя, да видим как ще се развие.

# 173
Да, точно ти ще ми кажеш как ще пиша и съкращавам.
Нещо ми беше хаотичен този епизод.

# 174
Хареса ми, че дават как живеят двамата съпрузи-психолози като съквартиранти и едновременно с това трябва да са безпристрастни и адекватни при работата си с клиентите. И те са хора, всеки с личните си проблеми.

Всъщност всеки практикуващ психотерапевт трябва да преминава терапия при неутрален терапевт.
В 1-ва серия дадоха Маги като клиент при  терапевт като каза, че е продала молба за развод.

За тази серия: Петър Дочев беше много добър в ролята си. Във "Вина" също много ми хареса. Добър актьор е, изтърпява геройски и намира общ език с трите шумни дами в Преди Обед 😃
И е във връзка с Ирмена Чичикова! Скрита лимонка ще се окаже! 😎

Никола Додов (в ролята на художника) беше перфектен! Такъв събирателен образ на средностатистически българин по време на пандемията - Браво!

Няма нови коментари и аз добавям, добавям впечатления ...🤔  Постът ми стана цял ферман, но коментирам сега, защото следващият епизод ще е след 2 седмици - на 3-ти ноември, заради изборите! 🙁

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 00:15 от MoSt new

# 175
Мисли ли някой, че загадъчната жена, с която е бил последния пациент може да се окаже психоложката ?

# 176
  • Бургас
Мисля, че е бил с героинята на Ирмена Ч.... Обаче, има много логика и във вашето предположение- за психоложката... Thinking

# 177
Приятелката ми разказа как френската психоложка започнала да говори на щерка й да посети психиатър, който да й сложи диагноза.
Аз тогава подскочих и от собствената си камбанария й споделих, че почнат ли веднъж с хапчетата, край, няма отърване.
Психоложката казала, че се слага диагноза на болестта (може би аутизъм?) и не се дават хапчета задължително.
Малко по-късно щерка й приключи с терапията, не мина през психиатър и вече се чувства прекрасно, младо девойче с приятелки, излизания, разходки, кино ит.н.
Пиша това по повод на психолозите, чийто личен живот е показан в сериала - може да са добри специалисти-лоши съпрузи, може обратното, всичко може.
Френската психоложка за мен се оказа некадърна. Какво си препраща горещия картоф (пациентката) с психиатър?!??

# 178
  • Бургас
...Пиша това по повод на психолозите, чийто личен живот е показан в сериала - може да са добри специалисти-лоши съпрузи, може обратното, всичко може.
Френската психоложка за мен се оказа некадърна. Какво си препраща горещия картоф (пациентката) с психиатър?!??

Интересно е това, което споделяте и много показателно...
Аз лично съм по-скоро скептик... или по-скоро не удобрявам типично САЩ-янското лежане на диванчето за щяло и нещяло. И разчитането на друг изцяло да ти решава проблемите срещу определено заплащане... в същото време , вярвам , че един наистина додър терапевт, може много да помогне. Понякога човек има нужд от изслушване и страничен , обективен поглед. Просто не бива да се предоверява и приема за абсолютно задължително препоръките на терапевта, ако нещо в тях го смущава...
Винаги може да се потърси и второ мнение... Като цяло е много деликатно в това поле на общуване. Ето и в сериала и в реала / за разказания от вас случай / на родителя не се казва нищо ... Всичко остава между девойката и психолога! Мен това като родител ме смущава. Обаче , ето девойката с хапчетата - потисната, без самочувствие, убедена че е разочаровала майка си. Подценява себе си , и изглежда изпитва/прехвърля  чувството за уважение и респект повече към приятеля си, а не към майка си... Заслугата за това е на самата родителка, не очаквам да приеме критика или да преразгледа отношението си.

Бърканица ! Sad

# 179
Докато споделяше героят на Пешко пред очите ми беше Ирмена.Ще видим.Може да вкарат някаква връзка между пациентите би било интересно.Но снощи хаотично показаха всякакъв вид пациенти и смятам,че акцента беше върху отношенията между съпрузите.И като цяло си мисля,че концепцията на филма е да покаже,че и специалистите могат да страдат от болестите на своите пациенти и да видим те как намират пътя към изцелението.

Общи условия

Активация на акаунт