"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 23 377
  • 421
  •   1
Отговори
# 180
Петър Дочев и Ирмена Чичикова са си гаджета в реала. Тя е 7 години по-голяма от него.

# 181
Е,знам.Написах го преди няколко поста.Но много,много по-голяма ми изглежда от него и не ми харесват като двойка.Тя си беше за Стефан Щерев.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 15:46 от *Амбър*

# 182
  • Другата България
Докато споделяше героят на Пешко пред очите ми беше Ирмена.Ще видим.Може да вкарат някаква връзка между пациентите би било интересно.Но снощи хаотично показаха всякакъв вид пациенти и смятам,че акцента беше върху отношенията между съпрузите.И като цяло си мисля,че концепцията на филма е да покаже,че и специалистите могат да страдат от болестите на своите пациенти и да видим те как намират пътя към изцелението.
Дано да си права.
Защото лично аз от снощния епизод нищо не разбрах, признавам си, че гледах малко отгоре - отгоре, но доста хаотично ми дойде всичко, и някак нелогично.

# 183
Някой разбра ли защо момичето и Наско са се нагълтали с хапчета? Такова мрънкане, че усилвах звука и пак не разбрах каква е драмата им
И аз мисля, че Дочев за Ирмена говореше и ще се срещнат случайно при терапевта.

# 184
От уикенда:

Интервю с Ана Пападопулу по БНР

Интервю с Ирмена Чичикова по БНТ (от 1час49мин40сек нататък)

# 185
  • София
Мисли ли някой, че загадъчната жена, с която е бил последния пациент може да се окаже психоложката ?

Аз да, точно това мисля. Мисля, че и пациентът го знае, затова така ярко наблягаше на това колко добър и страстен е бил секса; също така и това е причината да иска сеанс задължително по това време, когато знае, че жената е на тенис.
Общо взето, на 100 процента ми е тя.

За момичето и момчето със самоубийствата не се разбра какво е станало точно. Моята теория е, че майка му е разбрала, че правят секс с момичето и е задействала силен едипов комплекс- той е като баща му, изоставя я за друга жена, вече няма да е мъжа у тях, тя ще остане сам-саминка, горката тя, жертвала живота си за  него... Момчето се разкъсва от угризения, изстива към момичето, не смее да покаже физическа близост. Това ми е теорията, ще видим.

# 186
До Lady Koup по повод разказания от мен случай :
Мисля, че наистина не бива да се изключва родителя от терапията.
Пациентът може по-лесно да споделя с непознат, но родителят остава в пълно неведение, това не е нормално.
Много зависи и от професионализма на терапевта.
Предишната психоложка на девойката веднъж се подсмихнала пренебрежително на споделено от девойчето събитие и реакцията в къщи била “Що за наглост? При тази повече няма да стъпя.”
Така от раз приключила и със следващата : “Вече съм добре. Какво да ходя при нея да й мълча.” Даже не пожелала да каже на терапевтката “Добре съм, спираме дотук.”, а уж всичко споделят?!?
Аз лично вяра в подобни терапии нямам.
Но съм си Тома Неверни и докато самата аз не стъпя на подобна терапия, няма как да повярвам, че помага. Омагьосан кръг🙈
Моят племенник си беше пълен със здравословни проблеми от бебе - минингит, хидроцефалия при раждането му, схолиоза вследствие на хидроцефалията и т.н.
Цял живот го крепят и му треперят. Като чух, че следва психология, си казах “Той самият не е разрешил собствените си проблеми та чужди ще разрешава.” Както и стана, не му се получи и идея си нямам къде ще му се получи. На път е да бъде вечния студент.
Затова психиката на психолога трябва да е желязна. И съответно да е емпат, дискретен и състрадателен.
От тази гледна точка, Тревожност е много интересен и поучителен. Хора сме и не винаги успяваме да се овладеем.
Аз също съм твърдо против да отидеш да легнеш пред непознат и да се надяваш да ти опознае душата и да ти разреши проблемите. За 60 евро на час. Пари да хвърлям на вятъра нямам.
А 3ти епизод ще гледам в Тубата.

# 187
Всъщност само на първият сеанс са родител с дете. След това си е психолога с клиента ( не пациент, психолога не е лекар). Ако трябва психолога да работи с родители, той е в друг сеанс.
Никой не ти прави терапия, клиента сам стига до "самотерапията".
А връзката между здравословни проблеми и следване на психология няма, със сигурност.
Филмовата индустрия е създала един образ с лягането на диван, ами няма такова нещо- нито в САЩ, нито в България. Между другото за сеанс се чака с месеци, и цените, дори и в България, са над 60 евро

# 188
  • Sofia
И аз направих асоциация с  психоложката(Маги), в контекста на зряла и успешна жена, чийто съпруг е в дълга командировка или отсъства от живота й.  Същата, която изведнъж се отдръпва от емоционалната си и чувствена връзка..защото той вече се е върнал при нея.... нещо такива.

# 189
Не съм съгласна, Titina.
Но всеки си е с право на мнение.
Във Франция не се чака за психолог, най-много десетина дни. От 60 до 80 евро на час. А това, че здравословното състояние не влияе, изобщо не е вярно.
И си е точно терапия, друг е въпроса доколко е кадърен психилога и до какъв резултат води работата му.
Сеанс с пациент и родител в началото изобщо не дава никаква индикация на работата впоследствие.
Та така.

# 190
Колко пъти ти лично си ходила на психолог г?

# 191
Аз също съм твърдо против да отидеш да легнеш пред непознат и да се надяваш да ти опознае душата и да ти разреши проблемите. За 60 евро на час. Пари да хвърлям на вятъра нямам.
Твърде погрешно мнение имате за психотерапията.
Приятелският кръг е много важен, но често погледът на приятел е пристрастен и не е обективен 🙂

# 192
Много хора смятат, че ходене при психолог е излишно, че приятел също може да помогне, че те не са луди, че да имат нужда, че това са пари на вятъра... Прави ми впечатление, че в сериала също не споменават цената на сеанса. А това си е квалифициран труд, който естествено, че трябва да бъде заплатен. Когато се консултирате с адвокат не плащате ли? На лекар като ходите? Аз дори за извинителна бележка за училище си плащам.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 06:21 от Г-жа Рамацоти

# 193
  • София
Аз съм ходила доста пъти, не съм чакала месеци. За цената не мога да кажа, защото беше преди повече от 10 години и не е релевантно.
Основното при психолозите е, че те самите трябва да минат определни часове терапия (много бяха, не помня точно). Само че няма добри регулации в тази професия и не всеки го прави.

# 194
  • Бургас
Една ноктопластика ги докарва около, че и над 100 левчета, на този фон около  60 евро за сеанс с правоспособен психотерапевт дори не ми изглеждат много. Мутрата хвърли на Манов 2х100 лв. Отчитайки колко е комплексиран, допускам че е оставил доста над цената на сеанса... Да си докаже какъв мъжкар е...

Общи условия

Активация на акаунт