"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 22 871
  • 421
  •   1
Отговори
# 375
  • плевен
Днеска бях втора смяна и се нагласих да гледам филма и докато се на вечерям той взе че свърши,изпуснах половината филм, знаете ли къде ще го качат да го изгледам.Благодаря предварително.

# 376
  • София
Добре, че свърши. Голяма мъка беше този сериал.

# 377
Сигурна съм, че историята на вентролога е автобиографична...

# 378
Само да попитам. Лори не е дете на Маги, така ли?

# 379
Не е нейно дете, но я е отгледала. Майка й е починала в инцидент.

# 380
  • София
Качват сериите в Ютуб канала на БНТ. До сега го правеха в петък вечер.
Да, майката на момичето е друга. Май е починала.

# 381
  • София
Сигурна съм, че историята на вентролога е автобиографична...
Това няма как да го знам, но го следя във ФБ и супер много рекламира себе си и изявите си, а за сериала една дума не е казал. 😄 Явно не е във възторг и той. 😃

# 382
Какво стана накрая, че изпуснах? Онзи със самолетите направи ли нещо на дъщерята?

# 383
Не, нищо не й направи. Само леко я стресна като се появи до нея.

# 384
  • Cyprus, Пловдив
И аз го изпуснах, защо са сменили часа?
Ще чакаме да го качат...

# 385
Лелеее, а предният, къде мога да гледам ?
Воала̀

# 386
Не, нищо не й направи. Само леко я стресна като се появи до нея.

Както се казва to be continued. Ще има продължение мисля - този пациент освен, че я стресна, май й направи нещо, което обаче ще разберем в следващия сезон. Стори ми се, че май си бъркаше в джоба да извади...нож?
Доста крийпи завърши накрая. Ще чакам с нетърпение продължението.
Добра работа на продукцията и актьорите, пожелавам здрава и успешна Нова година! Sparkling Heart

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 15:36 от Janelle

# 387
  • София
Изгледах току-що.
Мхм, започвам от финалната сцена. Не на Манов, а преди това на балкона.
Не знам как да тълкувам тази сцена. Защо по дяволите изобщо ще ни я показват, освен ако не замислят нещо? И за мен имаше нещо в джоба, защо да загатват ако няма? Но не знам, не беше добре отиграна и заснета самата сцена. Изведнъж психото чу някакъв шум и леко се сепна и озърна, после се гледат втренчено, абееее, малко предобриха! И ако няма сезон 2 какво правим сега? Една самоцелна сцена без смисъл оставена да виси във въздуха!
Много лошо решение за мен, защото рискът да няма сезон 2 е голям. Ако има такъв, то има смисъл, но не беше добре написано и изиграно!

Иначе извън този финал, самият епизод ми хареса. Завръщането на дъщерята беше много важно, защото иначе щях сериозно да ги нахраня. От кинаджийска гледна точка щеше да е голям гаф. Затвориха и то щастливо някои от най-важните арки/случаи. Разбра се и че момчето не е присъствало на побоя над момчето гей, както и аз си мислех, това ме зарадва.

Нямаше обаче нещо повече между самите Манови един към друг. Но пък виждам, че те самите са все по-често заедно и лека-полека се преоткриват (сякаш), а сега с прибирането на дъщеря им, още повече и че ще остане при тях, то шансът да се съберат отново и да си дадат втори шанс е голям.

Цялостно сериалът ми хареса, но спокойно мога да мина и без сезон 2.
БНТ пак пласираха гледаем и стойностен продукт (вече зависи кой колко и как ще го възприеме и оцени).
Замисълът е добър, но със самия проект не са се захванали истински майстори в занаята. Виждам един неизползван потенциал във всичко това. По-голямата част от сценария и диалозите и по-голямата част от каста ми харесаха. Но от друга страна имаха на разположения цели 13 епизода, в които като цяло не успяха да си прокарат идеите, да свържат героите и да ни разкажат повече за главните герои. Липсваше ми и малко повече динамика и напрежение, което не означава екшън сцени.

Добър сериал, който по-скоро бих го препоръчал отколкото да не.

Оценка за сезона/сериала:
7.0 / 6.5

# 388
Повечето случаи останаха незавършени. Поне на Манов, тя като че ли си свърши по-добре работата. Но много добра актьорска игра и на двамата.
Поне още един сезон ще има

# 389
Изгледах току-що.
Мхм, започвам от финалната сцена. Не на Манов, а преди това на балкона.
Не знам как да тълкувам тази сцена. Защо по дяволите изобщо ще ни я показват, освен ако не замислят нещо? И за мен имаше нещо в джоба, защо да загатват ако няма? Но не знам, не беше добре отиграна и заснета самата сцена. Изведнъж психото чу някакъв шум и леко се сепна и озърна, после се гледат втренчено, абееее, малко предобриха! И ако няма сезон 2 какво правим сега? Една самоцелна сцена без смисъл оставена да виси във въздуха!
Много лошо решение за мен, защото рискът да няма сезон 2 е голям. Ако има такъв, то има смисъл, но не беше добре написано и изиграно!

Иначе извън този финал, самият епизод ми хареса. Завръщането на дъщерята беше много важно, защото иначе щях сериозно да ги нахраня. От кинаджийска гледна точка щеше да е голям гаф. Затвориха и то щастливо някои от най-важните арки/случаи. Разбра се и че момчето не е присъствало на побоя над момчето гей, както и аз си мислех, това ме зарадва.

Нямаше обаче нещо повече между самите Манови един към друг. Но пък виждам, че те самите са все по-често заедно и лека-полека се преоткриват (сякаш), а сега с прибирането на дъщеря им, още повече и че ще остане при тях, то шансът да се съберат отново и да си дадат втори шанс е голям.

Цялостно сериалът ми хареса, но спокойно мога да мина и без сезон 2.
БНТ пак пласираха гледаем и стойностен продукт (вече зависи кой колко и как ще го възприеме и оцени).
Замисълът е добър, но със самия проект не са се захванали истински майстори в занаята. Виждам един неизползван потенциал във всичко това. По-голямата част от сценария и диалозите и по-голямата част от каста ми харесаха. Но от друга страна имаха на разположения цели 13 епизода, в които като цяло не успяха да си прокарат идеите, да свържат героите и да ни разкажат повече за главните герои. Липсваше ми и малко повече динамика и напрежение, което не означава екшън сцени.

Добър сериал, който по-скоро бих го препоръчал отколкото да не.

Оценка за сезона/сериала:
7.0 / 6.5

Мда, някои неща бяха доста мудни. Мъжът ми казва, че ако в един филм ти показват например как бавно се затваря вратата или как някой се качва надълго и нашироко по стълби или стои и мисли, мисли и пр., значи не е добре направен и е скучен. А в това сериалче имаше доста такива моменти, което означава неоползотворено в действие време и сценаристка немощ. Предполагам това са стилизирани сцени, вкарани за повече драматизъм, но вместо това можеха да оползотворят с диалози или някакво по-интересно действие.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 19:53 от Janelle

Общи условия

Активация на акаунт