"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 22 934
  • 421
  •   1
Отговори
# 390
Явно мъжът ти гледа главно американски продукции.
Европейското кино и сериали са друга бира. За мое щастие.

# 391
ако в един филм ти показват например как бавно се затваря вратата или как някой се качва надълго и нашироко по стълби или стои и мисли, мисли и пр., значи не е добре направен и е скучен.
Зависи. Ако епизодът излиза над 57 мин., тези сцени ще бъдат изрязани.  Или просто 20 секундно качване по стълбите ще бъде показано в 3 секунди. Когато епизодът излиза по-малко като време, тогава пълнят с такива сцени... Как някой чака пред врата... да се отвори... как някой ходи по тротоар по-дълго време и т.н.

Не мисля, че ще има втори сезон. "Порталът", дето толкова хора го харесваха, а и имаше висок рейтинг... нямаше втори сезон. Та на този ли ще снимат.  Но пък този е доста по-евтин, сниман в 2 помещения, като театър е. Не изисква декори от 70-те като в "Порталът". И както се базира на разни истински истории от книги на Огнян Димов и т.н., такива има безкрай, тоест... има мегдан за много епизоди още.

# 392
Явно мъжът ти гледа главно американски продукции.
Европейското кино и сериали са друга бира. За мое щастие.

Е да де...европейско кино. Кой харесва европейско кино? Уди Алън (+ аз и отбрана сравнително малка аудитория). Кой в Холивуд прави филми като европейски? Уди Алън. То и той спря вече, последния във Франция го направи, че нали са го "изключили". В автобиографията си казва, че уж всички му харесват филмите, пък накрая все на загуба излизат. Това встрани от темата на нашия сериал, който като цяло вече казах няколко пъти, че ми харесва. Но така като съдя от отзивите в темата, общо взето сме 50/50 харесващи спрямо нехаресващи. Все пак се надявам на втори сезон. И за Порталът се надявам на втори сезон, защо пък не? На мен много ми хареса.

# 393
Кой харесва европейско кино?
Е аз предпочитам такова.
Скрит текст:
И затова съм абониран за Синемакс и Синемакс 2, да гледам европейски филми предимно. Също гледам Eurochannel и Filmbox Arthouse. И всякакво фестивално кино ме кефи, София филм фест, Киномания, Синелибри, Северно Сияние, Menar. Блокбастерите по кината в моловете.. не са за мен.
Сериалчето си е мудничко, спор няма. Но защо пък трябва да прилича на всички останали? Може и в това да му е чарът. То приспива още с песента от надписите, после има разговори на спокоен тон 1 час. Рядко някой повишава тон. А музика по време на сцените липсва. Може и да е търсен ефект.

# 394
И от десет кладенеца вода да донесете не може да се замаже провала 😂 Личи си от самолет. Лудост е да правят втори сезон на нещо, което гледат 10човека и то с половин око 😏

# 395
  • София
И от десет кладенеца вода да донесете не може да се замаже провала 😂 Личи си от самолет. Лудост е да правят втори сезон на нещо, което гледат 10човека и то с половин око 😏

Радвам се, че някой го каза най-после. Grinning

# 396
Ще видим как ще са "Всичко за сина ми" и "Мамник". Току виж гледат повече хора.  Рачков (който ми е мега противен) събира огромна зрителска аудитория по Нова ТВ. Може и затова да са го взели от БНТ, макар че ролята му не е комедийна. Аз насериозно не мога да го възприема.

# 397
  • Другата България
Изгледах финалния епизод, учудващо и за самата мен ми хареса.
Вероятно защото имаше завършек на няколко от случаите - този на Макси, на вентролога, на момчето с голата глава /който беше обвинен несправедливо/, на анестезиоложката, на балерината /браво за което/.
Раздвижиха сценария и с прибирането на Лора, и тъкмо това стана и взе, че свърши.
Не знам как да тълкувам финала, лудия пациент отвлече Лора ли? Риторично си питам, за мен е сигурно, че няма да има втори сезон, и ме е яд, че оставиха такъв отворен финал. Както и на доста от останалите сериали, които с години “трупат прах“ в очакване на втори сезон, а такъв не идва, и надали ще дойде.

# 398
Ще видим как ще са "Всичко за сина ми" и "Мамник". Току виж гледат повече хора.  Рачков (който ми е мега противен) събира огромна зрителска аудитория по Нова ТВ. Може и затова да са го взели от БНТ, макар че ролята му не е комедийна. Аз насериозно не мога да го възприема.
В "Бунтът на еЛ" много ми допада играта на Рачков. В "Откраднат живот" също влизаше добре в ролята на бащата на сина на Магда.

Колкото до Тревожност моето непоискано мнение , че сериалът е неочаквано добър. Да, върви мудно, но смятам, че това е основен замисъл и ми харесват историите, които се разказват. Подходът на терапевтите също ми е интересен. Аз лично се разтоварвам гледайки го. Започнах на шега, докато готвя да го слушам, а в последствие го изгледах на почти един дъх. Бих се радвала на още един сезон , но предвид , че сериалът не е комерсиален и аз нямам много надежди. Мен ми дава много поле за размисъл и да си призная и на мен ми действа терапевтично.

# 399
  • Бургас
Да се заявя и аз, като един от 10-те, гледащи сериала! Blush И то с удоволствие! Ако има продължение, предвид отворения край, ще го приветствам с радост!

Прекрасна празнична вечер на всички пожелавам Heart Exl

# 400
Много деликатна материя е да се направи успешен пробив със сериал за психоанализа.
Лично мое мнение е, че подобни теми трябва да се развиват и поощряват поради простата причина, че хората имат нужда да си излеят душата и да потърсят лек за нея, но не пред близък или родител. Светът тотално полудя и никога психоаналитиците не са били толкова на почит като сега.
Конкретно за Тревожност, може би съм 11та, която гледа! И ми харесва това почти психясало семейство🙈 Много са ми раними и достоверни, нека продължат да лекуват душите на хората!🙌
Само да премахнат 10минутните монолози!

# 401
  • София
Някъде има ли я музиката от финала и надписите? Много е хубава.

# 402
Заповядай

Криста пее

# 403
  • Бургас
На мен също ми харесва. Даже не разбрах, че свършва. Тъкмо пуснах да го гледам, а то - нов.

# 404
И аз от харесващите. Много приятен сериал и актьорите според мен доста добре се справят. След всяка серия оставаш замислен . Особено съм впечатлена от оператора - такива красиви детайли от къщата, другите/макар и малко / места, абсолютно умело акцентирани.

Общи условия

Активация на акаунт