Изневярата и след това ...

• 56 634
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 825
Calma, циничен, ама на място. Хората казват, че мъж и дете са както ги научиш. Ако няма партньорство и съвместност в началото, а все някой опъва каиша уж за добро, а всъщност - да не се конфронтира с другия и той да вземе да избяга, после така си свиква и така си кара и по-голямо участие и включване в семейството му идва нагорно.

# 826
@Calma, какъв пример трябва да ти се даде, за да не звучи цинично? Може би някой текст от песен с повече краски и палитри. Но дори тогава ще бъде трудно да се избавиш от усещането, че нещата са стигнали до задънена улица.

# 827
@Calma, какъв пример трябва да ти се даде, за да не звучи цинично? Може би някой текст от песен с повече краски и палитри. Но дори тогава ще бъде трудно да се избавиш от усещането, че нещата са стигнали до задънена улица.
[/quote]
Да, поетите знаят много за живота и за човешките страсти. И имат фина чувствителност. Те винаги ми идват на помощ в трудни житейски  ситуации. Музиката също. Танцът и театърът също.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 15:43 от Calma

# 828
  • София
Ако години наред си наливал в пробита каца, трябва да се замислиш ти какво правиш и защо, а не да се ядосваш на кацата. Тя си е такава и ти това трябва да си го разбрал много по-рано.
То това е истинският алтруизъм - да наливаш в пробита каца. Ако пълниш здрава каца, за да си използваш напълненото после когато ти потрябва, значи го правиш за себе си, не за другия.
Някои философи казват, че истински алтруизъм нямало. И Майка Тереза била се грижила за сирачетата, защото това й доставяло вътрешно удоволетворение, тоест заради себе си го е правила; някои го правят заради спасението на душата си; заради добра карма, за да им се върне после; или за да получат те пък от другия нещо, когато на свой ред им потрябва.
Малко (или николко) го правят от чист алтруизъм. Особено пък тези, които много тръбят, че били такива. Истински благодорните и алтруистите си мълчат и не изтъкват това, което правят. И ви библията даже пише - като даваш, лявата ти ръка да не знае какво прави дясната.

То излиза, че алтруизмът си е чиста глупост. Като "безусловната" любов, в която ти даваш, те те мачкат, ама нали това значело безусловно. Пас съм и за двете.

Калма, доста е жалко да докараш съпружеските отношения до това да се характеризират с примера с баницата, ама ето, случва се.

# 829
  • ЯМБОЛ
Кална си живее в някакъв измислен свят,където всичко е правилно и възвишено.Започвам да разбирам  защо мъжът е прекрачил семейния праг.От много правилност понякога ти идва до гуша.

# 830
  • Далечният изток
Мда, ако решава проблеми с мъжа като му чете романтични стихотворения, и аз го разбирам... Или го кани на танц... Иронизирам разбира се, но и не съвсем.

# 831
Колко щеше да е хубаво, ако животът беше само музика, танци и поезия, но не е...

# 832
Съпругът може би се е пренаситил на духовни изживявания и се е гмурнал в реалния живот, който цапа доста от време на време.

# 833
И в такъв случай какво е давала?! Него го е нямало в това семейство, и физически, и емоционално.
Тя си гледала детето и семейството. Хубаво. Това всички го правим.
Въпросът е на него, на мъжа какво толкова е дала и се е раздала? И той какво толкова е искал от нея? Така като чета - нищо. Той буквално е липсвал.
Той не е искал да се прибира. Ама работохолизъм е добро обяснение и за него, и за нея. Явно това, което е мислила, че му давала, не е било това, което е искал.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 23:15 от Linda*kiss

# 834
Вижте сега, има страшно много връзки в които единият направо си носи на гръб другия, няма какво да се лъжем, не се разпределят отговорностите. Единият просто си остава егоист или и двамата. Отнасят го децата.  Даването може и да не е заради чувството да сме значими, може и да е чисто и безусловно, но пак е глупост, защото всеки ще го използва, рано или късно, и така ще започне да вижда даващия като изтривалка - тя е винаги там, пред вратата, и ме чака да я използвам. Научават се така и после защо влизат в играта други жени. Той знае, че тя ще му прости и си прави каквото си поиска. Както виждате продължава извънбрачната връзка, а жената не взима решение за раздяла, тя премисля, той си кръшка…Мъжки рай. Здравословният модел е: давам на всички, но не пренебрегвам себе си. Мъжете не обичат жени, които пренебрегват постоянно себе си, също и тях, като мъже,  и пет пари не дават, че жената може да е скапана от битовизмите вкъщи. Ей затова един шут на битовизмите, всеки път когато е възможно. Но тези неща трябва да се осъзнаят в началото, после е късно.

# 835
Към авторката, не съм изчела всички коментари, но ще ти разкажа моят опит с изневерите. Първия път когато разбрах за такава, два дни не можех да дишам спя ям и говоря. Буцата в гърлото ми се превърна в Хашимото. Обаче ТРЯБВАШЕ да си запазя семейството !! Българската жена е учена на това от люлката. От жената зависи !! След това ставаше по-лесно. Любовниците му ги разкарвах една по една, когато и както мога. Обаче имах семейство !! И така едни 17 години изкарах 🙂 Сега нямам семейство ! Той има, тя роди първото си дете 9 месеца след като аз се изнесох. Късмет е имало момичето , че се отказах 🙂Наскоро го засякох в една кола с жена, не беше "новата" му съпруга.
Та мисълта ми каква е. През цялото време знаех какво трябва да направя, но не го правех защото това значеше някъде много дълбоко в мен, че ще се проваля ! Намери тези сбъркани чужди уроци които си получила от дете или по късно и ги изтрий. После ще остане само твоето лично виждане по въпроса и ще ти е все тая, кой какво е написал тук.
Кое те накара да смениш курса? Да се изнесеш?

# 836
Magdalenamam, съжалявам за това, което си преживяла! Грешни идеи си имала. Не всички са така. Мен майка ми ме е учила да поставям на първо място винаги себе си. За какво ти е семейство, ако ще боледуваш? За какво ти е семейство, когато няма любов? Важното е, че си се отървала! Никога не е късно за нов живот Simple Smile

# 837
Към авторката, не съм изчела всички коментари, но ще ти разкажа моят опит с изневерите. Първия път когато разбрах за такава, два дни не можех да дишам спя ям и говоря. Буцата в гърлото ми се превърна в Хашимото. Обаче ТРЯБВАШЕ да си запазя семейството !! Българската жена е учена на това от люлката. От жената зависи !! След това ставаше по-лесно. Любовниците му ги разкарвах една по една, когато и както мога. Обаче имах семейство !! И така едни 17 години изкарах 🙂 Сега нямам семейство ! Той има, тя роди първото си дете 9 месеца след като аз се изнесох. Късмет е имало момичето , че се отказах 🙂Наскоро го засякох в една кола с жена, не беше "новата" му съпруга.
Та мисълта ми каква е. През цялото време знаех какво трябва да направя, но не го правех защото това значеше някъде много дълбоко в мен, че ще се проваля ! Намери тези сбъркани чужди уроци които си получила от дете или по късно и ги изтрий. После ще остане само твоето лично виждане по въпроса и ще ти е все тая, кой какво е написал тук.

Ами един голям провал, мой личен служебен проект. И изведнъж осъзнах колко съм сама. Аз всъщност бях сама през всички години на брака си,  но все се залъгвах. И изведнъж като се провалиш на всички фронтове, вече няма как да се лъжеш. Влязох в банята, взех си душ и си викам. Край, не мога повече 😏 Излязох и си събрах багажа и този на децата. Просто знаех че съм ударила дъното и вече няма на къде, освен в друга посока. И така .. сега пак съм сама (с децата) 🙂 Но живота ми е вече друг, сега съм по-спокойна и щастлива от колкото съм била тогава !

# 838

Ами един голям провал, мой личен служебен проект. И изведнъж осъзнах колко съм сама. Аз всъщност бях сама през всички години на брака си,  но все се залъгвах. И изведнъж като се провалиш на всички фронтове, вече няма как да се лъжеш. Влязох в банята, взех си душ и си викам. Край, не мога повече 😏 Излязох и си събрах багажа и този на децата. Просто знаех че съм ударила дъното и вече няма на къде, освен в друга посока. И така .. сега пак съм сама (с децата) 🙂 Но живота ми е вече друг, сега съм по-спокойна и щастлива от колкото съм била тогава !
Благодаря за споделената сила! И в моя живот много решения идват по този категоричен начин и тупват на главата ми като зрели круши, но за съжаление в конкретния момент не е така. Дала съм си срок около година да зрея за решението. Захванала съм се да работя върху себе си, самочувствието си, мечтите си. Въпреки че мисълта и енергията ми са хванати в травмата от предателството.

# 839
НА Магдалена бившият мъж е бил сериен изневеряч, доколкото чета, и пак е останал такъв. Донкихотовските борби са били нейният начин да се чувства добре, но те няма как да променят човека.
И, не, не ни учат, че трябва да си запазим на всяка цена семейството. Това звучи патриархално и мазохистично.
//
Съпругът на авторката, доколкото разбрах има една забежка, която е прерастнала във връзка. За да се задържи завързан емоционално, има дълбока причина и тя надали е само секса или поведение тип отмъщение или от глупост.

Общи условия

Активация на акаунт