Изневярата и след това ...

• 56 617
  • 1 574
  •   2
Отговори
# 840
Ама нали си даваме сметка, че щом има намесен трети човек и има връзка с него, това вече не е семейство.
И да, наистина звучи доста мазохистично.
Кому е нужно да си го причиняваме това, да бъдем с човек, който не ни иска.
Животът е толкова кратък.

# 841
Колко щеше да е хубаво, ако животът беше само музика, танци и поезия, но не е...
Мда, а другата през това време не слуша тъжна музика, а такова мъжа на авторката...

# 842
  • София
Едно време наистина така са ги учели и това мислене още не е изкоренено напълно.

Колкото до дали е сериен или не... Кой знае. Но авторката изглежда решена да даде шанс. За една година могат да се случат доста неща и въпросът да се реши и без нейно участие. То ще си покаже, а тя ще си направи това, от което има нужда.

# 843
За да е щастлив един човек не е задъжително да е в брак или да има половинка. Както и не е задължително родителите да са заедно за да са щастливи децата. Децата имат нужда от щастливи родители. Не трябва да слагаме всички под общ знаменател! Нормално е авторката да е объркана. Трябва и време да се окопити и да вземе правилното за нея решение. Ние няма как да знаем какво е то в случая. Може да и отнеме месеци, година, няколко години, но ще намери правилния за нея път.

# 844
От самолет е видно правилното решение. Но не пречи човек да мисли колкото има нужда, да дава шансове и да прелива от пусто в празно.

# 845
Върху себе си, самочувствието и мечтите си няма как да работите, докато той и неговата връзка са пред лицето ви. Ако се беше отказал веднага от нея… и когато мислих, че е така, коментарите ми бяха други. Но той увърта и си иска явно и любовницата. При всички положения трябва да разберете причината, за да успеете да простите по-лесно, че ако не простите удря по вас. Но чисто човешката прошка не означава, че трябва да продължите да му гледате физиономията. Повечето глупаци искат една робиня за вкъщи и една кокона за свежест навън. Такива хора имат сериозен проблем със себе си, а коя е способна да търпи, колко и в името на какво точно е друга тема. Но нивото на този мъж не е много високо и ще ви дърпа назад, в случай, че вие сте по-осъзнатата. Той може би го прави много отпреди да започне тази любовна връзка, а вие сте се самозаблуждавали, че бракът преминава през някакви най-нормални временни затишия. Нямате такова време да мислите; за една година те двамата могат да станат родители. Излизайте бързо от илюзиите, не е добре за вас. Тази ситуация трябва да я изясните веднага.

# 846
Всеопрощаващата съпруга се превръща в робинята Изаура, наистина. Може да мисли, че е "победила" и "запазила семейството", но всъщност се е вписала чудесно в плановете на мъжа си за семейство + ергенство.

# 847
Всеопрощаващата съпруга се превръща в робинята Изаура, наистина. Може да мисли, че е "победила" и "запазила семейството", но всъщност се е вписала чудесно в плановете на мъжа си за семейство + ергенство.

Да, абсолютно същото виждам и аз. И тук, според мен нали, става въпрос за нея, не за него. За това, че тя си е внушила, че ако се разделят е провал. Нищо не е провал, разберете го. Не е провал разводът, не е провал фалитът на бизнеса ви, не е провал по-пълното тяло, не е провал по-непослушното дете и т.н. Всичко това е път към нас самите. Приключило е, било е дотук, приемете го, за да успеете да продължите напред. Смелостта е топ качеството в човешкия характер. Да, не е приятно да си вярвал на някого, а той да извърши подобно нещо, но Вие не знаете дали точно този момент сега не е необходим, за да постави началото на нещо много по-истинско и то по вашите критерии. Но няма да се появи, докато не намерите смелостта да пуснете фалшивото. Има хора , които цял живот търпят, вярват в илюзии и накрая нищо - не са живели никога, защото през цялото време не са зачитали себе си и не са изисквали да ги уважават. За любовта трябват двама, това е положението, няма как да стане само с любовта на единия. Спре ли някой да обича - това е краят. Но краят винаги е и начало на нещо друго, може да не е любов към човек, а към идея, примерно, която ще се реализира и блести, но така наникъде, нито сме заедно, нито сме разделени, е най-лошият вариант.

# 848
От самолет е видно правилното решение. Но не пречи човек да мисли колкото има нужда, да дава шансове и да прелива от пусто в празно.
Simple Smile Стига решението да касае чужд живот Simple Smile

# 849
Решението касае винаги и най-вече собствения ни живот.

# 850
Аз пак да питам, калма, мъжът ти продължава ли връзката с другата, тя колежка ли му е?

# 851
Не, бъркате тук. Хората пишат от личен опит и точно затова са толкова полезни форумите. Всякакви форуми. От тях човек може да извлече поука - за личните си взаимоотношения, за бизнеса си…Споделянето е огромна сила, това е взаимопомощ. Аз не бих писала, ако нямах представа какво е да ти изневерят; не в брак, но във връзка, която съм я виждала единствена и докрая. Ако не е този удар, ще е друг, но живот без тежки удари няма никой човек на този свят. И колкото и всяка история да е индивидуална, тя има и общо с другите, причините за  човешкото поведение са много добре анализирани  от психологията и психиатрията.

# 852
Не, бъркате тук. Хората пишат от личен опит и точно затова са толкова полезни форумите. Всякакви форуми. От тях човек може да извлече поука - за личните си взаимоотношения, за бизнеса си…Споделянето е огромна сила, това е взаимопомощ. Аз не бих писала, ако нямах представа какво е да ти изневерят; не в брак, но във връзка, която съм я виждала единствена и докрая. Ако не е този удар, ще е друг, но живот без тежки удари няма никой човек на този свят. И колкото и всяка история да е индивидуална, тя има и общо с другите, причините за  човешкото поведение са много добре анализирани  от психологията и психиатрията.
Личният опит касае личния живот. Илюзия е да си мислим че с личния си опит ще посочим правилно решение, относимо към чужд живот. Може да споделим опит, но не и да посочим правилно решение, относимо към чужд живот.
Иначе от сесия при психолог щяхме да излизаме с предписана рецепта, и готово Wink  Но за съжаление не става така. Защото до решението всеки е длъжен да извърви своя път. По пътя може да ползва ориентири, но го върви със собствените си крака, сам си избира посоката и сам си изработва картата. Т.е. сам си носи цялата отговорност. Да очакваш някой да ти посочи верно решение е опит да получиш на готово нещо което си длъжен да изработиш сам.
Това имам предвид.

# 853
Calma, в този срок от една година, който си дала за вземане на решението, влиза ли уговорка той да прекрати връзката си през това време, или е свободен да я продължи докогато реши?

# 854
Аз също оставам с впечатление, че Калма е съвсем сама, точно както и другата съфорумка.
Навремето учих в една католическа държава. Там разбрах, че ако двама души искат да сключат църковен брак са задължени да посещават нещо като брачно училище, където свещеник им разяснява правата, задълженията и отговорностите, какви очаквания биха могли да имат един от друг, с какви проблеми биха могли да се сблъскат. Накарая се явяват на нещо като изпит под формата на събеседване - ако не се справят, католически брак им бива отказван. Може да се венчаят в гражданското.
Според мен доста хора не осъзнават какво причиняват на партньора си при изневяра.
Докато Калма съвсем осъзнато е подходила към съвместния им живот, не е допуснала да шавне (а съм сигурна, че е имало възможности) защото е била отдадена на съвместното начинание.
Ама скучна била, ама прекалено правилна била - ами, той такава жена си е избрал, бе хора!
Пък и нали точно в една съседна тема смъмрихме авторката (някаква фея беше) да не се занася с офисния сваляч, а да се концентрира върху семейството си за да разбере защо с мъжа ѝ не вървят нещата?
Няма никакво значение дали става въпрос за еднократно кръшване на тийм билдинг парти, или за еднократна връзка, или за серийни изневери - предателството си е предателство и за мен лично бъдеще като семейство няма.
Като съквартиранти в добри отношения и всеки със свой живот - да, но не и като семейство.
Съжалявам, Калма.
Ако за теб е по-лесно да изчакаш и да видиш дали другата вече не го е измислила вместо вас двамата - ок.
Разбирам, че такова решение се взима много тежко и ми е много мъчно за теб.

Общи условия

Активация на акаунт