Изневярата и след това ...

• 56 211
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 560
  • Мадрид / София
60 дни трае зависимостта. Ако за тези 60 дни се успее да няма абсолютно никакъв контакт с въпросния партньор, ще се почувства свободна от емоционалната зависимост. 
Според мен момента не е дошъл още да предприеме тази стъпка, но ще дойде и ще бъде силна да го преодолее.

# 1 561
  • По света и у нас
Страх те е защото си свикнала на комфорт, като развалиш нещата ще видиш че можеш  и на 4Х4 да я караш. Първо е гадно но определено е за твое психическо здраве.

# 1 562
Ох, като чета и Доротеяя, иде ми да основа една комуна за пострадали от изневяра човешки същества, хем да си помагаме с децата, хем да си помагаме взаимно да преодолеем травмата от предателството. Simple Smile И за някаква промяна в законодателството да се борим. Да се въведе детектор на лъжата и психологическа диагностика за превенция на изневярата, та някак хората, способни на лоялни партньорски взаимоотношения, да не попадат на недорасляци и всякакъв вид лъжци и манипулатори.
П.п. Това в рамките на шегата го казвам.

# 1 563
Абе, добре, че е шегата ,та да си кажем истината.

# 1 564
Имаш избор дали да се чувстваш като жертва или да си благодарен, че си разбрал за изневярата и да се освободиш от манипулатора.

# 1 565
Няма изневяра, ако се махнеш от ситуацията и мъжа Simple Smile Само казвам Simple Smile

# 1 566
Това с тези две изневери е ту мач, не е никак за прошка. Имаме не еднократно залитане, а паралелна връзка, имаме намесени деца, имаме официални  взаимоотношения. Прощава се, ако сте гаджета, няма деца, станало е веднъж. Има огромна разлика; мъжете на Калма и Доротея, видимо,  се подиграват много сериозно с тях и не ги обичат. Оставането с подобни екземпляри е самоунижение. Тук няма никакво уважение към жената и майката, те си карат като ергенчета реално.

# 1 567
  • По света и у нас
Хм, с детектор ще ги изследвам. Аз пък не искам да знам какво е правил моят, имам някакви предположение, но ми е по-добре да не зная детайлите.
Нали знаеш че изневярата може и в главата да е, да не се е случила реално, но той да те трови с разни изказвания постоянно - тази е Еди каква си, тази има това и онова, защо не се направиш на нея, примерно. И такъв трябва да бъде зарязан, няма смисъл.

# 1 568
Аз лично предпочитам всичко да знам, така или иначе истината винаги изплува, поне да е колкото се може по-скоро

# 1 569
По-добре, вместо с детектори и диагностики, направо инквизиционните методи Simple Smile

# 1 570
Доротея, какво точно се опитваш да спасиш?
Имиджа си на омъжена жена.

# 1 571
Не сме имали проблем със секс . При мен желание не е липсвало и не мога да се оплача,  че съм била незадоволена . Той може би си е търсел разнообразие,  което е прерастнало в не само секс.  Става въпрос за 2 жеби,  поне за които аз знам ....
Доротея, вие защо се оженихте толкова млади. Ти си била на 22. Той на колко?
Опитвам се да разбера изобщо били ли сте влюбени, харесвали ли сте се или си играете на къща по някаква друга причина. Понеже с тия 2 изневери и едната даже паралелна връзка, звучи като да не сте се харесвали или били един за друг. Прецени си приоритетите, с кое се чувстваш по-комфортно и гледай да не се депресираш.
Никой мъж не "оставя" жена, готова да изтърпи всичките му простотии. Simple Smile
И по тозои повод, една история. Говорим си с мой познат мъж. Той си разказва любовните похождения. Първа, втора мацка, трета. Едната обаче изпъква. За нея суперлативи, комплименти. Нея много я харесвал. Обаче сгафил. Питам го "Е, добре де, ти защо не пробва да се извиниш повече, да й пееш под балкона? Цветя? Подаръци? Увещания?" Той: "Е, аз бих, ама тя не е като другите. Няма да мине номера. Няма смисъл." Повечето мъже много добре си дават сметка при коя колко е лесно.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 10:51 от Linda*kiss

# 1 572
Хайде сега защо са се оженили млади Simple Smile Като че ли не четем всеки ден за проблеми на хора, които са се срещнали след 30-те. Изобщо не е до годините.

# 1 573
Не е задължително до годините. Но често хората като се женят млади, не го мислят много. Намекът ми е, че, ако не я е харесвал, както и звучи, не знам какво спасява. А пък сега от дистанцията на времето може би по-обективно може да погледне на подбудите на този мъж ( а и нейните си) и дали той е имал някакви дефицити още тогава, които е компенсирал с ранен брак. И това да й даде някои отговори на въпросите за характера на брака им.
Честно казано се учудих, че жената е финансово добре. Това е хубаво.
На мен тези истории с жени, женени млади, търпящи по няколко изневери, ми навяват профил "наивната романтичка с гоблените" или "мързелива и глуповата".
Доротея да не се обижда. Ситуациите си имат нюанси. А и е нормално да е трудно да се вземе решение, когато е първата сериозна връзка. Въпреки че, вече втора изневяра....

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 11:10 от Linda*kiss

# 1 574
Доротея, няма смисъл, момиче.
Тая работа с изневерите няма да се промени, но ти ще се промениш, ще се съсипеш психически. Опасностите с любовници ги знаеш. На първо място може да ти докара здравословни проблеми, психически и гинекологични. След това, може другата да забременее, дори мъжът ти да не го иска, знаеш, решението е на жената. Семейството ти може да претърпи сериозни финансови проблеми, понеже доста ресурс отива на друго място, докато мъжът ти харчи по любовницата.
Ако мъжът ти не осъзнава важността на семейството, никакви борби от твоя страна не си струват. Той е този, който трябва да се бори да запазва каквото и да било, когато става въпрос за семейство.

Общи условия

Активация на акаунт