Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 458
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Аз много отдавна ги имам моите. Тогава още се мажех със слънцезащитни. Вече не, само с какаово масло.
Но помня, че й майка ми имаше такива от много млада. И на същите места - от глезените до коленете. Нагоре не почти.

# 211
Аз много отдавна ги имам моите. Тогава още се мажех със слънцезащитни. Вече не, само с какаово масло.
Но помня, че й майка ми имаше такива от много млада. И на същите места - от глезените до коленете. Нагоре не почти.

моята майка няма, а няма да казвам на каква възраст  е да ми жива и здрава. Кожата по тялото й  е - не знам как да го нарека, толкова свежа ( аз й помагам с миенето на косата  и затова съм в час), на нейния фон съм доста сбабичосана. Явно на другия род съм се метнала. Но татко също нямаше петна. Аз затова не съм чувала даже за такова нещо и изведнъж виждам по себе си , проявиха се като заимах малко тен. Иначе  без тен не си вижда. А то е на такава част на тялото дето си е бяла ако не се пече... даже във филм се вкарах, да не е витилиго.
Разбрах от прочетеното , че трябва да се подхранва кожата, ами мажа се Simple Smile

# 212
На мен от колената надолу, след лека драскотина, ми остават бели следи после:

# 213
  • Б
А схващат ли ви се краката, по скоро бедрата  в периода когато трябва да дойде цикъла?Нещо като мускулна треска. Преди като тинейджърка ми се схващаха така първите 1,2 дни  и то много силно, сега пак но по слабо.

# 214
Не, аз имам тикове из цялото тяло, но приемът на магнезий веднага ги премахва.Почти не го спирам.

# 215
  • Пловдив
На мен ми играе долният ляв клепач от месеци, всеки ден, всеки божи ден, на малки почивки. Случвало се е и преди, но е спирало. Магнезий не помага, невробекс - също и минах на валериана, преди уплашена да хукна на лекар.
Под този клепач в челюстта горе вляво имам махани преди години нерви на зъби, киста, коронка, сега последно счупена голяма пломба на мъртъв зъб, която от 7-8 месеца, от Нова година, чака да се наканя на ендодонтско лечение, та тогава да ми поставят коронка и там, и се надявам да има връзка и дразненето да е оттам, че зачете ли се хипохондрик в интернет...

Иначе имам "тикове" и на други мускули по тялото, но не отсега, не постоянно, не на едно място и минават.

# 216
И моите мускули се редуват в трептенето, не е един и същ.Само с магнезий спират.

# 217
Ре Ге, само с тен се виждат, да.
Не ми пречат, не им обръщам внимание.

# 218
А схващат ли ви се краката, по скоро бедрата  в периода когато трябва да дойде цикъла?Нещо като мускулна треска. Преди като тинейджърка ми се схващаха така първите 1,2 дни  и то много силно, сега пак но по слабо.

Божеее, мислех, че е само при мен и се чудех какво ми се случва...

По това познавам, че до няколко дни ще ми дойде. Едно стягане, схващане, напрежение и подуване на бедрата, даже и в ниската част на корема (към сгъвките) го усещам.

В началото се чудех какво става, но забелязах, че е обвързано с цикъла. Преди да ми дойде и понякога по овулация.

# 219
Повече магнезий било нужно тогава, той си трябва през цялото време де, ама може да пробваш да вдигнеш за няколко дни приема.
Подуване и тежест и аз усещам в някаква степен, би трябвало заради прогестерона да е, той тогава е най-висок. При мен времето преди и по време на цикъл се олекоти значително де, откакто минах на режим заради ИР. Скапаният инсулин всичко разбутва, та що пък нещо да ми беше останало наред...

# 220
Не, аз имам тикове из цялото тяло, но приемът на магнезий веднага ги премахва.Почти не го спирам.

По време на цикъл вземате ли магнезий, аз като е така продължителен не смея нищо да приемам да не започне теч безпир. Сега една седмица не спира и една беше само кафеникаво зацапване. Иначе между циклите започнах да приемам магнезий.

# 221
Точно по време на цикъл си трябва магнезий. Точно тотава, аз даже увеличавам дозата двойно, срещу мигрени  и главоболие, които идват от стремглавото падане на естрогена, докато прог. набере скорост.

# 222
Аз си купих магнезиевия цитрат от Арвен. Дразни ли на стомаха.

# 223
Аз реших да увелича дела на зеленолистни, орехи и пр. съдържащи магнезий и ако не се получи, чак тогава да купувам добавка (за магнезия). Желязото още го пия.

# 224
Това с магнезия и ядките, не е добра идея, за нас в тази възраст. Проста сметка: уж в 100гр. орехи има 130 гр магнезий( нищо, като дозировка), но пък има 600 ккал. Т.е. за доза от 400гр. магнизий дневно, ви трябват 400гр . орехи, т.е. това са едни над 2000 ккал . дневно, ей така от нищо. По-добре друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт