Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 437
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Ами аз не съм катерица, че да ям само орехи Simple Smile И в други храни се съдържа, не е нужно ядките да са много на ден. Проблемът с добавките е, че понякога се усвояват, друг път - не. Ти си вземаш препоръчителната доза, но каква част задържаш в теб, е друга тема.

# 226
Специално магнезия е с натрупване. Не става бързо.

# 227
Проблемът не е в добавките,а в организма.Ако имаш пропускливи черва например,не усвояваш нищо,което минава през стомаха.От храна по принцип по- малко се усвоява каквото и да било.

# 228
Точно по време на цикъл си трябва магнезий. Точно тотава, аз даже увеличавам дозата двойно, срещу мигрени  и главоболие, които идват от стремглавото падане на естрогена, докато прог. набере скорост.

Магнезият чистеше естроген или бъркам? Аз започнах да го взимам заради естрогенова доминантност.

# 229
На мен не ми дразни стомаха.
Но пък ми помага на другия ден в тоалетната Blush.
Аз никъде не срещнах нищо написано и за желязото, че не бива да се пие по време на цикъл. Срещнах само обратното твърдение. За магнезия пък съвсем. Така че, пия си ги постоянно.
Някой ако ми изнамери, ще прочета.

# 230
Аз никъде не срещнах нищо написано и за желязото, че не бива да се пие по време на цикъл. Срещнах само обратното твърдение. За магнезия пък съвсем. Така че, пия си ги постоянно.

За желязото съм срещала някъде, но пък една позната, която живее в Италия и е с обилен цикъл ми лаза, че точно в тия дни са и казали лекарите да го пие. Аз открай време пия Сорбифер, но в дните на цикъл не смея, защото винаги е бил обилен при мен.
За магнезия не забелязах промяна, но го спрях. Обаче едно време си спомням, че пиех вит.Б12 и от него аз си забелязвах, че се засилва.

# 231
Не, за желязото и на мен ми казаха, че когато има цикъл, особено обилен, се спира, защото може да усили кървенето още повече.

# 232
Не виждам логика магнезий да не се пие по време на кървенето, защото го усилва.
Напротив, магнезия релаксира, отпуска и успокоява мускулатурата. Затова на бременни с контракции или заплашващи аборти изписват магнезий (магнерот), за да успокои контракциите на матката.

# 233
Хематологът ми препоръча да спирам желязото по време на цикъл, стимулира кървенето. Не съм търсила писмени доказателства за това, вярвам му. Това не значи, че цикълът ми се нормализира. И в момента се излива вече пети ден и ми писна, като парцал съм 😪

# 234
  • София

Аз съм с анемия от много силните кръвоизливи и моята хематоложка винаги ми казва да не пия желязото по време на цикъл защото "всичко отива в канала". Така че като го пия, спирам го за времето на цикъла и после си го продължавам.

# 235
И аз бях с анемия от кръвоизливи. С и без желязо - все тая. Повлияха се положително от други неща.

# 236
  • Пловдив
Днес ми е 10-ти ден от МЦ и още имам лек теч Confused с ежедневна превръзка, ама си има...пак става нещо.
Трети месец ми е на Примолут и сефте сега това Thinking

# 237
Днес ми е 10-ти ден от МЦ и още имам лек теч Confused с ежедневна превръзка, ама си има...пак става нещо.
Трети месец ми е на Примолут и сефте сега това Thinking

И аз съм вече 10 дни, но не съм била на хапчета. От Примолут по принцип после ми е песен. Сега не е обилно, но веднъж, два пъти на ден в тоалетната си изтича. Според майка ми трябва да изчакам да де наместят хормоните, ама как се чака.
Тая ситуация с тия течове ме побърква. Ако така ще кара с години сигурно ще вляза в лудница.

# 238
  • Бургас
Мисля, че магнезий разрежда кръвта. От там може би не е препоръчително за хора с проблемен цикъл. Иначе преди цикъл и аз гледам да взимам за релаксация и спокойствие. От В комплекс също забелязвам, като, че ли се увеличава. Като цяло и аз избягвам да приемам неща през Ц.

# 239
Мисля, че магнезий разрежда кръвта.
Не.

Общи условия

Активация на акаунт