Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 491
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
На мен ако не ми дойде до ноември ще трябва да напусна темата и да отида в съседната. Това лято , както и миналото горещите вълни ме побъркват. Дано с есента нещата се пооправят.

# 256
  • Бургас
Щото кремът бил ала-бала и нямало да действа, понеже няма как да се дозира. Е, дозирам си го и засега съм супер.

Защо да не може да се дозира? Не е ли с помпа-дозатор? Ти кой крем ползваш?

Аз също много добре се чувствам, а вечер след два магнезия и крема спя като пън.

# 257
С дозатор е. Аз даже си нагласих моята си доза - помпа и половина. С една помпа ми беше малко и ми идваше пак цикъл. С Биовеа съм.
Нямам идея защо “не може” и защо пък хапчето или спиралата да могат да дозират нещото, точно като за мен.

# 258
С дозатор е. Аз даже си нагласих моята си доза - помпа и половина. С една помпа ми беше малко и ми идваше пак цикъл. С Биовеа съм.
Нямам идея защо “не може” и защо пък хапчето или спиралата да могат да дозират нещото, точно като за мен.

И аз вече поглеждам към този крем, защото явно при мен от ниския прогестерон тече дълго време. Обаче вчера се чудех защо никой лекар не го изписва при все че се продава без рецепти, а дават Примолут нор и Дуфастон.
Дори и с лекарства никой не може да каже на теб или мен точно колко милиграма ни трябва, за да е отпимална дозата. При мен от хормоните имам ужасни странични ефекти и това е според мен точно от неправилната дозировка на лекарствата. Ще следя как си с този крем и евентуално и аз да почна. Този месец съм с кървене вече втора седмица, но за разлика от друг път е само вечер и сутрин и не много.

# 259
Ами аз го ползвам от края на май месец и да ти кажа, още първия месец усетих разлика. Започнах да спя непробудно, да не нервнича за всяко нещо, напротив. Даже ми дойде кеф да нося висок ток! Joy Цикълът може би на втория-третия месец намаля доста и ми идва нормално. Но първия месец май слагах по-малко отколкото трябва. Увеличих с половин помпа и вече ми е ок.
Не навивам никого, аз говоря за себе си. Хапчетата не знам как ги дозират, ама както и да го правят - все пак минава през стомах, черен дроб...

# 260
  • Варна
Arwen, Къде го мажеш ?

# 261
Според указанието на опаковката - редувам една вечер вътрешната част на ръцете, следващата - вътрешната част на бедрата, гръдната кост, глезените, корема... после пак отначало. Мажат се зони с по-тънка кожа, за да има шанс да проникне по-лесно. Важното е да се сменят зоните, за да се избегне някакво натрупване.

# 262
И крема минава през черния дроб, в тези зони,  в които се маже влиза в кръвоносната сикстема, а от там в ч. Дроб.

# 263
Не зная дали си внушавам, но ако пия магнезий, а и други добавки вечер, после не мога да заспя.
Сега последно с Липомезин. Той се пие преди лягане, е три пъти го пих, 3 нощи не спах, писна ми и го спрях. Сега само го гледам на нощното шкафче, и се ядосвам, защото исках да видя има ли ефект.

# 264
И крема минава през черния дроб, в тези зони,  в които се маже влиза в кръвоносната сикстема, а от там в ч. Дроб.
Ами не е хапче, не е синтетичен хормон, не минава през стомаха, не ми стои в матката, звучи ми по-добре. Четох 300+ мнения на ползвателки от цял свят, не видях едно негативно мнение...
Бях пускала тук и статия на лекари (чужди) за биоидентичните хормони.
За хапчетата и спиралата попаднах на много противоречиви неща. Лекарката ми не ги отрече.
Така прецених за себе си.

# 265
Цикълът може би на втория-третия месец намаля доста и ми идва нормално.
Т.е. имала си редовен, но обилен цикъл? Какво означава да ти идва нормално?

# 266
Цикълът може би на втория-третия месец намаля доста и ми идва нормално.
Т.е. имала си редовен, но обилен цикъл? Какво означава да ти идва нормално?
Редовен - на 2 седмици беше Confounded
Нормално - на поне 25-26 дни, както е сега.

# 267
И аз вече поглеждам към този крем, защото явно при мен от ниския прогестерон тече дълго време. Обаче вчера се чудех защо никой лекар не го изписва при все че се продава без рецепти, а дават Примолут нор и Дуфастон.
Ако ги налазят представители да ги мотивират подходящо, ще предписват и това Grinning

Не зная дали си внушавам, но ако пия магнезий, а и други добавки вечер, после не мога да заспя.
Сега последно с Липомезин. Той се пие преди лягане, е три пъти го пих, 3 нощи не спах, писна ми и го спрях. Сега само го гледам на нощното шкафче, и се ядосвам, защото исках да видя има ли ефект.
Хм, странна работа наистина. От магнезия поне повечето форми точно вечер ги вземат и даже спомагат за по-добър сън. А тоя Липомезин - те поначало статините ги дават вечер да се вземат, мисля всичките.
Скрит текст:
Поне у нас де, имала съм странни разговори с човек който взема такива в друга държава - ами никой не му бил казал да взема статина вечер. И го беше наместил както на него му дойде, измежду много други неща дето взема. Но този човек не ми е за пример, той беше изненадан и че метформинът не е хубаво на гладно, никой не му бил казал...
Иначе някои Б витамини, Ц и разни такива действително могат да те ободрят ако ги вземеш вечер или в късния следобед, но ти за други неща пишеш...

# 268
  • софия
Какъв е този крем?

# 269
  • Бургас
Ето този:
Аз слагам по-малко от една помпа.

https://readyforlife.bg/asortiment/7937-25816-biovea-progesteron … 9OhkaAjz8EALw_wcB

Общи условия

Активация на акаунт