Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 370
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Като започна голямата реклама на тази книга, хвърлих едно око от интерес. Установих, че съм стигнала до някои от препоръките по усет и слушайки тялото си. Солената закуска например. Или приемът на фибри, въглехидрати и протеини в едно хранене. Също се чувствам добре, но и не спазвам сляпо всичко написано.
Хубаво е да се прочете, но имайте и едно наум.
https://www.ploshtadslaveikov.com/izyazhda-li-detsata-si-glyukoz … ata-revolyutsiya/

# 586
Попадали са ми много по-полезни четива. Но явно тази книга е много на мода.

# 587
  • Бургас
Много! Всички госпожи в училището на дъщеря ми са се снабдили с нея. Но както и тя отбеляза: "всички госпожи са тлъстички, с изключение на 3". Едното изключение беше госпожата по физическо Simple Smile

# 588
Мога ли да ви помоля за коментари на резултатите ми.
Трети ден от цикъла, доктора така ги иска, т.е фоликуларна фаза

# 589
  • Стара Загора
На мен тия дни ми излезе като предложение в Сторител и я изслушах набързо "Глюкозата революция". Леко се слуша, предполагам и чете. Мен ме притеснява тази последователност в храненията. Аз ако ще оставям картофите за след пържолата, по-добре изобщо да не ги ям. И изобщо, това с правилната последователност ми се струва много трудно за моите хранителни предпочитания. Това с чашата оцет обаче, звучи лесно и може да се наканя да го тествам...

И да се похваля с нов премено симптом или по-скоро видоизменен стар. Откакто спряха жегите горещите ми вълни се усещат главно в гърлото, като нещо средно между киселини и парене, но съвсем друг тип. По-лесно се понася от стандартните горещи вълни и е доста кратко, но сякаш се случва една идея по-често.

# 590
Попадали са ми много по-полезни четива. Но явно тази книга е много на мода.
На мода е защото се рекламира като "Ежте пасти ама по моя начин и няма да ви бърка" и тия реклами ги виждаш навсякъде Grinning Излиза Джеси по всякакви предавания, подкаст и каквото се сетиш, освен нейните си видеа, усмихва се да си покаже трапчинките и мило обяснява как то не е хубаво и не е нужно човек да се лишава като му се хапва... е как да не се зарадваш, на фона на всички дето казват че не бива това и не бива онова? Grinning А представи си ако си от Щатите и си свикнала на техния начин на хранене, колко по-ужасни ще ти звучат хора да ти казват да не ядеш еди какво си или да не ядеш често. И добра реклама, разбира се, не че е открила топлата вода.
За нас дето щом пишем в тая тема сме на възраст да сме расли с нормално, традиционно за у нас хранене - колко пък да е революционно? Не ни е никаква революция че е хубаво на всяко хранене да има зеленчуци и че десертът се яде накрая, ако изобщо, а на тая салата в началото да се сложи оцет.
Но те са си със съвсем различна култура на хранене там, нали ги гледам и автори които следя - то страхотно откровение колко е полезно кисело зеле и кисело мляко и там туршии и прочие Grinning Да видиш ти как се учат американки по групите да си залагат слънчеви краставички и подобни.

# 591
  • Бургас
Не бих пила оцет, щото включително и тук в темата имаше една дама, която споделяше за ужасни проблеми с подобни "практики". Не ща да си докарам някоя язва.

# 592
А каква е разликата в случая за стомаха между лъжица оцет в чаша вода и това как някои цедят по половин, че и по цял лимон в чаша вода и пият всяка сутрин на гладно че било полезно за 101 неща? Тези с лимоните със сигурност са повече от тези дето пият оцет.
Да не се приема за агитиране, аз не пия нито едното от двете, оцетът при мен влиза в салатата защото смятам че там му е мястото.

# 593
Аз се опитах дс пия оцет, но ме мога, ужасно ми е.

# 594
За оцета съм не, мерси.

# 595
Не исках да създам такива полемики Simple Smile Нищо не е нито черно, нито бяло. Аз не се намирам за тлъстичка, напротив 46кг съм и не искам да отслабвам по никакъв начин. Правя го заради здравословната идея. Ако човек се храни здравословно по принцип, няма нужда да изпада в крайности. Аз доскоро не го правех - салати не обичах, предимно храната ми беше тестено и сладко (сега до въглехидрат стигам все по-рядко, просто нямам нужда). Затова и чувствам промяната така позитивно. Не спазвам фанатично всичко, не пия оцет, а е в салатката. Всеки може да си вземе по нещо полезно и ако усети за себе си. Аз не прочетох книгата заради модата (нито съм спазвала други модни режими като Зоната, кето и др.), а защото правим инвитро опити и опитвам да подобря каквото мога (спрях и глутена), а и по време на процеса установих, че имам доста ниска кръвна захар.
Около мен още няколко човека се хранят по този начин и споделят само позитиви. Не знам дали след 10 години метода няма да се отрече, както става с всеки друг. Но като с всяко нещо - ако е в граници и без крайности, всеки може да си извлече вероятно по нещо полезно Simple Smile

# 596
Аз само да кажа, че пълното премахване на въглехидрати, освен ако не сте със заболяване сериозно, пак не е ОК. Организма има нужда и от тях в някакви нормални граници. Лошото е, че ние сме от едната крайност в другата.

# 597
Стига с това пълно премахване на въглехидратите де, колко души познавате дето са ги премахнали ама наистина напълно? Grinning
Аз нито един, нито пък около мен познават. То почти не е възможно, ако е там въпросът. Камо ли да агитира някой че трябва масово да се прави, няма нужда от това навиване зорлем.

# 598
  • Бургас
Не знам дали след 10 години метода няма да се отрече, както става с всеки друг.

Няма да се отрече, защото това е нормалното балансирано хранене в разумни количества и с повече движение плюс някоя "екзотика" като оцета. Нещо, което лекари, диетолози и т.н. го говорят от години. Нищо ново, нищо различно, просто добра реклама и маркетинг.

# 599
Оцетът ми действа чудесно, ако съм изяла нещо излишно и ми е заседнало в стомаха и ми тежи. След 15-20 мин. съм като нова.
Не вярвам да докарва язва оцетът сам по себе си, защото алкализира средата, а киселинността му е няколко пъти по-малка от солната киселина в стомаха.
Лимон пия всяка сутрин на гладно от над 10-12 години, а оцет само при нужда.
Ако обаче има някакъв първичен проблем в стомаха, вероятно може да дразнят. Не знам.

Общи условия

Активация на акаунт