Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 309
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Аз само да кажа, че пълното премахване на въглехидрати, освен ако не сте със заболяване сериозно, пак не е ОК. Организма има нужда и от тях в някакви нормални граници. Лошото е, че ние сме от едната крайност в другата.

Няма как напълно да се премахнат въглехидратите. Освен ако човек не яде само свинска мас, буквално. Дори и в месото има някакви въглехидрати. Да не говорим, че протеина в по-големи количества също се метаболизира като глюкоза. Зеленчуците са въглехидрат също.

# 601
Здравейте момичета, МЦ взе да става 22, 23 дни последната година (беше 26), нормално ли е това? Трябва ли да го "удължаваме" с хапове? При вас така ли е? следващия етап сигурно е да почне да прескача М...

# 602
Да нормално е.Често се обсъжда този "проблем"(последно на 37 стр.).

# 603
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте момичета, МЦ взе да става 22, 23 дни последната година (беше 26), нормално ли е това? Трябва ли да го "удължаваме" с хапове? При вас така ли е? следващия етап сигурно е да почне да прескача М...
.   Здравей,и при мен е така,от 28 мина на 26,че и на 20.Тази месец много странно,на 20ден започна едно съвсем слабо зацапване,кафеникаво,след това розово,продължи почти седмица.Няколко нощи се будех със мокра коса,и тъкмо си мислех ,че ще ме прескочи,и ми дойде,много обилен цикъл със съсиреци,едва изкарах вчера на работа.

# 604
.   Здравей,и при мен е така,от 28 мина на 26,че и на 20.Тази месец много странно,на 20ден започна едно съвсем слабо зацапване,кафеникаво,след това розово,продължи почти седмица.Няколко нощи се будех със мокра коса,и тъкмо си мислех ,че ще ме прескочи,и ми дойде,много обилен цикъл със съсиреци,едва изкарах вчера на работа.

Ето така започнаха и при мен нещата да стават и то поне да прескача, ама не...идва си навреме и продължава две седмици-първо леко и малко, после се изсипва.

# 605
  • гр.Пловдив
Аз съм на 41г ,този месец нямам изобщо цикъл,а от началото на годината започна да ми закъснява с 3-5-7 дни ,а откакто родих преди 2г ми е оскъден едва по 2-3дни,,,нямам зацапвания и други смущения между циклите..
В сряда съм на ЛЛ да видя къде ще ме прати,последната ми кръвна картина е перфектна, но имам оплаквания като горещи вълни с обилно потене ,косопад,нервни изблици,все едно съм нон-стоп с ПМС ,повишен апетит...притесняват ме тези неща ,не ми е комфортно

# 606
  • Стара Загора
Пускам моята скромна статистика за последната година, да видите каква шарения е. Къси, дълги, къси, дълги... Никаква предвидимост. За капак, цяло лято имах цикъл само веднъж, след 82 дни пауза. Сега съм на същия хал - 80 дни и няма никой. Мисля си, че пее лебедова песен вече или по-скоро се надявам. На 47 съм 😃

Скрит текст:

# 607
Ей Jade, ама уцелил е един път десетката бе - на 28 ден Joy.
Моят не стига никога до там, до 25-26 ден ако устиска, банкет дигам.

# 608
  • Бургас
Добре, а като цяло, с редовен цикъл ли сте?
При мен всичко е наред, точно, на 28-30 дни, цял живот... Само дето стана по-оскъден и продължава 2-3 дни.

# 609
  • Стара Загора
Винаги е ковял на 28-мия ден. 3 деца имам родени естествено и много близо до термините им. Но в последните 2-3 години нещата рязко се промениха към непредвидимост.

# 610
24-5 дни от как станах на 40. На 42 съм.
Обаче за сметка на това дълъг и обилен...

# 611
Ей Jade, ама уцелил е един път десетката бе - на 28 ден Joy.
Моят не стига никога до там, до 25-26 ден ако устиска, банкет дигам.

От чая не се ли подобри? Нали ти беше със чая за миоми?

# 612
Аз не бях с редовен, идваше ми на 30+ дни.Сега е на 24,36 дни, усреднено за 12м, през които съм имала 14 цикъла.

# 613
И при мен е същата шарения - днес ми е 32-ри ден и нямам никакви симптоми. Миналия месец ми дойде на 44-ти. Но понякога е и под 28.
Луда история.

Нямаше ли една рецепта за отслабване с чай с оцет от едно време?!
За оцета не съм запозната, защото много мразя оцет. Но лимонът, въпреки че е кисел на вкус, го дават да алкализира в доста голяма степен организма, което би трябвало да е добре.

Кой беше с горещи вълни в гълото? Сигурно ли е, че не се касае за рефлукс?

Аз другата седмица се надявам да успея да посетя ендокринолога. До тогава се чудя какво да ям, ако наистина имам инсулинова резистентност............. Rolling Eyes Но най-вероятно имам...........

# 614
Аз нямам рефлукс със сигурност и моите вълни са в гърлото, даже понякога ми се наслюнчва устата все едно съм лапнала лимон.

Общи условия

Активация на акаунт