Канго?

• 648
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, от около месец дъщеря ми ходи на канго. Много й харесва. Няма търпение до следващата тренировка. Днес обаче колега на мъжа ми е казал, че при кангото много се товарят ставите и имало хора, които са стигнали до ревматолози. Аз говорих с инструкторката, както и четох в мрежата и разбрах, че дори има терапевтично действие. Може ли някой с опит да сподели дали натоварването може да й окаже негативно въздействие?
За справка детето е на 14 години и с леко наднормено тегло.

# 1
  • София
Точно обратното е – щади ставите, защото основното натоварване върху тях се поема от обувките. Те имат нещо като дъга отдолу, която всъщност поема огромна част от натоварването. Самите обувки са създадени с такава цел. Имам проблем с лявото коляно, от години тренирам канго и нито веднъж не съм усетила проблем заради кангото.

# 2
Много благодаря. Просто този е вкарал муха в главата на мъжа ми и затова попитах. Щерката по принцип е скарана с движенията, а за това е много надъхана - просто обича да танцува и предполагам, че движението, комбинирано с музика много й харесва.

# 3
  • София
Разбирам я – и при мен се получи нещо подобно. Въобще не очаквах така да ме запали. Имах период от няколко месеца, през които не тренирах, защото сменях фитнеса и кангото ми липсваше сериозно. Simple Smile

# 4
Много Ви благодаря! Да си ходи, щом й харесва. Където и да чета само положителни неща пише. Бъдете здрава и спортувайте с кеф!

# 5
Здравейте, от около месец дъщеря ми ходи на канго. Много й харесва. Няма търпение до следващата тренировка. Днес обаче колега на мъжа ми е казал, че при кангото много се товарят ставите и имало хора, които са стигнали до ревматолози. Аз говорих с инструкторката, както и четох в мрежата и разбрах, че дори има терапевтично действие. Може ли някой с опит да сподели дали натоварването може да й окаже негативно въздействие?
За справка детето е на 14 години и с леко наднормено тегло.

Аз имам проблеми колена, които сигурно са в вследствие на бягане на много километри, но Кангото е чудесен начин да се спортува без да се натоварват ставите. Вече само това спортувам и нямам никакви болежки в колената. Създадени са специално с тази цел. Simple Smile

# 6
Много Ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт