С термин май 2025

• 35 146
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Попринцип има серрифицирани лекари за ФМ не всяко Аг е специалист по ФМ  някой уж казват че правят ама аз им нямам доверие ако не е сертифициран ....
Моята аг предния път ми измери грешна НТ с предната бременност и ходих при сертифиьиран после при още един и двамата дадоха еднакви стойности
Оххх унас малкия е болен и сега сваляхме температурата

# 391
На мен дори не ми е споменавала за ФМ, само ми каза да дойда на преглед и след това ще пуснем БХС. Дали има случаи, в които АГ прави тази ФМ? Много странно, че не ми е казала.

Ами щом тя ще ти пусне БХС, може би пък тя прави и феталните Thinking Ако те притеснява, можеш да й звъннеш и да я попиташ. Blush
Благодаря Heart

# 392
  • Sofia
Аз много се чудех дали да запазя за 1 или 8 ноември, защото в първия случай ще съм 12с.1д, във втория ще съм 13с.1д. А след като предната седмица измериха ембрионът с няколко дни назад, реших в крайна сметка да запазя за 8-ми ноември.

Снощи едвам съм заспала, такива киселини, какво е това чудо не знам, нямам търпение да премине, половин човек се чувствам, нямам енергия за нищо като хапвам по толкова малко. Disappointed

# 393
  • Varna
За ФМ в коя седмица се прави? Аз ще съм 11+2, когато ме вика за БХС и НИПТ, но нищо не ми е казвала за ФМ. Също знаете ли във Варна или околността някой добър за това?

Не знам за ФМ, но се надявам следващата седмица да разбера и ще споделя... Не мога да чакам, а и преглед веднъж месечно ми се вижда мнооого на рядко и се записах за следващия четвъртък - да видим как върви бременноста и да си задам всичките въпроси, барем като е на частно ми се обърне повече внимание.

Иначе и аз съм планирала бхс и нипт за 11+5 седмица. Ще се тествам в Св. Марина Варна - то телефона много любезно ми обясниха, че правят и двата теста на едно място и могат да се съчетаят в един ден - затова преглед ще мина на 28.10, а кръвния тест ще направя на 29.10.

# 394
Avienda, аз всяка вечер щом легна съм така с киселините... на където и да се обърна. Какво ли не пробвах, НО снощи за първи път реших да стана в 2 през нощта и да пробвам с кисели краставички. Изядох две, легнах и проблем не съм имала. Може да пробваш Hug

Fluffy, на мен две седмици са ми като цяла вечност, а представям си един месец...

# 395
За ФМ в коя седмица се прави? Аз ще съм 11+2, когато ме вика за БХС и НИПТ, но нищо не ми е казвала за ФМ. Също знаете ли във Варна или околността някой добър за това?

Не знам за ФМ, но се надявам следващата седмица да разбера и ще споделя... Не мога да чакам, а и преглед веднъж месечно ми се вижда мнооого на рядко и се записах за следващия четвъртък - да видим как върви бременноста и да си задам всичките въпроси, барем като е на частно ми се обърне повече внимание.

Иначе и аз съм планирала бхс и нипт за 11+5 седмица. Ще се тествам в Св. Марина Варна - то телефона много любезно ми обясниха, че правят и двата теста на едно място и могат да се съчетаят в един ден - затова преглед ще мина на 28.10, а кръвния тест ще направя на 29.10.

При кого ще ходиш на частно?

Аз реално не разбирам защо никой не обяснява какъв е процеса и какво следва да се направи в определен период. Макар че моята АГ е доста добра, не знам защо не е споменала за тази ФМ, която очевидно е доста важна. Видях в супер док, че тя също прави, но ще разбера като отида на 31-ви.

Иначе за БХС и на мен ми каза в Света Марина да отида, а за НИПТ cellsgenetics, но ще я попитам каква е разликата с този eurofins biomnis в Терапията, и ако няма може би ще направя него.

# 396
  • София
За киселини помага да хапнете малко ябълка, понеже има пектин мисля че се качваше. Също и да се спи полулегнал (високо възглавницата, малко все едно седиш) или спане наляво (това и при прескачане на сърцето помага) тъй като така се ограничава връщането на киселините. Нищо мазно, пържено и хапване по малко, добро дъвчене и лека разходка след ядене.
Страдах с киселини покрай един гастрит и знам всички трикове 😉 дано ви помогнат!

# 397
  • Varna

Тук в темата няколко момичета похвалиха д-р Симеонова и реших да опитам при нея. Не съм я посещавала преди.
Ще видим как ще мине и ако се харесаме, може и при нея да остана за проследяване.

# 398

Тук в темата няколко момичета похвалиха д-р Симеонова и реших да опитам при нея. Не съм я посещавала преди.
Ще видим как ще мине и ако се харесаме, може и при нея да остана за проследяване.

Да, това е моята АГ. Grinning успех! После да кажеш как в минало Hug

# 399
  • Варна
Д-р Симеонова следи и по ЗК, но как става регистрацията при нея не знам. Истината е, че е най-добре освен по здравна каса да се следите, да ходите и на частно някъде.
При предната ми бременост успоредно ходих и на частно и по ЗК.
Сега така се случва, че от инвитро (т.е. изцяло финансиране на процедурата) ще мина при същата лекарка по ЗК на ЖК. Не искам да й пиша името в момента. Не знаех, че тя води и ЖК. Така се случи. Най-вероятно пак ще трябва да плащам някакви изследвания и прегледи, тъй като по ЗК са доста ограничени. А мен на 16.10 ще ме записват. Тогава ще съм в 8+ г.с. Дано всичко е наред!
Също има много доволни от кабинета на д-р Петинка Цветкова.

# 400
  • Sofia
За киселини помага да хапнете малко ябълка, понеже има пектин мисля че се качваше. Също и да се спи полулегнал (високо възглавницата, малко все едно седиш) или спане наляво (това и при прескачане на сърцето помага) тъй като така се ограничава връщането на киселините. Нищо мазно, пържено и хапване по малко, добро дъвчене и лека разходка след ядене.
Страдах с киселини покрай един гастрит и знам всички трикове 😉 дано ви помогнат!
Така съм като съм на дивана, настрани и с една възглавничка подпряна ,обаче като се преместих снощи на спалнята и едвам заспах. Аз си хапвам предимно тестено, снощи изядох една пилешка супа и май това ми подейства зле.
Тези дни дъвча дъвки ,леко менотви и успяват да ме облекчат,ще пробвам и с ябълка. А като ми стане лошо и започвам обилно да слюноотделям  и ми призлява от това дори....

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 13:31 от Avienda :)

# 401
Да ви кажа, че в Лидл има клинове за бременни. Една приятелка, която знае, че съм бременна ми ги похвали. 2 броя за 16,99лв. В събота ще ходим до Лидл, пък дано са останали. Можете да ги видите в брошурата.
Не знам за вас, обаче мен всички дънки ме стягат. Смятам да си накупя клинчета и суитчери и да го карам спортна, поне да ми е удобно Joy

# 402
Да ви кажа, че в Лидл има клинове за бременни. Една приятелка, която знае, че съм бременна ми ги похвали. 2 броя за 16,99лв. В събота ще ходим до Лидл, пък дано са останали. Можете да ги видите в брошурата.
Не знам за вас, обаче мен всички дънки ме стягат. Смятам да си накупя клинчета и суитчери и да го карам спортна, поне да ми е удобно Joy

Цената на клинчетата е добра, предлагат се в черно и сиво по два броя в комплект.  Единствено ме изненада това, че материята им не е никак еластична... но все пак, за тази цена бива. Предлагат и блузки за бременни - от много хубава материя са, мисля, че бяха около 11-12 лв за брой.

# 403
  • Varna

Цената на клинчетата е добра, предлагат се в черно и сиво по два броя в комплект.  Единствено ме изненада това, че материята им не е никак еластична... но все пак, за тази цена бива. Предлагат и блузки за бременни - от много хубава материя са, мисля, че бяха около 11-12 лв за брой.

И аз ги видях в брошурата, но... нещо не се чувствам много уверена да си купувам дрехи за бременни на този етап. Все си мисля, че е рано и че още нищо не е сигурно... Нищо че миналата седмица скъсах копчето на едни дънки. Не съм качила килограми (200 грама нагоре съм, което изобщо не го броя за качване), но в корема съм доста подута Rolling Eyes Аз и при цикъл се подувах, а сега.. още повече.

# 404
  • Sofia

И аз ги видях в брошурата, но... нещо не се чувствам много уверена да си купувам дрехи за бременни на този етап. Все си мисля, че е рано и че още нищо не е сигурно... Нищо че миналата седмица скъсах копчето на едни дънки. Не съм качила килограми (200 грама нагоре съм, което изобщо не го броя за качване), но в корема съм доста подута Rolling Eyes Аз и при цикъл се подувах, а сега.. още повече.

Аз вчера бях в Лидл и ги видях и много се чудех,обаче с предните 2 бременности започнах да качвам след 5 месец и реално нямам идея какъв размер да си купя отсега, рано ми е. Те често пускат дрехи за бременни и в LC Wikiki също има.

Общи условия

Активация на акаунт