С термин май 2025

• 31 083
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • Varna
Има смисъл от БХС при направен НИПТ. При БХС пресмятат и шанс за развитие на прееклампсия и гестационен диабет, което го няма в НИПТ теста.

И аз така разбрах... но в моя БХС никъде не пишеше тези неща... Frowning1
Утре трябва да ми излезе и НИПТ, та смятам да отида на място да си получа резултатите и да пита защо така...

# 736
  • София
Да, май това за прекламсия е отделно изследване.

# 737
Има смисъл от БХС при направен НИПТ. При БХС пресмятат и шанс за развитие на прееклампсия и гестационен диабет, което го няма в НИПТ теста.
Който ще прави нова тема, ако му е трудно създаването на първия пост, мога на имейл да му изпратя информацията с оформянето от тази тема. Само да ми пише на лично един имейл.

Възможно е, да. Не съм толкова навътре в нещата, но при мен нямаше изчислен риск от прееклампсия. По-добре, който ще си прави БХС изрично да попита за това, на мен никой нищо не ми каза и не беше описано в резултатите.

Всъщност трябваше сама да се разровя, за да разбера, че риска от прееклампсия се измерва от PAPP-A (плацентарния протеин) и ниските нива под 0.4-0.5 се смята за по-висок риск, или поне така разбрах. Но все пак най-добре някой да ви разчете резултатите:)
А за гестационния диабет доколкото четох има друго изследване след 20-та седмица специално за това.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 12:06 от Mysticflame

# 738
След 20 седмица правят изследване (но отново не всички лекари, моята го прави в 24гс), което потвърждава или отхвърля ГД, но при БХС-то изчисляват риск от такъв. Иначе напълно е възможно на различните места да не ги включват в БХС тези рискове, няма да се изненадам. Най-добре да си питате следящия лекар или в лабораторията.

# 739
Да, май това за прекламсия е отделно изследване.
На мен на БХС ми казаха,че имам риск от прееклампсия и ми изписаха Акард 150,след което не ми направиха никакви други допълнителни изследвания.

# 740
Момичета, направих нова тема. Съжалявам, че не можах да оформя, както си представях темата. За първи път ми е и дори линковете не можах да поставя 😅

https://m.bg-mamma.com/?topic=1705343.new#new

Пишете ми на лично термините си, ако желаете да ви добавя в списъка Heart

Общи условия

Активация на акаунт