С термин май 2025

• 34 954
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Момечатата, които се следят в Света София, знаете ли дали клонят повече към селцио или естествено раждане?
Аз се насочих към Света София след няколко препоръки на мои приятелки,които бяха много доволни. Не съм чула да влият върху желанията на пациентката.

# 481
  • Варна
Здравейте, някой да си е изследвал СУЕ през бременността? Моята стойност е 9 при референтни стойности от 18 до 70.

# 482
Здравейте, някой да си е изследвал СУЕ през бременността? Моята стойност е 9 при референтни стойности от 18 до 70.
Здравей , моето е 6, но при мен пише че референтната стойност е <25

# 483
  • Варна
При бременни пише, че е над 18. При липса на бременност е от 0 до 25. В коя г.с. е мерено твоето? Аз съм в 8+.  Днес съм на преглед в 1ч. Дано всичко е наред!

П.п. намерих в нашата темичка инфо за референтните стойности, където изглежда ОК https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/ESR.htm

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 11:42 от Neli___

# 484
Здравейте!
В 8г.с. съм и прокървих още в 6г.с. за пръв път и ми изписаха утрогестан 100мг 2 х 1таб до 28г.с. като дори не ми бяха правени изследвания за прогестерон. От тогава до сега още два пъти ми се случи да прокървя. Последния път беше плашещо и отидох в спешното. Казаха ми, че всичко е наред и да си продължа с Утрогестана. 

Бихте ли ми препоръчали добър аг, който да ме следи в гр. Варна?

# 485
Здравейте!
В 8г.с. съм и прокървих още в 6г.с. за пръв път и ми изписаха утрогестан 100мг 2 х 1таб до 28г.с. като дори не ми бяха правени изследвания за прогестерон. От тогава до сега още два пъти ми се случи да прокървя. Последния път беше плашещо и отидох в спешното. Казаха ми, че всичко е наред и да си продължа с Утрогестана. 

Бихте ли ми препоръчали добър аг, който да ме следи в гр. Варна?

Д-р Ангелина Симеонова - предполагам ще може да те види, но някой написа, че не приема нови бременни за следене. Също ще е платен преглед, тъй като по ЗК са за след 2 месеца минимум.

Д-р Мария Ангелова - не работи със ЗК, но е изключително компетентна и ще ти обърне внимание. Препоръчвам да отидеш първо при нея.

# 486
  • Варна
Мина ми прегледа. Видяхме човечето на задната стена.  Чухме 171 удара в минута. Всичко изглежда ОК. На 11.11 ми БХС и НИПТ. Тогава ще съм в 12 г.с. Докторката каза, че това дето го рекламират в 10г.с. е много рисково, защото може още да няма достатъчно фракция. Същевременно вчера се записах на ЖК и от понеделник ще съм в болничен. Ако някой е заинтригуван от бюрокращината относно болничния, може да ми пише на лични.
Забравих да питам АГ какво мисли за домашните любимци. Имам котка - обезпаризатена, имунизирана, неизлизаща навън. При предната ми бременост се изследвах за токсоплазмоза и излезе, че съм имала в миналото. Опасно е, ако има свежа инфекция. Ще си пусна сигурно едно изследване за всеки случай и най-вероятно ще трябва да махнем котката Sad

П.п. Питах я за СУЕ. Каза, че предстои да се вдигне. В норма е.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 16:27 от Neli___

# 487
Здравейте на всички! С термин 16 май съм и всичко е наред с изключение на кръвоизлив във резултат от отлепване, което лекувам с Утрогестан и много почивка.

Следя се в Токуда и съм изключително доволна, по-конкретно от Кирилова и Богданова.

Нели, при положение, че котето е домашно и обезпаразитено, рискът от заразяване е нищожен. Имам две котета вкъщи, които обожавам и въобще мисълта да ги 'махам' не ми е минавала през ум, даже нямам търпение да ги гледам как взаимодейтват с бебето Simple Smile

Успех на всички и лека бременност!

# 488
Мина ми прегледа. Видяхме човечето на задната стена.  Чухме 171 удара в минута. Всичко изглежда ОК. На 11.11 ми БХС и НИПТ. Тогава ще съм в 12 г.с. Докторката каза, че това дето го рекламират в 10г.с. е много рисково, защото може още да няма достатъчно фракция. Същевременно вчера се записах на ЖК и от понеделник ще съм в болничен. Ако някой е заинтригуван от бюрокращината относно болничния, може да ми пише на лични.
Забравих да питам АГ какво мисли за домашните любимци. Имам котка - обезпаризатена, имунизирана, неизлизаща навън. При предната ми бременост се изследвах за токситоплазмоза и излезе, че съм имала в миналото. Опасно е, ако има свежа инфекция. Ще си пусна сигурно едно изследване за всеки случай и най-вероятно ще трябва да махнем котката Sad
Според мен, ако редовно си обезпаразитявате  котката, няма как да има но може да тествате и нея  и вас за да сте спокойни.
Със сигурност обаче не и сменяйте тоалетната вие , нека някой друг да го прави. Аз имам две кучета и що неща чух като разбрах, че съм бременна...но никога не бих си оставила животното.

# 489
И ние сме с коте. С детето са големи приятели. Единственото, което все още правим, е да ги държим в отделни стаи през нощта.
Не виждам причина да се маха, особено ако е обезпаразитено и изцяло домашно.

# 490
Мина ми прегледа. Видяхме човечето на задната стена.  Чухме 171 удара в минута. Всичко изглежда ОК. На 11.11 ми БХС и НИПТ. Тогава ще съм в 12 г.с. Докторката каза, че това дето го рекламират в 10г.с. е много рисково, защото може още да няма достатъчно фракция. Същевременно вчера се записах на ЖК и от понеделник ще съм в болничен. Ако някой е заинтригуван от бюрокращината относно болничния, може да ми пише на лични.
Забравих да питам АГ какво мисли за домашните любимци. Имам котка - обезпаризатена, имунизирана, неизлизаща навън. При предната ми бременост се изследвах за токситоплазмоза и излезе, че съм имала в миналото. Опасно е, ако има свежа инфекция. Ще си пусна сигурно едно изследване за всеки случай и най-вероятно ще трябва да махнем котката Sad

Имам 9 котки и никога не ми е минало и през ума, че като забременея ще си махна котките.. при положение, че имам и дворни, което е една идея по-опасно за тази токсоплазмоза. Щом котката Ви е домашна и обезпаразитена не виждам в какво се крие тази паника. Тези бабини щуротии, че бременни и котки на едно не може са пъъъълни тъпотии. Миналата година бях бременна и казах на водещия ми ЖК, че имам котки и искам да ми се пуснат допълнителни изследвания. Така и стана. Оказа се, че имам антитела, имунитет или там както се нарича. И по никакъв начин не съм се дистанцирала от тях. Има изследване за токсоплазмоза и при котките.

П.С. Не критикувам/нападам никого! Само си изказвам мнението.
Ако наистина държите на котката си, ще направите и невъзможното, за да остане в живота Ви! Ако ли не това е идеалния момент да се отървете от нея “с чиста съвест” и по-добре повече никога не си взимайте животно!

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:59 от ..::Only.One::..

# 491
Съгласна съм с всичко написано за котките. Аз също имам 2 котки вкъщи - обезпаразитени и всичко останало. Никога не ми е минавало през акъла да ги махам, това са моите първи бебета ☺

Правих си изследвания за токсоплазмоза, доколкото разбрах нямам антитела, нито в момента зараза.

Също знам, че токсоплазмоза от котки може да се хване, ако буквално имаш досег с фекалиите и след това ги погълнеш по невъобразим за мен начин. Така че просто една нормална хигиена и като по-стриктна мярка без да се чисти тоалетна например, мисля че е окей. Също така котките да не се хранят със сурово месо, което силно ме съмнява за домашни любимци.

Обичайте си косматите приятелчета и съм сигурна, че ще станат приятели с пухкавите бебета накрая 🤗

# 492
  • Варна
Благодаря на всички ви за изразените мнения. Всеки сам решава дали да няма или има 1-2 или 9 котки. Моята стара инфекция най-вероятно е от детството ми- 5-6 годишна съм била. Имахме дворни котки и ги обожавах. Много старателно се грижех за тях. Може и да не съм си мила ръцете, знам ли. Наплашиха ме при предната ми бременост с тази токсоплазмоза.

# 493
Ние с мм си имаме момченце померанче и сме на едно и  също мнение ,че кучето ще расте с бебето и точка ! Въпреки противоречието на всички около нас ,особено на бабите в квартала . Да не съм пипала кучето носело зарази и любимото ми "бебето ще излезе космато" . Той ми е голямото синче и не си го давам никъде ! Днес бях на преглед 11г.с., видяхме малкият човек ,всичко е наред и вече върви с 1 ден напред . След 2 седмици ще правим БХС И ФМ . Питах дали тогава можем да разберем пола ,каза ,че за по-сигурно след още 2 седмици ,тогава точно е рожденият ден на мъжа ми .

# 494
  • Varna
Лелее.. и това ако не е най-котешко-бременеещата тема?! Heart Eyes

Аз също съм с 2 котки у дома! Едната я тествахме още като започнахме да планираме бремеността, а другата се появи по-късно и беше съвсем малко бебе като я спасихме. Консултирах се с вет дали да тествам и втората, но ми препоръчаха за по-сигурно да тествам себе си - така и напрвих - всичко беше точно.

Принципно токсоплазмоза развиват котки, които консумират заразено месо. Предаването на човек може да стане чрез изпражненията. При редовно ежедневно почистване на тоалетната и старателно измиване на ръцете след това (което се предполага, че правите и без да сте бременни..) рискът е нищожен, да не кажа никакъв. Като допълнителна мярка за сигурност може просто да делегирате тази задача на друг член на домакинството.

Съжалявам да го кажа, но някои лекари са лишени от човечност и дават откровено тъпи съвети... Дай като сме бременни да не излизаме от вкъщи, защото може да ни блъсне кола или да ни падне тухла на главата..

За Варна, аз написах малко по-рано, че д-р Симеонова в момента не записва за ЖК (инфо от днешния ми преглед при нея)

Общи условия

Активация на акаунт