С термин май 2025

• 34 932
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Fluffy, ти при кого мислиш да си правиш ФМ? Аз споменах д-р Симеонова кои доктори ми препоръча, но остана една две страници назад.

# 496
  • Varna
Fluffy, ти при кого мислиш да си правиш ФМ? Аз споменах д-р Симеонова кои доктори ми препоръча, но остана една две страници назад.

Да, видях коментара ти - на мен днес ми ги изброи същите Laughing Още на никого не съм се спряла. Не изключвам и варианта да отида до София за ФМ, не че там имам някого набелязан. Ще се поразровя уикенда и ще помисля как да действаме.

А на първо време "гледам" към следващия milestone - на 29ти съм на БХС и НИПТ,  съответно на 28ми ще мина АГ преглед за замервания. Реших да тествам д-р Петинка Цветкова, четох положителни коментари, а и кабинета на Чаталджа ми е сравнително на удобно. Утре сутрин направо ще звънна да питам дали записват за ЖК там.

# 497

Да, видях коментара ти - на мен днес ми ги изброи същите Laughing Още на никого не съм се спряла. Не изключвам и варианта да отида до София за ФМ, не че там имам някого набелязан. Ще се поразровя уикенда и ще помисля как да действаме.

А на първо време "гледам" към следващия milestone - на 29ти съм на БХС и НИПТ,  съответно на 28ми ще мина АГ преглед за замервания. Реших да тествам д-р Петинка Цветкова, четох положителни коментари, а и кабинета на Чаталджа ми е сравнително на удобно. Утре сутрин направо ще звънна да питам дали записват за ЖК там.

И аз съм чувала хубави неща за нея, да споделиш после как е било 😊

А кой НИПТ ще правиш?

# 498

А кой НИПТ ще правиш?

Момичета аз няма да правя БХС, защото си направих ПренаТест. Исках да отида на ФМ, но АГ ми каза да изчакам до 18г.с , но на мен си се струва, че е доста по-късно, всичките ми познати ходят между 12-14г.с , довода на доктора е че ПренаТеста е много точен и обстоен и можело и по-късно да отида на фетална. По принцип му имам доверие, но все пак малко се притесних да не изпуснем нещо важно , вие какво мислите?

# 499
Darsybo, аз на твое място бих направила(както и ще направя) БХС и ранната фетална. На скрининга имаш и резултат за прееклампсия. На ранната фетална се проследява развитието на органите. Все пак ти си решаваш.

# 500
Привет от мен - вчера действах с пренатален тест и аз, в Cellgenetics както планирах. Сега чакаме и се надяваме всичко да е наред.

# 501
  • Varna

А кой НИПТ ще правиш?

Ще правя НИПТ и БХС едновременно и двете в Св. Марина. Пробите се изпращат във лаборатория във Франция, което по мое лично осмотрение е за предпочитане пред щатите, затова избрах там. Не само заради цената, която е значително по-ниска.

БХС е безплатен и при консултация по тел. те сами ми препоръчаха да го направя и казаха, че може в един и същи ден, което си е голямо удобство.

# 502

А кой НИПТ ще правиш?

Ще правя НИПТ и БХС едновременно и двете в Св. Марина. Пробите се изпращат във лаборатория във Франция, което по мое лично осмотрение е за предпочитане пред щатите, затова избрах там. Не само заради цената, която е значително по-ниска.

БХС е безплатен и при консултация по тел. те сами ми препоръчаха да го направя и казаха, че може в един и същи ден, което си е голямо удобство.

Благодаря ти за информацията. И мен за БХС ме прати в терапията, но каза, че този Euroins Biomnis не го е чувала дори. Мен точно това ме притеснява пък, че е във Франция а не в Щатите 😅

# 503
  • София
А кой го изпращат в щатите?  Аз чух, че имало някакъв тест, който изпращали в щатите, че обаче имало нови регулации и спряли да ги пращат там и изпращат в igenomix в Испания. Което никак не е зле, понеже това е най-доброто място в Европа за генетични изследвания. Само че аг се държеше все едно е някаква тайна и не ми каза кой тест, а вече не съм при него и няма как да питам. Така че ако някой знае

# 504
Sammy, Cellgenetics знам, че със сигурност изпращат в Щатите и още други известни също.

Някой имал ли е опит/мнение с тези във Франция? И в коя лаборатория точно се изследва?

# 505
  • Sofia
Здравейте, момичета. Как сте?
Аз имах няколко тежки дни покрай моята мигрена, но днес вече съм по-добре.
Бяхме на преглед преди малко, разплаках се от умиление, бебето е пораснало , вече е доста по-оформено, мяташе ръчички, чухме и сърдечната дейност този път. Все още излиза с 5 дни назад по-ехограф и по-добре,че съм запазила ФМ за 13г.с.
Назначиха ми изследвания за следващия път, когато ще е чак декември. Избрах да се следя в Токуда. Та горе долу на 3-4 седмици ще ме вика на преглед. Предният път изследваха микробилогия и излезе чиста.

Видях, че има още няколко новодошли момичета, добре сте дошли. Пожелавам ви лека бременност .Purple Heart

По темата с животните, ние си имаме куче, порода неизвестна. Има нещо джак ръсел териерско от майката. Този ноември става на 2. Хубавото е,че сме си я начуили да спи в нейно легло и не се качва по дивана, леглата, не влиза в спалните. Наистина сте голяма групата на котараците Laughing Иначе децата обожават животни и където и да минем се обръща специално внимание я на куче, коте , таралеж, птичка Sweat Smile

# 506
Здравейтеее!
Включва се още една бъдеща мама в 8 г.с. с термин 25.05.2025 г.

Интересно ми е да чета вълненията, коментарите и мненията ви, но най-интересно ми е какви супер-мами сте без никакви симптоми! Laughing
От десетина дни живея с непоносимост към 90% от миризмите, храните и... хората. Laughing
А и ако някога съм се шегувала, че искам да си сложа силикон, след тези ултра бомби, с които се сдобих за отрицателно време, вече съм убедена, че никога не бих си причинила този тежък дискомфорт. Simple Smile

Тъй като това ще е първото ми бебче, все още съм доста неориентирана от към тестове и прегледи. В 10 г.с. съм на преглед и за информация относно предстоящото.

Тук имаме ли бъдещи мами от Пловдив?
Повечето НИПТ са с обявени цени, но не намирам в Cellgenetics. Някоя има ли инфо?

Леко, успешно и безпроблемно бременеене на всички! Flowers Hibiscus

# 507
Добре дошла, independent!

Моята АГ ми спомена за цени от 1000-1300-1800 за CellsGenetics. Но и аз не съм много наясно, търся информация и за Eurofins Biomnis 😅

Относно гърдите - може би това ми е любимата част, освен болката, видът им в жесток 😂

# 508
  • Sofia
Добре дошла, independent!

Моята АГ ми спомена за цени от 1000-1300-1800 за CellsGenetics. Но и аз не съм много наясно, търся информация и за Eurofins Biomnis 😅

Относно гърдите - може би това ми е любимата част, освен болката, видът им в жесток 😂
Чакай да видиш какво става като родиш хахаха поне при мен бяха може би тройно по-големи (затова се и нацепих де). Аз съм слаба и с малък бюст и все едно бях със силикон. По спомени мисля, че към 8-9 месец даже ми течеше и коластра. Sweat Smile

# 509
Хора, аз винаги съм имала малък бюст. Така мечтая да ми пораснат повечко... Само отстрани виждам разлика в големината и то много малка. Явно и по време на бременността няма да ме огрее да съм с големи Joy
Аз си чакам прегледа на 22.10. Blush

Общи условия

Активация на акаунт