С термин май 2025

• 31 187
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Stormageddon ,в коя седмица си ?
Аз утре съм на фетална морфология и много ми се иска да разбера пола ,защото таткото има рожден ден на 14.11 и родителите ми се прибират от чужбина в началото на месеца за 2 седмици ,та ми се искаше да направим джендър парти на 14ти ,за да може да сме всички заедно . Дано бебчо не е от срамежливите 😄.

# 646
Аз утре съм на фетална морфология и много ми се иска да разбера пола ,защото таткото има рожден ден на 14.11 и родителите ми се прибират от чужбина в началото на месеца за 2 седмици ,та ми се искаше да направим джендър парти на 14ти ,за да може да сме всички заедно . Дано бебчо не е от срамежливите 😄.

Успех утре на феталната и дано се покаже 🩵 или 🩷 Blush

# 647
  • София
Момичета, някоя знае ли, ако се вземе 180 дневния болничен, после 45 и т.н. Как се изчислява в такъв случай майчинството за 1вата година?

# 648
Момичета, знаете ли защо има разлика в г.с по календар и тази на фетална морфология?

# 649
13 г.с и 5 дена. Моя преглед се проточи доста, защото бебето не искаше да се завърти, за да могат да измерят всичко. Ядох шоколад и се разхождах и накрая се завъртя.
Първото ми бебе беше по кооперативно 😁

Стискам палци твоето да се завърти и да видят пола, и прегледат да мине много бързо.  

# 650
  • Varna
Момичета, някоя знае ли, ако се вземе 180 дневния болничен, после 45 и т.н. Как се изчислява в такъв случай майчинството за 1вата година?

Не се отразява негативно. Имаше някакво ограничение колко болнични са ползвани последните 2 години (за годинта не трябва да превишават 180, а за 2 години 360 или нещо такова), освен това, доколкото разбрах финансово по-изгодно е веднъж като излезеш в болничен после да не се връщаш на работа преди майчинството и май това е.

# 651
Момичета днес взех доплера , имаше и подарък гел .
В началото си напипвах някакви вени, но след няколко изгледани видеа, къде точно  се поставя накрайника успях да чуя сърчицето . Прикачвам снимка на самия доплер .
Аз не успях да чуя пулс , може ли информация къде се поставя точно накрайника. И в коя Г.с го използвате?

# 652
В началото си напипвах някакви вени, но след няколко изгледани видеа, къде точно  се поставя накрайника успях да чуя сърчицето . Прикачвам снимка на самия доплер .
Аз не успях да чуя пулс , може ли информация къде се поставя точно накрайника. И в коя Г.с го използвате?

В 14г.с , поставя се точно над срамната кост и се движи по дължината на корема към яйчниците. Трудно се улавя, ако не можете да хванете до 1-2 минути изключете го и пробвайте пак след известно време.

# 653
Сега се чух с една позната, която е бременна и си е правила този тест в Терапията във Варна и каза, че пол и изследвания всичко се праща на един файл 😀

# 654

В 14г.с , поставя се точно над срамната кост и се движи по дължината на корема към яйчниците. Трудно се улавя, ако не можете да хванете до 1-2 минути изключете го и пробвайте пак след известно време.
  Аз съм избързала. Надявах се да чуя пулс в 10г..с. Благодаря ще пробвам пак малко по-късно.

# 655
Здравейте, момичета, вие решили ли сте кога ще спирате да работите? Взехте ли вече болнични и ако не, имате ли план кога ще вземете?

# 656
  • Варна
Аз съм си вкъщи от две седмици. В 10+3 г.с. съм.

Вие питате ли АГ за лекарства, които не са от тяхната компетенция? Вчера ми се наложи да питам по вайбър за конкретно лекарство, просто да погледне състава и да ми каже ок е или не е ок при бременост, но не получих отговор. Макар че в листовката пише, че става при бременост и кърмене. Даже пише, че става при рагари на гърдите от кърмене. Ето го: https://www.aboca.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … 8/neofitoroid-bg/

И друг път ми е правило впечатление, че не взема инициатива в подобни ситуации.

# 657
Аз също обмислям докога ще работя. По принцип работя от вкъщи и не е много стресова работата ми. Мисля си, ако всичко е наред до края на декември или януари, но не знам. А кой издава болничен, знаете ли?

# 658
AmberGold, аз съм казвала и преди, че съм учител в ДГ и не работя от септември. Стреснах се, след като лепнах стомашен вирус с температура и имам отпуска до средата на ноември. Тогава АГ ще ме запише на ЖК и започвам с болничните по 30 дни. Ще съм 14+4 тогава.

MindyR, моето АГ ми каза, че в МЦ, в който ходя при нея, два дни в седмицата идва комисия и те издават. Плащаш си, ама не знам колко. Трябва да звънна тези дни да питам как стоят нещата точно.

Neli за неразположението при пишкане АГ си питах и ми каза какво да пия. Не съм си и помисляла личната да питам. Ноо това е защото трябва да я сменям, хич не съм доволна Grinning

# 659
  • Варна
На мен от ЖК с комисия ми ги издават болничните. Не плащам нищо.
Hope  на мен за болка след уриниране, АГ ми изписа Урогард.
При мен моя проблем е за проктолог, но хич не ми се ходи.

Общи условия

Активация на акаунт