С термин май 2025

• 31 202
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, имам един въпрос, регистрарах се по здравна каса, но лекарката ми напуска болницата и ще е само на частно. Дали ще бъда пренасочена към друг лекар в тази болница или мога сама да сменя лекаря?
Отиваш при личния си лекар, взимаш си направление за смяна на АГ и го сменяш без проблем с друг.

# 631
Благодаря много! Доста тъпо стана, тя докторката предния път ми каза и аз не знаех дотогава.

# 632
Аз съм сменяла лекар по здравна каса, но трябваше да отида при лекаря, при когото съм записана за следене и той да ми даде ново направление. Личната тогава беше казала, че тя има право да издава само едно.

# 633
Момичета днес взех доплера , имаше и подарък гел .
В началото си напипвах някакви вени, но след няколко изгледани видеа, къде точно  се поставя накрайника успях да чуя сърчицето . Прикачвам снимка на самия доплер .

# 634
В началото си напипвах някакви вени, но след няколко изгледани видеа, къде точно  се поставя накрайника успях да чуя сърчицето . Прикачвам снимка на самия доплер .

А колко често може да се ползва? Все ме е страх да не навреди нещо на бебчето, ако се използва прекалено често Grinning

# 635
Аз съм сменяла лекар по здравна каса, но трябваше да отида при лекаря, при когото съм записана за следене и той да ми даде ново направление. Личната тогава беше казала, че тя има право да издава само едно.

На мен личния ми каза, че сега по време на бременността имам право на неограничен брой направления 😀

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 16:09 от Deizi__

# 636
Здравейте . При мен всичко е наред  . Бях на системи три дена . Полежах си малко . Вече няма отлепване . Другия месец съм на БХС . Надявам се и там всичко да е наред . 

Искам да споделя нещо. От вчера доста ми се хапва туршия и сока от нея го пия . Според вас вредна ли е ? 🫣🤔🤭

И друг въпрос. Аз приемам пробиотиците на Bulgarbiotic (femin,gastrobalance) има ли дами който ги приемат , ако да споделете мнение.
Хубав и успешен ден! 🌹🌹

# 637

А колко често може да се ползва? Все ме е страх да не навреди нещо на бебчето, ако се използва прекалено често Grinning

Ами от това което изчетох 1-2 пъти седмично

# 638
Здравейте . При мен всичко е наред  . Бях на системи три дена . Полежах си малко . Вече няма отлепване . Другия месец съм на БХС . Надявам се и там всичко да е наред . 

Искам да споделя нещо. От вчера доста ми се хапва туршия и сока от нея го пия . Според вас вредна ли е ? 🫣🤔🤭

И друг въпрос. Аз приемам пробиотиците на Bulgarbiotic (femin,gastrobalance) има ли дами който ги приемат , ако да споделете мнение.
Хубав и успешен ден! 🌹🌹
Моето АГ ми забрани да консумирам туршия, кисели краставици и кисело зеле. Причината е високото количество сол в тях, което води до повишаване на кръвното налягане и задържане на течности.

# 639
  • София
В кучешките наистина прекаляват, но домашните може да са по-добре. Те са и като пробиотик, полезни за червата. Аз само на солено и кисело живея, не мога без туршия. Обаче, ако наистина е високо първоначално кръвното е добре да внимавате.

# 640
  • Varna
Включвам се да се отчета с новини!
От вчера съм официално записана за ЖК! Бебока е добре, много е пораснал... останах в пълен ступор, когато док ми каза, че ясно се вижда полът! Не знаех, че може толкова рано (12 г.с.).. После с малко ровене из нета видях, че може и даже е с немалък процент на достоверност.

Направих и БХС + пренаталния тест - остава чакането Satisfied

За БХС - резултат до 3 дни, но казаха, че вероятно ще е готов по-рано.

За НИПТ - до 10 дни, но и за там казаха, че може да е по-рано. Пращат пробите във Франция в Eurofins Biomnis. Казаха и че няма ограничения, и може да се прави и през по-късна бременност. Конкретно по отношение на Даун, в  общия случай жените правят НИПТ в случай, че БХС им даде някакви "отклонения", но трябва да се има предвид, че БХС е статистика, и не може да се сравни с точността на ДНК анализа от НИПТ.

# 641
Fluffy, чудесни новини! 🥰🥰🥰 честито!

Исках да те попитам дали знаеш как ще те осведомят за пола на бебето от НИПТ-а? Тъй като нали ще правим парти Rolling Eyes 😅 и не искам да се окаже, че се на едно място с изследванията и да го развалим.

# 642
  • Varna

Исках да те попитам дали знаеш как ще те осведомят за пола на бебето от НИПТ-а? Тъй като нали ще правим парти Rolling Eyes 😅 и не искам да се окаже, че се на едно място с изследванията и да го развалим.

Амии... честно казано за това не попитах.. Май из темата за НИПТ бях прочела, че ти се обаждат по телефона или ти пращат отделен файл само с пола. Предполагам намясто можете да се разберете и едва ли е прецедент някой да иска да се "изненада", та би следвало да си имат някакво решение.

Мога да ти кажа като получа моите резултати другата седмица как изглежда.

# 643
Здравейте момичета,

Отдавна не съм се включвала, но вкъщи всички се изредихме да боледуваме и после докато наваксам с всичко, което сте писали 😁
С първата си бременност правих пренатален тест и полът беше заедно с резултатите. Тогава правих теста в Пренатест. Не знам дали още процедират така. Този път реших да не правя такъв тест, а и от самата клиника за теста ми казаха, че няма смисъл освен, ако няма някакви притеснения на ранната фетална морфология.

Иначе бях на ранната фетална морфология. Все още чакам резултатите от БХС. Иначе на прегледа всичко е наред с малкия човек. Казаха ни пола - ще имаме още едно момче, но се виждаше много ясно (дори аз го видях 😁).
С първата ми бременност имах висок риск от прееклампсия, който излезе на резултатите от БХС, така че и сега го очаквам, но този път не съм толкова притеснена.

Надявам се вече да успея да съм малко по-активна в темата.

# 644

Амии... честно казано за това не попитах.. Май из темата за НИПТ бях прочела, че ти се обаждат по телефона или ти пращат отделен файл само с пола. Предполагам намясто можете да се разберете и едва ли е прецедент някой да иска да се "изненада", та би следвало да си имат някакво решение.

Мога да ти кажа като получа моите резултати другата седмица как изглежда.
Здравейте , да обаждат се по телефона и после по имейл ви пращат самото изследване , на което си пише какъв е пола, позитивен или негативен е резултата и какъв процент фракция са изолирали. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт