С термин май 2025

• 31 164
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Флъфи, правиха ли ти фетална морфология? Ако да, как премина при д-р Цветкова?

# 676
  • Varna
Флъфи, правиха ли ти фетална морфология? Ако да, как премина при д-р Цветкова?

Да, направихме. Тя се прави непосредствено преди БХС, защото от там се вземат замерванията.
На мен ми беше много интересно - разгледахме подробно бебока и органите му, видяхме пъпната връв и потоците които минават през нея. Според мен мина добре... но нямам база за сравнение, понеже ми е за първи път Laughing

Обмислям да направя и междинната, която е от 16 до 18 г.с., но не съм избрала къде. Може и да мръднем до София (или друг град ако изберем лекар), въпреки че към моменрта нещата изглеждат много добре и няма поводи за притеснение.

# 677
  • Варна
А  2D/3D или 4D беше прегледа?

# 678
Флъфи, благодаря ти за отговора и аз съм чувала хубави неща за д-р Петинка Цветкова.
Иначе д-р Симеонова май имаше предвид изцяло платени, не да ме записва после 😅

Тъй като останах много доволна от д-р Ангелова много искам при нея, макар че е на частно. В понеделник ще проверя колко струва цялото следене при нея. Насочила съм се и към още две, които водят ЖК, ако е прекалено скъпо.

Иначе аз съм на ФМ на 22-ри при д-р Стоилов в Добрич, тъй като всички, които познавам са били там и са много доволни. Нямам търпение и ние да го видим малкия бебок така обстойно ☺
А в понеделник се записах за НИПТ в Терапията.

За сладкото - не ми става лошо, даже въобще. Мисля, че трябва да се укротя с него.

# 679
Дали на някой му става лошо, ако яде сладко? Яде ми се, дори малко да хапна веднага ми прилошава.
На мен ми е лошо от абсолютно всичко. Ям само сухи филии с мед, ядки и някои плодове. Кошмарно е, повръща ми се по цял ден независимо яла ли съм или не. Стомахът ми е сякаш пълен със сяра. Аз май и с първото бях нещо подобно, но минаха 8 години и съм позабравила...

# 680
  • Varna
А  2D/3D или 4D беше прегледа?

2D беше.

Иначе аз съм на ФМ на 22-ри при д-р Стоилов в Добрич, тъй като всички, които познавам са били там и са много доволни. Нямам търпение и ние да го видим малкия бебок така обстойно ☺

Може ли да споделиш кога си запази час за 22ри? Сега погледнах в супердок и всичко е заето до края на годината, а за следващата още няма график. Мисля в понеделник да се обадя да питам.. и без това не знам дали да правя 16-18та седмица или да изчакам за 20-22ра.

# 681

Може ли да споделиш кога си запази час за 22ри? Сега погледнах в супердок и всичко е заето до края на годината, а за следващата още няма график. Мисля в понеделник да се обадя да питам.. и без това не знам дали да правя 16-18та седмица или да изчакам за 20-22ра.

Разбира се, запазих го преди седмица и половина нещо такова. Принципно по пълна случайност имаше един час в супердок и го грабнах, но като му казах, че ще съм в 11+6 ми каза, че е твърде рано. Каза след 13-та седмица е най-добре и ми намери час за петък в 17:00 като ще платя малко повече - 200 лв. А иначе май е 150лв.

На мен замерването за БХС ми го направи Симеонова, но то няма нищо общо с ФМ. Даже тя ми каза да си отида на ФМ при професионалист.

Според мен му се обади, евентуално ако все още има нещо, да ти запази.

Моите приятелки са много доволни - обяснявал подробно и всичко се виждало перфектно. Няма да говоря за апаратурата му, защото се знае навсякъде, че е много добра. Но и самият той отделял време в часовете си.

# 682
  • Varna

На мен замерването за БХС ми го направи Симеонова, но то няма нищо общо с ФМ. Даже тя ми каза да си отида на ФМ при професионалист.

Значиии... тука или аз съм се изгубила в превода... Или информацията не е представена по подходящ за лаици в бременеенето като мен начин! Joy

На сайта на Св. Марина за БХС пише, че се прави фетална морфология преди това - https://www.svetamarina.com/index.php?go=content&id=144

В "програмата" за проследяване на бременността, която ми връчи д-р Цветкова също пишеше, че при записване за ЖК в 12-13 седмица се прави фетална морфология. Таа затова според мене точно това сме правили.

# 683

Значиии... тука или аз съм се изгубила в превода... Или информацията не е представена по подходящ за лаици в бременеенето като мен начин! Joy

На сайта на Св. Марина за БХС пише, че се прави фетална морфология преди това - https://www.svetamarina.com/index.php?go=content&id=144

В "програмата" за проследяване на бременността, която ми връчи д-р Цветкова също пишеше, че при записване за ЖК в 12-13 седмица се прави фетална морфология. Таа затова според мене точно това сме правили.

Да, абсолютно възможно е да са ти я направили тогава.

Иначе Симеонова може да направи замерване за мерките, които са нужни за БХС и пак да си го пуснеш. Даже тя ми принтира листа и написа всичко за Терапията.

Но тъй като тя не прави ФМ, което трябва да е много подробно преглеждане на ръце, крака, органи и въобще всичко , както предполагам е направила Цветкова например, затова ми каза да си отида на първа (ранна) фетална при специалист.

Съответно и аз бях много озадачена 😅 но разбрах в крайна сметка как се случва. Даже си мислех, че 13+3 е късно за ранна фетална, но Стоилов ми каза, че тогава се виждали поне 7 показателя, ако има нещо нередно. А в 11-12 около 3 показателя. Май го бях казвала и преди.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 21:10 от Mysticflame

# 684
  • София
Момичета, в 9+5 съм и забелязах, че са ми спаднали гърдите, не го усещам напрегнати, даже мъжа ми каза че са си били по-като моите си, а не като последните седмици.
Яко съм се ошашкала, че и без това нямам много симптоми, а днес пък хич.
Вие вече сте по-напред, имало ли е такова изчезване на симптоми при някоя от вас, пък всичко да се е оказало, че това е нормално?

# 685
Момичета, в 9+5 съм и забелязах, че са ми спаднали гърдите, не го усещам напрегнати, даже мъжа ми каза че са си били по-като моите си, а не като последните седмици.
Вие вече сте по-напред, имало ли е такова изчезване на симптоми при някоя от вас, пък всичко да се е оказало, че това е нормално?

Аз съм чувала, че гърдите могат да те болят, после да спрат и пак така. Както някои повръщат, после престават и пак започват в един момент. Явно със симптомите е така. Според мен не се шашкай ❤
Моите гърди съвсем леко се уголемиха, ама минимално. Болят, когато натисна отстрани. Зърната са бая чувствителни. Пъпчиците около тях са по-изпъкнали. Натискам ги и аз като се сетя профилактично Grinning

# 686
Здравейте, дами!
Включвам се при вас с още едно майско бебенце с термин 25.05 ( в 10 г. с. + 6 дни съм).
Първа бременност ми е и всичко е един микс от щастие и  притесние.
Понеделник направих Nipt test и тръпна в очакване на резултатите следващата седмица. Надявам се всичко да е наред с бебока и да съм имала достатъчно фетална  фракция, че го направих в 10 г.с. + 1 ден, но гинеколожката ми даже ми предлагаше да отида да си го направя в сутринта на 9 г. с. + 5 ден.
След 12 дни съм записана за комбиниран скрининг  също.
Иначе за сега всичко изглежда добре с бебока, по ехограф върви с 2-3 дни напред.
Единствено в 8 г. с. получих оскъдно кафеникаво зацапване за около 3,4 дни, което излезе, че се дължи от полип около 6,7 мм. на маточната шийка, образуван от хормоните след забременяването. Лекарите казват да не се притеснявам за него, но имам препоръка да не пътувам извън града до края на бременността и да пия утрогестан до края на 13 г. с.
Като симптоматика първоначално бях с гадене без повръщане, което отмима за период от 2 седмици и последните два дни се върна отново сутринта, както и леки болки в гърдите (набъбване и видими вени по тях), тъпо главоболие почти всеки ден, леко участен пулс и понякога  леки до средно силни  болки в кръста и в корема, появяващи се основно  след сън и преди да посетя WC по голяма нужда Grinning.
С храната  - отказвам да ям яйца, а преди си хапвах през няколко дни за закуска. Първоначално си умирах за месо, а сега хич не искам да го консумирам. Кафе също не мога да пия изобщо.
Поздрави на всички с пожелание за леко, щастливо и успешно бременеене, последвано от увеличение на членовете на семейството!

# 687
Здравейте . След 9 дена съм на БХС при доктор Стоилов в Пловдив . Първа бременност ми е и не съм много запозната . Искам да попитам кога да направя ФМ.Предполагам те ще ме информират , но искам да попитам и Вас преди това.
Ако някой е посетил доктор Стоилов да сподели. Хубава вечер Ви желая! 🌹

# 688
Forestflower, добре дошла. Flowers Rose Пожелавам ти супер резултати другата седмица.
Catlove, феталната ми морфология е в 12с. + 5 другата седмица. Не знам Стоилов в коя клиника е, ама звънни и си запиши час за ФМ, те ще те ориентират по датата на първия ден от последния цикъл Blush

# 689
  • Варна
Дано всичко е наред! Имаш ли скоро предвиден преглед?
Forestflowerr, добре дошла!
Catlove, може би наистина е най-добре да попиташ за час. Като ги знам как всички са заети Simple Smile
Да ви питам имате ли леки болки в кръста и корема?

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 21:36 от Neli___

Общи условия

Активация на акаунт