Киста на яйчника – 4

• 8 932
  • 189
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Гинекологът трябва да ти каже кога да отидеш. Най-често е веднага след цикъл, но не задължително.
Ако лекарят те неглижира, веднага отивай при друг - трябва да се вземат мерки веднага.

# 61
Записах си час за утре, въпреки че трябва да ми идва евентуално утре, но все пак.. за консултация.

# 62
Момичета, препоръчайте лекар за лапароскопска операция на киста, в София

# 63
Д-р Николай Попов.

# 64
  • София
Момичета, откриха ми киста с прегради и разнороден състав, ще се побъркам от притеснение. Ще правим изследване и евентуално операция, но моля сега за мнения и опит с подобно състояние. Може ли всичко в крайна сметка да завърши без лоша диагноза?

# 65
Да, може, разбира се.

# 66
  • София
Може, разбира се.
Аз също препоръчвам Попов във Вита.

# 67
Здравейте, пиша ви понеже имам киста на десният яйчник и са ми пуснали туморни маркери и стойностите на CA 125 са завишени и са 64... обадихме се на лекарката и тя ми каза ,че и другите изследвания трябва да излязат и ако и те са завишени трябва да се направи операция.. има ли някоя друга в подобна ситуация или това опасно ли е ? Моля жените ,които са минали през това да пишат.

П.С.  преди 18 дни ми махнаха жлъчката .

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 16:53 от Bubana123

# 68
Изчакай изследванията, ако трябва ги прати и на втора лекарка да ги види. Но ако кажат операция прави я не отлагай.

# 69
Здравейте, пиша ви понеже имам киста на десният яйчник и са ми пуснали туморни маркери и стойностите на CA 125 са завишени и са 64... обадихме се на лекарката и тя ми каза ,че и другите изследвания трябва да излязат и ако и те са завишени трябва да се направи операция.. има ли някоя друга в подобна ситуация или това опасно ли е ? Моля жените ,които са минали през това да пишат.

Казаха ли каква е кистата?

# 70

Казаха ли каква е кистата?

Ами не, тя е 3,8см ,но каза ,че май не била тия дето се пукат сами а е пълна с течност.

# 71
Не се притеснявай преди да са излезнали всички изследвания и преди да си се консултирала с лекарите. Туморните маркери сами по себе си не са предпоставка за поставяне на диагноза, диагноза се поставя комплексно с маркери, образни, хистология. Ако ти препоръчат да я махаш кистата, махни я и едва тогава някой ще може да ти каже със сигурност какво е.

# 72
Не се притеснявай преди да са излезнали всички изследвания и преди да си се консултирала с лекарите. Туморните маркери сами по себе си не са предпоставка за поставяне на диагноза, диагноза се поставя комплексно с маркери, образни, хистология. Ако ти препоръчат да я махаш кистата, махни я и едва тогава някой ще може да ти каже със сигурност какво е.

Ами наскоро ми правиха операция за махане на жлъчката и трябва да се изчака да мине време,затова ми каза лекарката ,сред като другите неща са в норма ,да отида пак през януари.. след това ще прецени на колко време да ме гледа и ще изпише нещо и ако не се повлиява ще оперират.

# 73
Ами направи, каквото ти е казала лекарката. Аз имах киста 5см на 4.9, доста по-гооляма от твоята. За 2 месеца  с регулон се стопи. Сега допивам последния блистер и приключвам и аз, и лекарката не очаквахме толкова бързо резултати. Но при мен откриха и ИР заедно с кистата, паралелно започнах и Глюкофаж и нисковъглехидратно хранене, та може и това да е спомогнало.
Започни си лечението, пък ще се следиш месец и то ще се видди повлиява ли се.

# 74
Ами направи, каквото ти е казала лекарката. Аз имах киста 5см на 4.9, доста по-гооляма от твоята. За 2 месеца  с регулон се стопи. Сега допивам последния блистер и приключвам и аз, и лекарката не очаквахме толкова бързо резултати. Но при мен откриха и ИР заедно с кистата, паралелно започнах и Глюкофаж и нисковъглехидратно хранене, та може и това да е спомогнало.
Започни си лечението, пък ще се следиш месец и то ще се видди повлиява ли се.

То ,нямам назначено лечение все още , не знам защо иска да ме види пак януари, при положение ,че единият маркер е завишен.. не знам какво да направя честно казано, освен да се посъветвам и с друго мнение .. какво е ИР ?

Общи условия

Активация на акаунт