Киста на яйчника – 4

• 8 904
  • 189
  •   1
Отговори
# 75
Ако искаш иди и на второ мнннение, повтори и изследванията.
ИР е инсулинова резистентност, аз имам проблеми с глюкозата и инсулина, от там и поликистозни яйчници. При мен след овладяването на ИР се повлия и кистата.

# 76
Ако искаш иди и на второ мнннение, повтори и изследванията.
ИР е инсулинова резистентност, аз имам проблеми с глюкозата и инсулина, от там и поликистозни яйчници. При мен след овладяването на ИР се повлия и кистата.

Да, ще го направя , но мисълта ми е как така не ми предписва лечение а ми казва да отида януари месец ? При положение ,че това е завишено .. утре съм при друг ,чувствам ,че не мога да се доверя напълно,защото мисля,че трябва да има повече мнения и човек да е по-спокоен

# 77
След годишен профилактичен преглед ми откриха киста със съмнително съдържание и пуснаха туморни маркери.Единият HE4 е над горна граница 66.9 pmol при граница 60.
СЕ 125 е в норма.
Имам и ендометриозна киста, която е в близост до тази "нова" киста.
Размврът й е около 1,5-2 см.
Лекарят ми ме изпрати на преглед при онкогинеколог за второ мнение и ми каза, че вероятно ще се наложи костата да се отстрани и да се направи хистология.
Имали ли сте такъв случай без да се окаже рак?
Живея в чужбина ако е от значение 😊

# 78
Може да пишете и  в групата във Фейсбук, ендометриозна ..или тук също има група за ендометриоза.

# 79
Зависи от това колко е голяма, расте ли колко бързо, какво е съдържанието. Гърне за мен ти си късметлийка, че още първият лекар я е разпознал и после се е потръдило от още двама.

Моята беше ендометриозна. Ендометриозните кисти се пукат много много трудно, по-често се случва да се усукват. Което съм чувала от позната, че е страшно болезнено.
При мен отне около 8 месеца от откриването на кистата до операцията. Не смятам, че съм прибързала или сгрешила. Година и половина след операцията (първият цикъл след лечението) имах нова киста после и още една на другият яйник. 3 години си ги "отглеждам" вече.
На моменти се замислям тази зима да ги махна, но това че може да се върнат още първият месец за сега ме спира. А аз нямам партньор в момента и не правя опити. Отделно пък си мисля и колко време още е удачно още да изчакам.
Здравей, и аз от 3години си отглеждам една ендометриозна киска 5см . Пия хомеопатични хапчета за да не се разпространява , ходих при 10,12 генеколога и всички ме пращат за операция, а на отговора ,,Какво правим като излезне пак” “Ще излезне ли пак ?” Отговора е ще излезне и вдигат рамене , това не е адекватно. Според мен трябва да се пречехме и веднага да се забременее иначе 100% излизат пак. Две приятели ги оперираха пиха хапчета 6месеца разблъскаха им хормоните, спряха ги, и сега пак са с кисти
Здравейте и моята е малко под 5см ендометриозна  според 2-ма АГ на които ходих също казват операция но и че може да се изчака засега пия билкови таблетки
А имате ли редовен цикъл защото аз не мога 3-месеца да имам цикъл после 3 да нямам ?
Редовен ми е, даже смело мога да кажа,че от както пия билките не ме боли почти изобщо.

# 80
Здравейте. Преди 1 седмица бях на гинеколог и ми каза че има съмнения за спкя. Каза ми когато ми дойде цикъла да си направя изследния за лх,фсх,пролактин,естрадиол и тестостерон. Вчера ги направих на 3 ден от цикъла и всичко е в нормални граници. Въпросът ми е възможно ли е да имам спкя , но хормоните ми да са ок? Цикълът ми понякога идва на 30 ден, понякога на 55 ден. Нередовен е.

# 81
А, чакай, хормоните си имат оптимални стойности - няма значение дали попадат в границите на референтните, това не ги прави наред.

# 82
  • София
Освен това доколкото знам, Тестостерон не се прави на 3-5 ден, а на 21-ви по спомен.
Ако имате СПКЯ, трябва да имате и малки кистички, които правят цикъла нередовен. Имате ли?

# 83
Освен това доколкото знам, Тестостерон не се прави на 3-5 ден, а на 21-ви по спомен.
Не е така. Тестостерон може да се тества във всеки ден от МЦ, но тъй като е по-удобно да си го пуснеш с останалите полови, на трети ден, повечето дами го правят тогава. Simple Smile Бъркаш го с Прогестерон, но дори и той не се тества точно на 21-вия ден, а на 7-ми ден, след доказана овулация.

Ако имате СПКЯ, трябва да имате и малки кистички, които правят цикъла нередовен. Имате ли?
И това не е така. Не е задължително да имаш малки кисти и/или нередовен цикъл, за да страдаш от СПКЯ. Точно това прави трудно диагностицирането на това състояние, дори и от опитни специалисти.

# 84
Здравейте, аз избрах за операция доктор Иван Димитров в дкц Св.София. Някой дали има представя колко струва операцията ориентировъчно, тъй ката забравих да питам

# 85
  • София
Доколкото помня от моята операция, първо зависи дали е коремна, или лапароскопска...

# 86
Доколкото помня от моята операция, първо зависи дали е коремна, или лапароскопска...

Лапароскопска Simple Smile

# 87
Здравейте на ЯМР излезе, че имам ЕНДОМЕТРИОМ/ „ШОКОЛАДОВА" КИСТА/. След преглед при гинеколог ми назначи изследвания, има ли повод за притеснение?

# 88
Здравейте,откриха ми киста на яйчника. Моля за допълнително мнение.
Докторката ми изписа да пия Ясмина за евентуално смаляване на кистата. Направи ми и изследването Ca125.
Каза,че няма повод за притеснения за сега,но като я видя каза,че изобщо не и харесва.
Също така правим и опити за трето дете. В началото я осъмни бременност,но теста беше отрицателен.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 20:49 от Не се сърди, човече

# 89
Каза ли ви каква е кистата? Има различни видове, някой изчезват сами. Аз имах две кисти, едната имаше съмнение, че е еднометриоза. На първия преглед я откри, а на третия месец беше пораснала, но забременях същия месец и след това всичко изчезна. Ако има възможност да забременеете това е най-доброто лечени. Те изчезват по време на бременната.

Общи условия

Активация на акаунт