Киста на яйчника – 4

• 8 864
  • 189
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Какво точно означава дали е "нормално"?
В идеалния случай не е нормално изобщо да има кисти.

В случая явно един цикъл не е имало овулация, фоликулът е станал ЗФ/киста, която не се е спукала при следващия цикъл. И по нататък явно е имало последваща овулация, докато кистата си седи.

# 181
Ясно,благодаря! Да,това ме интересуваше. Сега вече си го обясних.🌸

# 182
Не мога да помогна с отговор, но споделям моя опит. Казват ми, че имам киста, която е необходимо почти веднага да се оперира. На следващия ден отивам при друг лекар, който казва, че всичко, което вижда си е абсолютно нормално. След цикъла посещавам и трети лекар, според който също всичко е нормално. И тримата са доказани и уважавани лекари. Сега съмненията и притесненията ми обаче не спират, заради първия лекар. Абсолютно изключвам опцията да иска да ме оперира заради пари и т.н., тъй като отдавна го посещавам и имам наблюдения и върху тази част.

# 183
По-горе бях писала,че съм с киста на яйчника 5см и жълто тяло. От вчера съм с кръвотечение(възможно е и да е цикъл,защото ми закъснява). Въпроса ми е задължително ли при спукване на киста има гадене,повръщане и т.н? Болката е страшно силна и за това се притеснявам..

# 184
Не е задължително. По добре отиде да те видят, защото ако се е спукала може да стане беля.

# 185
  • София
Посети гинеколог възможно най-скоро - може да се е спукала или усукала.

# 186
Мен също ме болеше един път ужасно много , но просто болките си бях същите както менструация,но доста по-силни и не беше спукана. Вие трябва да си отговорите на няколко въпроса: Боли ли ви по принцип по време на цикъл ? Каква е болката и какви зони обхваща ? Има ли голями съсиреци ? Подут ли ви е корема повече от обикновеното ? Разбира се , хубаво е ако се притеснявате , да посетите лекар, за да сте спокойна.

# 187
Здравейте, дами. Преди 20 дни претърпях абразио заради кухо яйце, днес бях на преглед, за да се проследи зарастването, но за мой огромен ужас ми откриха киста 4 на 5 см. в десния яйчник. Според лекаря е киста на жълтото тяло, но не беше и на 100% убеден сякаш.. това след целия ми ужас ми дойде в повече и ме отчая допълнително. Засега не ми е изписал нищо а каза да проследим след цикъла, но честно казано всякакъв позитивизъм се изпари. Какво бихте ме посъветвали? Като цяло знам, че няма много какво по-различно от това, което вече пише и да изчакам, но просто имам нужда да споделя и не знам..

# 188
Според мен, не се притеснявай излишно. Изчакай си следващия преглед и ако тогава все още се забелязва нещо, отиди при друг специалист, за да видиш той какво ще ти каже. Simple Smile
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 189
Здравейте, дами. Преди 20 дни претърпях абразио заради кухо яйце, днес бях на преглед, за да се проследи зарастването, но за мой огромен ужас ми откриха киста 4 на 5 см. в десния яйчник. Според лекаря е киста на жълтото тяло, но не беше и на 100% убеден сякаш.. това след целия ми ужас ми дойде в повече и ме отчая допълнително. Засега не ми е изписал нищо а каза да проследим след цикъла, но честно казано всякакъв позитивизъм се изпари. Какво бихте ме посъветвали? Като цяло знам, че няма много какво по-различно от това, което вече пише и да изчакам, но просто имам нужда да споделя и не знам..
[/quote

Здравейте, при мен случаят е почти същият като при Вас. След абразио заради полип ми откриха днес двукамерна киста на десният яйчник 4,5 на 4 см. АГ. каза за момента да изчакам цикалът да видим дали ще се спука сама, но съм 2 седмици след абразиото и мисля, че ще ми закъснее.Та докато чакам ще мине още време.При вас каква беше развръзката на ситуацията ?

Общи условия

Активация на акаунт