Киста на яйчника – 4

• 8 867
  • 189
  •   1
Отговори
# 135
Аз разбрах случайно, мислехме да имаме второ детенце и тъй като първото беше инсеминация отидох при доктора които ми прави инсеминацията и на които му имам пълно доверие и така разбрах , зная за болката но все пак ми се иска да е отворена за да нямам повече белези а колко време трае самата операция и прави ли се клизма преди това Sad

Моята операция беше около час и половина -два. В два часа на предния ден ми беше последното ядене, от три часа почнах да пия очистителни. Клизма не са ми правили.

Момичетата минали през операция - колко време ви беше надут корема? Имам чувство, че съм надута като балон и кантарът показва два три килограма нагоре, без да съм яла почти

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 22:40 от Шушинка

# 136
Забравих да ви питам ако е отворена операция се слагало накъкв гел против сраствания около 500лв струвал някой слагал ли си е ? Много съм разколебана кой вариант да избера и отново въпреки че знам че ще ме боли повече бих избрала отворена за да имама само един белег защото вече както казах съм раждала секцио и няма да имама други белези и другото нещо е че доктора ми каза че при лапароскопията може да се пипне някой яйчник смисъл да се изгори и по този начин се намалява яйчниковия резерв но пък ва отворената ми каза че са възможни сраствания обшо взето и плюсове и минуси но наистина съм объркана все пак не е голяма кистата около 5см е но наистина нямам представа

# 137
Забравих да ви питам ако е отворена операция се слагало накъкв гел против сраствания около 500лв струвал някой слагал ли си е ? Много съм разколебана кой вариант да избера и отново въпреки че знам че ще ме боли повече бих избрала отворена за да имама само един белег защото вече както казах съм раждала секцио и няма да имама други белези и другото нещо е че доктора ми каза че при лапароскопията може да се пипне някой яйчник смисъл да се изгори и по този начин се намалява яйчниковия резерв но пък ва отворената ми каза че са възможни сраствания обшо взето и плюсове и минуси но наистина съм объркана все пак не е голяма кистата около 5см е но наистина нямам представа

При мен доктора каза, че не и горил кистата, за да не обгаря и яйчника или нещо подобно, тъй като нарушава структурата, и явно я е премахнал по друг начин и е шил яйчника после. За белезите още нищо не мога да кажа Simple Smile

# 138
  • София

При мен не са горили нищо, само изрязаха кистата.
За белезите и аз не знам. Но не съм сигурна дали при отстраняване на киста ще режат задължително по белега от секцио честно казано,

# 139
Аз разбрах случайно, мислехме да имаме второ детенце и тъй като първото беше инсеминация отидох при доктора които ми прави инсеминацията и на които му имам пълно доверие и така разбрах , зная за болката но все пак ми се иска да е отворена за да нямам повече белези а колко време трае самата операция и прави ли се клизма преди това Sad

Моята операция беше около час и половина -два. В два часа на предния ден ми беше последното ядене, от три часа почнах да пия очистителни. Клизма не са ми правили.

Момичетата минали през операция - колко време ви беше надут корема? Имам чувство, че съм надута като балон и кантарът показва два три килограма нагоре, без да съм яла почти

Може би 4-5 дни. Не съм се теглила, но видимо бях подута само на корем.

Моята операция също беше около час и половина-два. Клизма ми правиха защото очистителното не ми помогна.

# 140
И при двата видя операции (лапаро и отворена)ли трябва да се пият очистителни или да се прави клизма вече съл тотално объркана и колкото повече нацлижава момента да звънна на доктора да му кажа кой вариант съм избрала толкова повече съм объркана в началото бях да отворена вече и аз нз

# 141
  • София
Скрит текст:
И при двата видя операции (лапаро и отворена)ли трябва да се пият очистителни или да се прави клизма вече съл тотално объркана и колкото повече нацлижава момента да звънна на доктора да му кажа кой вариант съм избрала толкова повече съм объркана в началото бях да отворена вече и аз нз

Категорично трябва да е на напълно празен стомах.
Лекарят би трябвало да ти обясни няколко дена преди датата как ще подходи, какъв медикамент ще предпише за очистване, кога да ти е последното хранене.

# 142
И при двата видя операции (лапаро и отворена)ли трябва да се пият очистителни?

Що за въпрос? Извинявай, но това ли ти е най-важното в момента? Да, разбира се, че трябва да си се прочистила предварително.

# 143
Един месец за пиене на Дуфастон не е ли малко, аз знам че подобни лекарства за кисти се пият 3 месеца.
Иначе при лапароскопската операция е по- бързо възстановяването
Да,това е основното предимство,което се посочва,но не съм особено убедена в него.Коя точно е причината да е по-бързо или по-лесно като правят 3 разреза за камерката,за раздуването на корема с газ и за оперативната работа? Иначе правят един ама с размера на тези три.Всеки сам си решава,разбира се,аз бих заложил на добрата видимост на хирурга и на по-удобното му поле за работа.

# 144
  • Враца
Моята киста беше 10см . Отворена операция. Клизма ми правиха и вечерта и сутринта преди операцията. Влязох в операционната към 9:30 и започнах да се събуждам в интензивното към 14:00ч. Първоначално не усещах болката, но след като премина упойката, стана ужасно. Болката е непоносима. Възстановявах се 2 месеца минимум. Като първата година още си усещах прясна операция. Имам 2 малки деца и ако не беше майка ми да ми помага не знам как щях да се справя. Аз избрах отворена операция, защото мисля, че докторите имат по добра видимост. При самата операция доктора е премахнал и яйчника и тръбата, защото кистата ги е обхванала. Успех.

# 145
  • sofia
При всеки е различно - не плашете хората с непоносима болка
Сестра ми беше с лапароскопска - каза че все едно има мускулна треска 1 ден и нищо
1 нощ в болница и няма никаква драма
Не е била подута и тн

# 146
Да, от моята лапароскопия ме боля само първата вечер, точно след като ме изкараха от упойка - на следващия ден "не". Мисля, че именно тогава и ме изписаха. Отидох на разходка в парка веднага след това. Simple Smile

# 147
Не мисля че някой иска да плаши някой тук.

Аз както и по-рано казах не бях от тези които се въстановиха супер бързо от лапароскопия. Всичко беше супер докато бях в болницата. На обяд излязох от операция до сутринта в интензивно, сутринта до обяд само разходки и ме изписаха. Но вкъщи беше друго трудното наистина беше 4-5 дни в които трябваше да внимавам като ставам, сядам, да не скачам, вдигам тежко и тн. Беше кучи студ и излизах на вън за по 15-30 минути на ден защото знаех, че трябва. Усещането като изляза навън и че имам "прясна операция" както някой я нарече по-нагоре продължи над година.

# 148
И аз не мисля, че някой иска да плаши някой. Всеки организъм е различен и всеки се възстановява различно, отделно при всеки е преминала по различен начин операцията. Хубаво е човек да се подготви, че това все пак е интервенция и ще има неудобства, болежки и т.н. При мен най-силната болка беше първия ден, след излизане от упойка, следващите дни болките бяха предимно в рамената и врата. И аз от втория ден съм на крак на разходки, изпитвам неудобства, но знам, че така ще се възстановя по-бързо, отколкото да се залежа.

# 149
  • Враца
Не искам да плаша никой. Жената пита и аз разказвам моя случай. Може да имам по-нисък праг на болка, не знам. Не мога да сравня двете операции. В интензивното с мен имаше жена оперирана с лапароскопска операция и и беше лошо. Цяла нощ повръща, може би от упойката не знам. Всеки организъм е различен. Всеки по различен начин усеща операцията, болката и възстановяването. Забравих да кажа, че на излизане от интензивното ми сложиха стягащ колан и трябваше да го нося 6 месеца. Не ставах от леглото без да го сложа. Това също беше неприятно, но усещането с него беше по-добре от колкото без него. И в двата случая операцията има и плюсове и минуси. Всеки сам решава кое да избере.

Общи условия

Активация на акаунт