Киста на яйчника – 4

• 8 878
  • 189
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Скрит текст:
Един месец за пиене на Дуфастон не е ли малко, аз знам че подобни лекарства за кисти се пият 3 месеца.
Иначе при лапароскопската операция е по- бързо възстановяването
Да,това е основното предимство,което се посочва,но не съм особено убедена в него.Коя точно е причината да е по-бързо или по-лесно като правят 3 разреза за камерката,за раздуването на корема с газ и за оперативната работа? Иначе правят един ама с размера на тези три.Всеки сам си решава,разбира се,аз бих заложил на добрата видимост на хирурга и на по-удобното му поле за работа.

Не се прави голям разрез през коремните мускули. 
Но всеки трябва да се консултира и да прецени за себе си кое е по-адекватно за него. Няма вълшебна формула и избор, който да е на хиляда процента по-добър.

# 151
А аз да попитам момичетата минали през лапароскопска операция. Излизали ли са ви синини? Под шефовете и лепката на пъпа имам ужасна синина, която отива надолу към другата дупка и се чудя дали е нормално

# 152
  • 1st floor
Боли ли кистата на яйчника? Ако да, на какво разстояние от пъпа горе-долу? Постоянно или в някакви ситуации?
Преди имах киста  на левия яйчник, която вече я нама година и нещо. Последно ме гледаха на видеозон в края на декември. От 2-3 седмици имам болка в ляво по диагонал на 3-4 см от пъпа. Не е остра, не е силна.Предимно при ставане от седнало положение, но не винаги. По време на секс липсва. Мисля, че е високо като за яйчник, но да питам. Предишната киста изобщо не ме е боляла.

# 153
  • Варна
Здравейте,моля за споделен опит с медикамента Зафрила.
Образувам кисти от както се помня, имам 2 операции по спешност и една планирана. Та... Скоро родих, преди бременността ми отново се беше появила ендометриозна киста. След раждането си беше там и АГ ми изписа Зафрила от първия ден на цикъла без прекъсване до края на годината, когато трябва да отида да преглед относно кистата. Пия ги вече 1 месец и имам постоянно кървене, един вид цикъла ми не спря на 5-6 ден а си продължава и до днес вече 30 дни. На 10тия ден говорих с докторката каза, да изчакам че ще се нормализира, но това е адски много време. Не е обилен цикъл, оскъден е, но го има.
Как беше при вас, случвало ли се е на някой толкова дълго кървене?
Благодаря

# 154
На мен докато ми спре цикъла минаха 4 месеца. И през цялото време имах зацапване, някои дни по-силно други по-слабо - все едно е примерно първи ден от цикъла.

# 155
Здравейте, имам планирано пътуване месец и половина след лапароскопска интервенция. Казаха ми, че болничният е 1 месец. Знам, че всичко е индивидуално, но някой изговорил ли е с доктор нещо по темата? Чудя се ще мога ли, няма ли...

# 156
Здравейте, имам планирано пътуване месец и половина след лапароскопска интервенция. Казаха ми, че болничният е 1 месец. Знам, че всичко е индивидуално, но някой изговорил ли е с доктор нещо по темата? Чудя се ще мога ли, няма ли...

За моженето, ще можете най-вероятно чисто физически. Ако сте в болничен обаче, не бива да напускате страната.. следят се от НОИ тези неща

# 157
  • София
Скрит текст:

Едва ли ще има особен проблем.
Говорете все пак с лекар за белезите, солена или вода от басейн, излагане на слънце. Но толкова време след лапароскопия като че ли няма нужда от много пазене вече.

# 158
Благодаря, болничният (1 месец) ще е изтекъл, ще е половин месец след болничния.

# 159
Благодаря, болничният (1 месец) ще е изтекъл, ще е половин месец след болничния.

Не мисля, че ще имате проблеми. Аз съм две седмици след операция и изпитвам съвсем лек дискомфорт от време на време.

# 160
Здравейте,последните два месеца цикъла ми закъсняваше с по 3,4 дни. Миналият месец ми дойде и след като свърши Ц на 12 ден(не помня с точност.
Правихме секс с мъжа ми и на следващия ден започна едно прицапване с ярко червена кръв. Отидох при моя АГ обясних му ситуацията и ме погледна с ехограф. Имам едно миомно възелче,което си следим на 6 месеца. Измери го не е порастнало  и нищо друго притеснително не видя. Бръкна на види шийката,но от кървенето не можа да я огледа добре. Изписа ми вит Ц и до там. Кървенето си продължаваше,като се засили леко. Отидох при друга гинеколожка в съседен град,понеже изпаднах в паника. Погледна ме с вагинален ехограф. Видя ми миомния възел измери го със същите размери,но и видя киста на десния яйчник с размери 38мм. Категорично каза,че не е от влагалището кръвта. Изписа ми Примолут нор за 15 дни х2 на ден,за да овладеем кървенето. Започнах приема му и съответно кървенето Слава на Бога спря. Спрях хапчетата и на втория или третия ден ми дойде. Втория ден беше доста обилен цикъла,както ми е,но имаше и доста парчета лигавица. Предолагам се дължи на удебеляването на лигавицата от прогестерона. Днес ми е 5 ден и ми цапа,но продължава да е ярко червена кръвта,боли ме адски кръста и имам чувството,че няма да спре. Ще изчакам да видя дали ще ми свърши и след празниците пак ще посетя гинеколожката ми. Принципно ми върви 7 дни. Нормално ли е с такава киста да се получва такова кървене?Вече се притеснявам. При прегледа АГ ми каза,че кистата е фоликулярна и би трябвало да се спука с цикъла. Адски се притенсвам.  И двамата гинеколози са на мнение,че зацапването не е от миомния възел,понеже е доста малък 1см. Лапароскопията колко върви като ориентировъчна цена? Вече се подготвям за всичко. Имам две прекрасни деца,три кюертажа,два трансфера и около 8 пълни упойки. Преди също съм имала кисти,но такова кървене съм нямала. Получавала съм кървене от полип,но гинеколожката ми не видя при прегледа такъв. Не са ми назначавали нищо като хормони или туморни и маркери. Има ли някоя дама тук да е кървяла с кисти? Как се е процедирало в такъв случай?

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 16:27 от Милото

# 161
Здравейте,последните два месеца цикъла ми закъсняваше с по 3,4 дни. Миналият месец ми дойде и след като свърши Ц на 12 ден(не помня с точност.
Правихме секс с мъжа ми и на следващия ден започна едно прицапване с ярко червена кръв. Отидох при моя АГ обясних му ситуацията и ме погледна с ехограф. Имам едно миомно възелче,което си следим на 6 месеца. Измери го не е порастнало  и нищо друго притеснително не видя. Бръкна на види шийката,но от кървенето не можа да я огледа добре. Изписа ми вит Ц и до там. Кървенето си продължаваше,като се засили леко. Отидох при друга гинеколожка в съседен град,понеже изпаднах в паника. Погледна ме с вагинален ехограф. Видя ми миомния възел измери го със същите размери,но и видя киста на десния яйчник с размери 38мм. Категорично каза,че не е от влагалището кръвта. Изписа ми Примолут нор за 15 дни х2 на ден,за да овладеем кървенето. Започнах приема му и съответно кървенето Слава на Бога спря. Спрях хапчетата и на втория или третия ден ми дойде. Втория ден беше доста обилен цикъла,както ми е,но имаше и доста парчета лигавица. Предолагам се дължи на удебеляването на лигавицата от прогестерона. Днес ми е 5 ден и ми цапа,но продължава да е ярко червена кръвта,боли ме адски кръста и имам чувството,че няма да спре. Ще изчакам да видя дали ще ми свърши и след празниците пак ще посетя гинеколожката ми. Принципно ми върви 7 дни. Нормално ли е с такава киста да се получва такова кървене?Вече се притеснявам. При прегледа АГ ми каза,че кистата е фоликулярна и би трябвало да се спука с цикъла. Адски се притенсвам.  И двамата гинеколози са на мнение,че зацапването не е от миомния възел,понеже е доста малък 1см. Лапароскопията колко върви като ориентировъчна цена? Вече се подготвям за всичко. Имам две прекрасни деца,три кюертажа,два трансфера и около 8 пълни упойки. Преди също съм имала кисти,но такова кървене съм нямала. Получавала съм кървене от полип,но гинеколожката ми не видя при прегледа такъв. Не са ми назначавали нищо като хормони или туморни и маркери. Има ли някоя дама тук да е кървяла с кисти? Как се е процедирало в такъв случай?
Това,което мога да ви кажа е това,което са ми обяснили.Случи ми се нещо подобно...
От такава киста се вдига много естрогена и от там се удебелява лигавицата на матката и се кърви много.Кистата може да не изчезне за месец или два,но ще се следи и ще пиете хормон както са ви изписали.По преценка на лекаря,ако кървенето е много или лигавицата е прекалено дебела,се прави хистероскопия,изчиства се и се взема материал за изследване. Като по-евтин вариант обикновен кюретаж.Може да ви назначат и тумори маркери междувременно, които не са кой знае колко диагностично стойностни. Може и хормони на щитовидната жлеза. Обикновено такъв тип кисти изчезват с лекарства. Дано и вашата бързо изчезне.

# 162
Благодаря ви за включването. Три кюретажа имам,та не ми се иска четвърти. Единия беше за такова кървене и в провинцията в нашия град не правят хистероскопия,та ми направиха кюретаж. Другите два са ми от задържани аборти. Бих предпочела хистероскопия. Имам една за оглед на матката и това дали имам сраствания преди трансфер. Мина доста леко. Имам син заченат естетствно на 16 и след като родих в годините са ми се образували кисти,но такова кървене не съм получавала. След второто ми раждане преди близо 3 години(то е инвитро),та няколко месеца след това на преглед се видя миомен възел,който от година някъде не е нараснал. Днес ми е 5 ден от цикъла,та силно се надявам да спре това кървене. При всички положения другата свдмица ще отида на гинеколог. А с какви лекарства се лекуват този тип кисти? Аз сега като пих Примолут(може да го изписвам грешно),та кървенето на третия ден спря! Значи се овладява от прогестерон. Сега ако пусна щитовидна дали ще са реални? Имам предвид Примолут няма да даде отражение при изследването. Принципно фт4 ми е към долна граница,в норма,но към долна. ТСХ нали е хипофизен хормон. Той ми е винаги перфектен за сметка на фт4 и фт3,които не са оптимални. Аз съм с множество кистозни възли на жлезата и кисти на гърдите.

# 163
Благодаря ви за включването. Три кюретажа имам,та не ми се иска четвърти. Единия беше за такова кървене и в провинцията в нашия град не правят хистероскопия,та ми направиха кюретаж. Другите два са ми от задържани аборти. Бих предпочела хистероскопия. Имам една за оглед на матката и това дали имам сраствания преди трансфер. Мина доста леко. Имам син заченат естетствно на 16 и след като родих в годините са ми се образували кисти,но такова кървене не съм получавала. След второто ми раждане преди близо 3 години(то е инвитро),та няколко месеца след това на преглед се видя миомен възел,който от година някъде не е нараснал. Днес ми е 5 ден от цикъла,та силно се надявам да спре това кървене. При всички положения другата свдмица ще отида на гинеколог. А с какви лекарства се лекуват този тип кисти? Аз сега като пих Примолут(може да го изписвам грешно),та кървенето на третия ден спря! Значи се овладява от прогестерон. Сега ако пусна щитовидна дали ще са реални? Имам предвид Примолут няма да даде отражение при изследването. Принципно фт4 ми е към долна граница,в норма,но към долна. ТСХ нали е хипофизен хормон. Той ми е винаги перфектен за сметка на фт4 и фт3,които не са оптимални. Аз съм с множество кистозни възли на жлезата и кисти на гърдите.
Плимолут нор се пие по схема от лекар,а не 3 дни и да спре къвенето и край на приема.На втория месец поне при мен беше така пих дуфастон.Обаче при спиране на хормона нещата тръгват с пълна сила.Ще трябва да посещавате лекар доста често и да следите нещата. И да слушате лекаря за промени в лечението.При мен изписаха също и калций,вит с и вит к. Обаче спирането на цикъла не е критерий за възстановяване на нещата.Понякога  го спират, за да не се загуби много кръв и да може да се направи кюретаж.без да се налага кръвопреливане. Затова лекар трябва да следи през цялото време. Пожелавам ви да се оправите с хапчета! Обаче ще си позволя да ви дам един съвет-не питайте по форумите,а си намерете лекар, на който вярвате. Тука може да ви се размъти главата.

# 164
... не питайте по форумите,а си намерете лекар, на който вярвате. Тука може да ви се размъти главата.

Много странно мнение от човек, който пише ... във форум. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт