Киста на яйчника – 4

• 8 925
  • 189
  •   1
Отговори
# 165
Пламолут съм пила 15 дни,но разбира се,че лекар ще каже какво следва.Не знам защо мислите,че съм го пила 3 дни.  Аз така или иначе ходя на три месеца на гинеколог,за да си следя миомния възел не ми е порблем да ходя всеки месец. Просто ми е интересно дали е имало подобни случаи като моя. Нали затова са форумите и темите. Не бих си самоназначила лечение. Явно не сте ме разбрали правилно.

# 166
Пламолут съм пила 15 дни,но разбира се,че лекар ще каже какво следва.Не знам защо мислите,че съм го пила 3 дни.  Аз така или иначе ходя на три месеца на гинеколог,за да си следя миомния възел не ми е порблем да ходя всеки месец. Просто ми е интересно дали е имало подобни случаи като моя. Нали затова са форумите и темите. Не бих си самоназначила лечение. Явно не сте ме разбрали правилно.
Да,така си помислих като казахте, че сте пили 3 дни и цикълът е спрял.
А за забележката за" странното мнение за човек,който пише във форумите",отговарям по следния начин: зависи как си служиш с форумите. Ако искаш да попиташ дали си усещал нещо при кисти или по време на лечението им,дали с някакви лекарства на някой му е минало,или за колко време или къде се прави такава операция или къде има такава апаратура или кой лекар препоръчват и т.н. може да е полезно.Обаче ако питаш дали кистите са същите като на другия и от какво са му минали,че да се лекуват без лекар или какви изследвания да си пуснеш сам и после да си ги развълнуван,може сериозно да загубиш време,ориентация и добро лечение. Това имах предвид.

# 167
За фоликулярни две кисти по 5см съм пила Примолут нор по схема за 3 месеца и кистите изчезнаха.

# 168
Христос Възкресе на всички,бъдете живи и здрави,преди 10дни ме оперираха отворена операция беше, свалиха ми превръзката преди 3дни сега забелязвам че от раната от единия ъгъл е като леко отворена или надута не мога да преценя и излиза жълт секрет, със сигурност не е нормално но предвид празниците лекаря не ми вдига, какво да направя да отида ли в спешното опасно ли е , най-вероятно е гной какво се прави при такива случай много съм се уплашила

# 169
  • Варна
Честит Великден!
Kleopatra94, не се притеснявай, вероятно там е бил дрена, нормално е първите дни след операцията да излиза белезникава течност..
Пази мястото чисто и ако изтичането не намалява с времето, иди на контролен преглед.

# 170
Христос Възкресе на всички,бъдете живи и здрави,преди 10дни ме оперираха отворена операция беше, свалиха ми превръзката преди 3дни сега забелязвам че от раната от единия ъгъл е като леко отворена или надута не мога да преценя и излиза жълт секрет, със сигурност не е нормално но предвид празниците лекаря не ми вдига, какво да направя да отида ли в спешното опасно ли е , най-вероятно е гной какво се прави при такива случай много съм се уплашила
Нормално е само прозрачна рядка т.нар.серозна течност.Струва ми се,че ако има цвят,не е нормално-гъсто като гной,зелено или гъсто и жълто непрозрачно,по-добре отивайте на спешното. Но,ако нещо не е наред, според мен ще има и температура дори и ниска. Вие как я виждате?Не сте ли с превръзка?

# 171
Здравейте отоново след като писах веднага отидох до спешното ,премиха ме и ми казаха отивай си и си яж козунаци и яйца 🤦♀аз бях видимо притеснена но те казаха спокойно… След това се свързах с моя доктор изпратих му снимки тъй като около празниците не беше на работа каза че се е получило като гнойна пъпка коята е само повърхностна да си правя превръзки с йод за по 1-2 часа след това цикатидрина спрей… Понеже съм по-пълна и корема ми е върху операцията и там се получава като влага така ми го обясни …
Тези дни съм на преглед надявам се всичко да е наред
Иначе аз бях без дрен операцията ми беше отворена като секцио

# 172
Здравейте! Виждам че се пишат много хубави мнения за Д-р Свобода Есмерова в ДКЦ 11, аз съм с киста на яйчника 4см, търся лекар да работи с НЗОК, също видях че приема пациенти и след 18:00ч вечерта, някой има ли отзив? 😊

# 173
Здравейте! Виждам че се пишат много хубави мнения за Д-р Свобода Есмерова в ДКЦ 11, аз съм с киста на яйчника 4см, търся лекар да работи с НЗОК, също видях че приема пациенти и след 18:00ч вечерта, някой има ли отзив? 😊

Аз мога да препоръчам Иван Димитров, но на първичен преглед бях на частно, тъй като иначе се чака над половин година. Иначе операцията я насрочихме от днес за след 4-5 дни и минава по здравна каса, но естествено се плаща избор на екип и нощувки, което пак излиза около 1600 лв.

# 174
Здравейте момичета
Преди 15 дни минах операция за киста. Беше разположена в дясно зад матката
Доктора каза , че била ендометриозна.
Днес излезнаха резултатите от хистологията
Там пише за някакъва серозна киста .
Въобще не съм наясно . Писах на доктора чакам отговор
Някоя от вас да се е сблъсквала с този вид киста? Аз не знам последно ендометриозна ли е била или серозна за ендометриозната съм наясно с всичко но с другия вид не ...

# 175
Попитайте дали не става с лапароскопска операция. Мен преди 15 години във Военна болница във Варна ме оперираха за киста. Преди операцията ходих и на др. лекари за потвърждение на диагнозата което много ме успокои. Др. лекари ми казаха че това е стандартна операция. Като ме предупредиха че ако по време на операцията нещо не се получава ще ме срежат от до.

# 176
Здравейте момичета
Преди 15 дни минах операция за киста. Беше разположена в дясно зад матката
Доктора каза , че била ендометриозна.
Днес излезнаха резултатите от хистологията
Там пише за някакъва серозна киста .
Въобще не съм наясно . Писах на доктора чакам отговор
Някоя от вас да се е сблъсквала с този вид киста? Аз не знам последно ендометриозна ли е била или серозна за ендометриозната съм наясно с всичко но с другия вид не ...

Би трябвало лекарят да ви каже за по-сигурно,но на мен ми звучи като обикновена фоликулярна киста ,т.е.още по-добре от ендометриозна.

# 177
Здравейте! Откриха ми киста на яйчника 6 см.,но лекарят каза,че има и жълто тяло. Две едни и същи неща ли са или има разлика? Нормално ли е да ми се гади от самата киста?

# 178
  • Sofia
Жълтото тяло означава, че е имало овулация - доминантния фоликул се е спукал
Кистата е фоликул, който не се е спукал (не се е стигнало до овулация), а е продължил да расте и е станал на киста.

# 179
Благодаря за отговора! Да,мисълта ми беше дали е нормално да ги има двете заедно и жълто тяло и киста? Понеже малко ми се бият двете заедно. Извинявам се,не се изразих правилно. Просто съм притеснена и пиша малко механично.

Общи условия

Активация на акаунт