Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 52 025
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Да, има паркинг и места.

# 421
Има платен паркинг в началото на комплекса, има и отделна тарифа за паркиране до плажните хотели, ако искате колата да бъде до хотела. Мисля, че 20 лв. на ден беше.

# 422
  • София
От тази година не са ли повишени цените на паркирането: От 5 на 8 лв. на автогарата, на зелена от 20 на 25 на ден, за синята не помня как беше....

# 423
  • Русе
https://albena.bg/bg/transport-i-parking

Няма промяна в цените от миналата година.

# 424
Здравейте, обмисляме Август да почиваме в Албена, хотел Лагуна Гардън. С бебе и куче сме, та моля за отзиви ако някой е бил в хотела миналата година.

# 425
  • Русе
Според мен е захабена базата,стаите са доста малки,храната беше много добре,плаж и местоположение на хотела-супер,басеините са добре ,анимация почти нулева,няма пързалки в басеина.

# 426
Здравейте! Никога не сме ходили в Албена и за това лято се чудим, иска ни се спокойна почивка с всичко необходимо на близко пешеходно разстояние. С две малки деца сме, нямаме капризи относно базата, но ддържим на басейн и на чистота. Предпочитаме да не се изхвърляме с цената, защото обикновено правим една по-голяма и 2-3 по-малки летни пътувания. Намерих оферти за х-л Сенди бийч и Славуна за около 1800, но в крайна сметка май предпочитаме да резервираме само нощувки. В букинг видях и оферти за Калиопа нощувка със закуска, интересно че за същия период в сайта на Албена ми излиза 2+ по-висока цена. Интересно ми е ако се спрем на този вариант, има ли достатъчно места, където човек може да хапне готвено например, много ли са по-високи цените спрямо южното черноморие. Може въпросите ми да ви се сторят малко смешни, но досега сме прекарвали почивките си по съвсем друг начин.

# 427
Според мен е захабена базата,стаите са доста малки,храната беше много добре,плаж и местоположение на хотела-супер,басеините са добре ,анимация почти нулева,няма пързалки в басеина.

много благодаря🙂

# 428
Здравейте! Никога не сме ходили в Албена и за това лято се чудим, иска ни се спокойна почивка с всичко необходимо на близко пешеходно разстояние. С две малки деца сме, нямаме капризи относно базата, но ддържим на басейн и на чистота. Предпочитаме да не се изхвърляме с цената, защото обикновено правим една по-голяма и 2-3 по-малки летни пътувания. Намерих оферти за х-л Сенди бийч и Славуна за около 1800, но в крайна сметка май предпочитаме да резервираме само нощувки. В букинг видях и оферти за Калиопа нощувка със закуска, интересно че за същия период в сайта на Албена ми излиза 2+ по-висока цена. Интересно ми е ако се спрем на този вариант, има ли достатъчно места, където човек може да хапне готвено например, много ли са по-високи цените спрямо южното черноморие. Може въпросите ми да ви се сторят малко смешни, но досега сме прекарвали почивките си по съвсем друг начин.
Имаше едно бистро Рай, ако не бъркам името, срещу динозаврите в центъра на Албена. Там предлагаха готвени ястия и цените бяха като в София. Но дали ще работи тази година, никой не знае.

# 429
Г-жа Шантал, ако държите на басейн, Славуна не е вашият хотел. Имат общ басейн с Мура, който е и много малък.
В темата са споменавали, че гости на Славуна, могат да ползват този на съседния Гергана, но не знам на какъв принцип.
Ако искате басейн вижте Ралиците.
Гергана също има басейн, но е далече от центъра и забавленията за деца, ако искате да ходите на такива.
Вижте също Калиакра бийч (има басейн, по-близо е до центъра).
Маритим също има басейн, но е по-скъп.

# 430
Ами височки са цените мисля навън да се хапва, особено за 4 човека.
Защо не се обадите на телефона на Албена и попитате за резервация и колко би ви излезнало за Калиопа със закуска и вечеря примерно.За обяд за децата има наблизо разни  места, цени не знам, но бях хапнала пица миналата година не помня какво беше това заведение срещу Лагуна Гардън с дървени масички и бях ...ми няма такъв вид пица просто за мен поне. Иначе може от Челебрита да поръчвате (още на телефона има реклама) за хотела, има и навън някакви места гледах, ама...до Калиопа е близо. Все пак бих заложила за закуска и вечеря на сигурно , особено с деца . Изхранването ще е в Малибу (питах вече, че и аз запазих за Калиопа) До 28 март имаше 20% намаление, ама сега не знам. Обадете се да питате, аз знам къде е Калиопа, харесва ми мястото, басейна добре изглежда, ама не съм почивала там. Знам, че имало реновирани стаи, иначе...За хигиена и т.н....не знам. Бих избрала Славуна честно казано , тя е на добро място също, малко по-далече от центъра, но.. с изхранване, преценете си.
Миналата година в Лагуна Маре ми се струваше, че има дървеници между другото, та...аз поне получих някакъв обрив и гледах, ама..не видях, то и не ги познавам дървениците, но на това ми казаха че прилича. Сега отивам със смесени чувства, да видим, затова и Калиопа избрах, ама...хигиената не е добра за мен в Албена от това, което видях. То и хората не пазеха и не се съобразяваха, крадяха посуда в Гардън се хранехме и се оплакаха от персонала се заговорихме, че няма пепелници. Изобщо...зависи как случиш  на готвачи, персонал и т.н.
Обадете се на телефона на Албена и  питайте за двата хотела,  кажете период и те ще ви дадат цена и прецените

# 431
  • В.Търново
Ако е имало дървеници в един хотел е възможно да има и в други хотели в Албена.

# 432
Ами те цените ги има в сайта, не виждам какво по-различно ще кажат по телефона. Калиакра бийч и Маритим със сигурност помня, че са над бюджета ни. Общо взето като гледам снимки на хотелските стаи, цените ми се струват прекалени даже и с 20%-овото намаление Simple Smile

# 433
Шантал, не е така. Пробвай, може и да имаш късмет. Нищо не пречи да се обадиш и ти дадат цена. Те стаите си приличат според мен. Е, за повечето три-четири звездни. Всъщност , ако нямаш храна включена ще ти излезе доста солено навън и то с деца да се храниш. Има сметка, ако пиеш доста, хапваш си добре...за другото си е природна даденост-плажа, стаите бях писала и снимала миналата година за четризвезден.
 Попитай с вечеря включена в Калиопа, иначе солено ще ти излезе (поне според мен) , поне цена да ти дадат и с двете опции и да си прецениш струва ли си разликата. Мястото иначе е добро и басейна на хотела, за стаите-не знам.
ПП. Сега се сещам, че някой беше писал по-назад за Калиопа, че има ресторант или знам ли нещо си, където е само на свободна консумация, ако не греша. Това би ви устроило .
Ще ти пратя лично съобщение. Виж си пощата.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 22:25 от Анонимен

# 434
С две деца вземам Сенди бийч и си решавам грижите с храната. Ама моите много лесно се изхранват, защото ядат едно и също Wink Сенди го предпочитах като беше детето в количката, защото ако се размрънка за нещо я на плажа,  я на басейна за под 5 мин сме в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт