Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 50 937
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, плажуващи в Албена. Някой може ли до сподели къде предлагат блок маса срещу заплащане за обяд? Преди имаше такава опция в Амелия. Нещо.. мнения и инфо от тази година?

В Боряна има също, онзи ден минавах оттам и видях табелката - 34 лв за възрастен за обяд, за дете не помня, ама нещо като 19лв май беше.

# 751
Мисля че всеки олинклузив хотел предлага такова изхранване. В Малибу имаше цени на вратата на ресторанта, но не ги помня. В Боряна ще е по-скъпо отколкото в другите хотели.
Пратиха ми снимка за Мура- обяд 23 лв, вечеря - 32 лв

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 16:17 от stani.1997

# 752
В Малибу има със сигурност, но не знам цената. Вечерята видях, че е 35лв обаче.
Иначе срещу Калиопа има пици добри, а също и в самата Калиопа има меню свободна консумация, дори има книжка, на пътеката там с цени (те май са общи двете заведения), но цени не съм гледала, може да погледнете и прецените. Виждах имаше хора да се хранят, та...може и да е по-добре , не знам. Аз се оглеждам само със закуска, защото вечер в 21 ч ресторанта затваряше (буквално) всичко прибрано, изметено, измито, ако отидеш в 20ч вече почват да се подготвят за прибиране и почистване . В 21ч вече не работи -прибрано е всичко, кой взел-взел, вътре се затваря и ако си навън си дояждаш. За мен е рано това , все тичах след плажа не мога да се оправя за това време и почина малко (за Малибу, ама всички са така май )

# 753
Здравейте, плажуващи в Албена. Някой може ли до сподели къде предлагат блок маса срещу заплащане за обяд? Преди имаше такава опция в Амелия. Нещо.. мнения и инфо от тази година?
Пред Арабела има поставена табела - обяд мисля, че пишеше 21 или 23 лв.

# 754
Вечеря в Арабела е 35 лева.

# 755
Фламинго гранд, но не съм сигурна, дали е вариант, ако не сте гост на хотела. Заплаща се и се заявява на място в ресторанта. Обядът започва в 12.30 и бяхме много доволни. 33 лева на човек с отстъпката за гост.

# 756
Здравейте!
Ето че,  приключи и нашата почивка в Албена /08.08-16.08.2025/. Почивахме в х."Боряна". Това е шеста година в която ходим в Албена, като предишните пет престоя са в х."Калиакра Маре". Така че базата за сравнение е мн малка, но все пак....
1. Стаите в хотел "Боряна" са по-тесни, но са изцяло обновени. Ние бяхме настанени в двойна стая с изглед море/две легла събрани едно до друго/ и  разтегателен фотьойл, на който спеше детето-по неговите думи много удобно. Този фотьойл е разположен до балконската врата и когато е разпънат, тя трудно се отваря по широко. Наложи се да съединим нашите две легла и да преместим малко фотьойла за да можем да минаваме и да излизаме на балкона.В стаята на родителите ми - също двойна беше по-добре, тъй като там не се налагаше да се разпъва фотьойла. Няма сейф и нощни шкафчета /просто няма място за тях/, но пък всичко е ново и комфортно.
2. Почистване - всеки ден се почистваше. Бельото се сменяше през три дни, а кърпи може да поискаш и през останалите дни, ако се налага. Персонала, който почистваше стаите е от бившите съв.републики, но определено се стараеха и откликваха ако имаш някакви нужди от почистване или подмяна на кърпи.
3. Хранене - за храната разликата м/у двата хотела е голяма. В "Боряна" се предлага по-разнообраза и по-вкусно приготвена храна. Ябълков албенски сок имаше всяка сутрин на закуска неограничено количество. В "Калиакра Маре" такъв сок сме пили само две години. Всеки ден се предлагаше риба /пържена на плоча,печена,панирана/. В една от вечерите имаше морски дарове-миди, скариди, калмари. Месо имаше всякакво-свинско,пилешко,пуешко,заешко,агнешко,телешко. Българската вечер беше невероятна-кьопоолу, топъл тутманик, питки, боб яхния, зелеви сарми, дроб-сарма,кюфтета,кебапчета,агнешко печено,свинско в много варианти и мн.др. ястия, които сега ми убягват, но това което хапнахме беше вкусно. Имаше фолклорна програма и ресторанта остана да работи до късно. Въобще с кухнята се стараеха, което вероятно се дължеше на основната част от посетителите-немски туристи.
4. Барове и анимация - в хотела има три бара, на които безплатно се пие наш алкохол, вносния се заплаща. Към края на почивката се появи табела над вносния алкохол - ull all inclusive. Обясниха ни, че някои от чуждите туристи за заплатили по-голяма сума за стая и те бяха с две гривни и пиеха всякакъв алкохол без да доплащат.
Хотела все още се води три звезди и в момента очаква категоризация за четири. По тази причина и хладилниците в стаята ни не се зареждаха /тъй като хотела все още е три звезди/, докато в "Калиакра Маре" зареждаха сокове вода и бира. Но ако си купиш нещо отвън може без проблем да го държиш в хладилника. Барманите и сервитьорите са бълг.младежи. Като цяло персонала беше много добър. Аниматорите се стараеха да организират забавления за всички.
В заключение ще кажа, въпреки някои недостатъци сме доволни от почивката тази година.
Извинявам се за дългия пост,  но исках да дам яснота за бъдещи почиващи в този хотел. Преди да тръгнем не успях да се сдобия с ясна представа от оставени тук отзиви за този хотел.
Хубава почивка, на всички които са там или им предстои да отидат!

# 757
А как е базата в Боряна има ли детски басейн и анимация за малките?
И нашата почивка в Арабела приключи. Доволни сме.

# 758
  • Русе

Има детска секция на басейна в Боряна и анимация. В Арабела всички стаи ли са с такива големи тераси?

# 759
Аз миналата година бях в Боряна - има детско басейнче, но е много малко, не както в Арабела и няма никакви пръскалки. Той направо си е бебешки басейн. Стаите са многоооо малки. Ние почти не стояхме вътре, защото трима човека няма как да се разминат. Доколкото си спомням управителката каза, че хотела има само 4 апартамента и те още миналата година бяха на много високи цени. Не бих повторила в този хотел. Калиакра Маре и в пъти по-добър. В Арабела ми харесаха просторните стаи и огромните басейни. Догодина отново ще съм там.

# 760
Благодаря, момичета.
И ние другата година вероятно пак ще сме в Арабела, въпреки че ползвахме анимацията на Калиакра. Впрочем, в Калиакра имаше разни буболечки, с две семейства се запознахме, изпохапани от разни гадинки.
Гледам във фейсбук, всеки втори пост възхвалява хотел Мура Simple Smile.

# 761
  • София
Благодаря, момичета.
И ние другата година вероятно пак ще сме в Арабела, въпреки че ползвахме анимацията на Калиакра. Впрочем, в Калиакра имаше разни буболечки, с две семейства се запознахме, изпохапани от разни гадинки.
Гледам във фейсбук, всеки втори пост възхвалява хотел Мура Simple Smile.

Дървеници ли са буболечките ?

# 762
Елизабет, хич не им вярвай на хвалбите. Това или са хора от персонала или не знам. По времето, когато аз бях там почти нямаше българи сред гостите. Предполагам, че ситуацията е същата през целия сезон, та не знам кога толкова народ успя да събере такива "блестящи" впечатления от хотела. Стигнаха до там да пускат необозначени платени публикации в новинарски сайтове.

# 763
Калиакра Маре беше добър хотел няколко години след реновацията и то само в едно от крилата. Последните две-три години западна много. В другите части на хотела сифона при мивките на банята се запушва и когато искаш да си измиеш ръцете минаваш през малка локва. Управителката на хотела потвърди, че майсторите са си "оставили ръцете", когато са правили реновацията. Миналата година в стаята на родителите ми от тавана /около осветителното тяло/ започна да тече вода. Наложи се да извадят настанените от стаята над тях до края на нашата почивка. Вечер фоайето на хотела се използваше от румънските гости на хотела до късно, в резултат на което кожените мебели бяха изпокъсани и оповръщани. Много мога да говоря за този хотел, защото и на мен ми беше любим, но не може да се сравни с "Боряна" от тази година.
Интересно ми е какво ще се случи с "Арабела". В Албена усилено се говори, че Дертур са го харесали и искат да инвестират в реновация и там. Това ще е чудесно и ако се случи догодина живот и здраве ще го посетим.

# 764
Впрочем, в Калиакра имаше разни буболечки, с две семейства се запознахме, изпохапани от разни гадинки.
Дървеници ли са буболечките ?
Не разбрах.
Бащата и той не знаеше, беше изяден, едното дете също, щяха да се местят в друга стая, но повече не ги видях, не идваха на анимацията в 21:30.

Общи условия

Активация на акаунт