Инвитро Център към МК "Доверие"

• 59 177
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Гнусничко! Шефката не може да си намери място от яд. Гледам е взела 4-5-ма доктори да се опитат да заменят един. Успех, но да спре да сипе жлъч, че ще се поболее от злоба.
На доктори като Станулов трябва всеки ден да им благодарим, че са решили да останат в България.

# 721
Нямам думи относно тази статия, 100% поръчана от Афродита, а ето моя опит:
1 неуспешно инвитро в друга клиника извън София , от 8 яйцеклетки, оплодени 3 и върнати и трите на трети ден - пълен абсурд, завършил с биохимична, правени множество изследвания и повторения и дадена сумата от около 3000лв над съфинансирането от фонда 6000лв и финансирането от общината 1000лв, крайна сума около 10000лв

2 инвитро, успешно към момента в 8 г.с в Доверие при д-р Станулов, отново 8 яйцеклетки, 4 оплодени, 3 оцелели, 1 върнато ембрионче на 5ти ден, 2 замразени, направени 1/3 от изследванията, които ми бяха правени в първата клиника, многократно съм го питала какво допълнително да пусна прото ей така да видим да няма проблем и отговора е бил "нямате нужда" или "не е необходимо да давате повече пари", дори преди пренатеста ме помоли да мина да се увери, че всичко е наред с плода за да не даваме излишно близо 2000лв за тест.. Сумата е 6000лв от фонда, 1000лв от общината и около 1000лв доплатени за изследвания + методите за оплождане.
Тези тролове, които описват в статията ги има да, само дето нито един от тях не ме е агитирал за д-р Станулов.
Ще вметна и още нещо - когато търсихме към кой да се насочим не бяхме разбрали, че доктора се е преместил от Афродита и бяхме отишли там като съответно имахме среща с друг репродуктивен специалист (съжалявам за този загубен 1 час от живота ни) и след това от Афродита 2 пъти ми звъняха за да ме питат дали съм взела решение относно това дали ще продължа при тях или не...
Д-р Станулов е от сутрин до вечер в клиниката и до нощите на телефона за да отговори, когато съм му писала.. дали е за пари или не - сам си решава, но той е Човек повече от всички останали през които съм минала..
Относно ембриолозите в Доверие:
преди процедурата имахме среща с главната ембриоложка и тя препоръча кои методи да се приложат при оплождането, тъй като сме с мъжки фактор, на самата процедурата тя отсъстваше и беше друга нейна колежка, която не знаеше за нашата среща, но предвид нашия случай предложи абсолютно същите методи.. така че това, че са без квалификация не ми се струва вярно..
Надявам се да съм била полезна и да знаете, че сте направили правилния избор.

Успех 🍀

Здравейте, според вас до каква степен тази статия е вярна? Пише за скандал с Др Станулов, че ембриоложките нямат нужното образование… много се шашнах като прочетох

https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/moral-ili-pari … kolog-594600.html

# 722
Това е несериозно и няма общо с действителността.
В деня на пункцията идва ембриолог и дава съвет какви техники да се използват за по-добър резултат. Техниките се заплащат допълнително, затова те са длъжни да попитат, дали искате такива.
Отделно можете да се консултирате с ембриолог и преди това и с него да обсъдите за Вашия случай и история какво препоръчва, като финалното решение се взима в деня на пункцията съобразно качеството на материала.

Aleksit@, писах на лично.

• Ivana •, би ли споделила коя ембриоложка ти е предложила допълнителната селекция, защото на мен Нели Димчева ми каза аз да си избирам и да кажа дали искам? Естествено, казах, че искам затворих очи и посочих една.

# 723

• Ivana •, би ли споделила коя ембриоложка ти е предложила допълнителната селекция, защото на мен Нели Димчева ми каза аз да си избирам и да кажа дали искам? Естествено, казах, че искам затворих очи и посочих една.

Мисля, че беше Кристиана Маринова. Мен ме попита дали желая, попитах тя какво би препоръчала и тя ми каза, че единият вариант (зимот чип) би бил по-подходящ за нашия случай. Помолих я да се направи каквото сметнат, че ще е най-добре.

# 724
Това е несериозно и няма общо с действителността.
В деня на пункцията идва ембриолог и дава съвет какви техники да се използват за по-добър резултат. Техниките се заплащат допълнително, затова те са длъжни да попитат, дали искате такива.
Отделно можете да се консултирате с ембриолог и преди това и с него да обсъдите за Вашия случай и история какво препоръчва, като финалното решение се взима в деня на пункцията съобразно качеството на материала.

И на мен ми се стори несериозно, да. Затова и питах, кой ембриолог е посетил Ивана след пункцията. В стаята след пункцията дойде въпросната ембриоложка. Бяхме 2 жени. Говореше ни общо и на двете, нямаше нищо конкретно за мен и резултата на моя мъж. Не беше запозната дори с морфологията, въпреки че е правена при тях. Аз също питах какво препоръчва, като изрично подчертах, че не ме интересува колко струва. Каза, ние да си изберем. Каза и че при двете двойки нещата могат да се случат и без допълнителна селекция (моя мъж е с днк фрагментация 37%, показах изследването), със съседката по легло не сме коментирали нейния, но беше на видима възраст около 50 (колко пък да няма нужда от селекция).

Не искам коментарът ми са звучи като хейт, а като предупреждение да се обърне повече внимание. Аз разбрах за тази допълнителна консултация след пункцията (бях чела, че на други места нямаш достъп до ембриолозите и въобще и не се замислих), което си е моя грешка.

Иначе докторът е страхотен. Била съм и на друго място, преди да отида при него и има огромна разлика. Супер човечен, разбиращ и отдаден е. Не мога да кажа нищо лошо за него. Сигурна съм, че направи всичко възможно и по време на опита, и след това.

# 725
Афродита, моля не се стискайте, платете си адекватно за добре написана поръчкова статия. Аз в пети клас пишех по-адекватни статии за училищния вестник. Не знам от къде сте намерили този клет и неук списвач 🤣
Знаем и че Стандарт не е сериозна медия.

# 726
Току що, в 22:52 получавам съобщение във Вайбър от доктова, свързано с изследване, което правих наскоро. Много ми е интересно как биха коментирали от Афродита!? И евентуалните хейтъри, тролове и други твари какво ще кажат по въпроса. Друг лекар би ми назначил час за коментар след 1-2 месеца и би си взел таксичката за преглед, а освен всичко останало, за мен това би означавало един загубен ден и 600 пропътувани напразно километра.
 Да е жив и здрав доктора и дано си потърси правата 😡😡😡

# 727
Здравейте! Предстои ми първи опит инвитро и докторът ми каза да ги направя при д-р Билева в Благоевград. Въпросът ми е и вие ли там сте ги правили и дали мога абсолютно всичко там да направя, което е в списъка с изследвания, който получих още при първата консултация - цитонамазка, микробиология за мен и партньорът ми, вирусология и за двамата, кръвна група за мен и партньорът ми, АСАТ, АЛАТ и т.н.?

# 728
Безкрайно жалки, долни и злобни от Афродита, удобно забравят че доктора им донесе толкова успехи, за да са на челно място в последните години заслугата е изцяло негова. Удобно забравят и че двете биоложки или ембриоложки като бяха при тях и оплождаха си бяха ок, сега не били квалифицирани, не били образовани. Гроздето е кисело казала лисицата защото не можела да го достигне, та и с Афродита така.
Само ще кажа за доктора, освен че отговаря на съобщения и звъни късно вечер, за да успокои или отговори на въпрос, да коментира изследвания, това е човек с главно Ч, който близо две години всеки месец ме подкрепяше да не се отказвам да вадя по една яйцеклетка на ЕЦ. Имала съм моменти в които бях на път да се откажа, хвърляла съм сума ти яйцеклетки и чувството да извадиш една този месец и Дойчев да каже че не става за замразяване е съкрушително. Отделно не бях по фонд, всичко си финансирах сама, без партньор, с донор щях да си правя дете и събирах 10 яйцеклетки близо две години. Накрая забременях естествено, невероятно и за мен самата, но доктора не спря да отговаря на всичките ми въпроси, Въпреки че не съм забременяла инвитро, назначи ми изследвания за тромбофилия, съответно терапия, многократно през бременността ми е бил винаги на линия във вайбър за всяко мое притеснение. Който и друг лекар да беше, нямаше да отдели и една минута сигурно да се занимава с мен и бременността ми, която се е случила по естествен път. Но доктор Станулов е преди всичко човек с огромно сърце и абсолютно отдаден на пациентките си, винаги е насреща дори за такива като мен които са забременели естествено.
След като родих ми беше пратил поздрави по моя приятелка негова пациентка, помнеше ме въпреки че повече от година не ме беше виждал, само във вайбър сме комуникирали. Винаги съм се притеснявала че го занимавам с тревогите си, имах рискова бременност и знам колко е претрупан с работа, но отговора му беше че мога да го търся 24/7 ако се налага. Това кой друг лекар ше го направи? Внимавала съм разбира се да не злоупотребявам, но само за сравнение доктор Вецев който следеше бременността ми и от който съм безкрайно доволна също, при него и родих и всичко беше както трябва, но се е случвало да не ми вдига тел и да не ми отговаря 2-3 дни, а съм била с кървене, влязох и в болница. Та лекар като Станулов друг няма, и Афродита много добре знаят какво загубиха.
 злобата на Афродита е разбираема, те без него са нищо и го знаят много добре. Но не им прави чест да плюят така с такива неверни твърдения човека който всъщност направи Афродита име. Преди него не бяха това което той постигна.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 01:57 от Lights_on

# 729
Здравейте, момичета!
Предстои ми стартиране на инвитро процедура. Докторът ми изпрати списък с изследвания, които ми каза да пусна 10 дни преди цикъл при доктор Билева. Наясно ли сте дали е наистина важно да са 10 дни и дали би било проблем да са 7-8 дни преди цикъл? Смятам, че не трябва да е проблем, но все пак да чуя и друго мнение. Освен това дали и някой друг си е пускал изследванията при доктор Билева в Благоевград?

# 730
За микробиологията е хубаво да е по-раничко, за да може да лекуваш бактерии, ако има. Но и 7-8 дни преди цикъл не е фатално.

# 731
За микробиологията е хубаво да е по-раничко, за да може да лекуваш бактерии, ако има. Но и 7-8 дни преди цикъл не е фатално.

Ами да се надявам, че всичко ще е наред в такъв случай и няма да се налага лечение. Изобщо не ми се пропуска още 1 месец.

# 732

Ами да се надявам, че всичко ще е наред в такъв случай и няма да се налага лечение. Изобщо не ми се пропуска още 1 месец.
А защо ви кара при доктор от Благоевград да пускате изследванията, вие от там ли сте?

# 733
  • София
Не съм била при д-р Станулов, така че нямам наблюдения върху това как работи (от това, което съм чела/чувала е доста добър специалист), но съм доста разочарована от клиниката. (Сега нещата може да са се подобрили, не съм била повече от година, надявам се, че ситуацията е различна).
Странно е как репродуктивни специалисти ти обяснават, че яйцеклетката живее 72 часа след овулацията или правят процедура в стаята за почивка с "магаре" от преди първата световна, защото има много хора и не достатъчно място или не се използват медицински ръкавици, а такива, подобни на тези за боядисване на коса или ембриоложката крещи на една двойка - шансовете ви са 1%, какво ми се правите тук.

# 734
Yellow_girl, за коя ембриоложка става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт