Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 42 032
  • 825
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Преди време ми беше излязла реклама на някакъв био дезорант против изпотяване без аромат, който е подходящ за бременни и кърмещи. Ако някой е използвал такъв моля да ми препоръча марка. Също така искам да попитам през периода на кърменето каква козметика използвахте за себе си? Четох, че не бива да се използват парфюми, лосиони за тяло и силни дезоранти, за това искам да си намеря някакъв максимално екологичен продукт против изпотяване без миризма. Благодаря предварително!

Всичко може да ползвате, само избършете от зърната непосредствено преди кърмене. Това е. Тези без аромат з бременни са без аромат не защото ароматите вредят на плода, а защото на много бременни не им понасят силните миризми и им се гади или получават главоболие от тях

# 166
Момичета
От известно време имам много странен проблем
Трудно заспиване придружен с силен глад и винаги около 00:30-1:00 ч.
Страхувам се от силно напълняване с това ядене в 00:30
Имала ли е някоя дама в подобен проблем и как се е справила
Моля за съвет ще съм доста благодарна

В коя седмица си и кога вечеряш, а после лягаш?

И при мен имаше глад, но към 5 сутринта. Аз вечерям в 8 и нещо вечерта и заспивам към 10. В 1-2 се събуждам, пия л-тироксин, заспивам.  След още 2-3 часа се събуждам и пия желязо и вит. с. Тези таблетки ме успиват и нямам пристъпи на глад.

# 167
В коя седмица си и кога вечеряш, а после лягаш?

И при мен имаше глад, но към 5 сутринта. Аз вечерям в 8 и нещо вечерта и заспивам към 10. В 1-2 се събуждам, пия л-тироксин, заспивам.  След още 2-3 часа се събуждам и пия желязо и вит. с. Тези таблетки ме успиват и нямам пристъпи на глад.
[/quote]

В 29г.с съм в момента
Вечерям различно 19 или 20 и нещо.
Лягам си към 23ч.
Но заспивам в диапазона от 1 до 2:30 всяка вечер различно

# 168
Здравейте! Преди време ми беше излязла реклама на някакъв био дезорант против изпотяване без аромат, който е подходящ за бременни и кърмещи. Ако някой е използвал такъв моля да ми препоръча марка. Също така искам да попитам през периода на кърменето каква козметика използвахте за себе си? Четох, че не бива да се използват парфюми, лосиони за тяло и силни дезоранти, за това искам да си намеря някакъв максимално екологичен продукт против изпотяване без миризма. Благодаря предварително!

Всичко може да ползвате, само избършете от зърната непосредствено преди кърмене. Това е. Тези без аромат з бременни са без аромат не защото ароматите вредят на плода, а защото на много бременни не им понасят силните миризми и им се гади или получават главоболие от тях

Става въпрос за кърменето. Силните миризми скриват аромата на майката и пречат на връзката майка-бебе. Бебето има проблем с ориентацията и съответно проблем с храненето. Затова се избягват.

# 169
Джиджи, късното лягане води и до късно и трудно заспиване. При мен магнезий и вит Д ми помогнаха на съня и заспиването.

# 170
Магнезий е супер за заспиване (с уговорката, че магнезий по принцип се пие далеч от желязо), но вит Д стимулира будността и не се пие след 15:00ч.

Иначе аз не страдам от нощен глад и не мога да дам съвет, но определено съм от клуба на безсънните Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 17:49 от Moonlit

# 171
Хаха, и аз съм от клуба на нощното хранене. Няма оправия, ставам към 3-4 да си хапна и понякога след това заспивам, понякога не, и директно си пия кафето и си действам. Още ходя на работа (30гс), така че малко ми пречи този режим, но не остана.
При мен съм забелязала, че ако вечерям нещо леко, огладнявам по-рано през нощта. Ако хапна по-стабилно,може и до 6 сутринта да не се събудя от глад. Така че това е единия вариант. Другото е,че ние вкъщи вечеряме рано - между 6-7. Откакто съм бременна, преди да легна си хапвам нещо леко - към 10 вечерта, напр. едно кисело мляко с ядки, морков с хумус. И това също ми помага да изкарам до 6 сутринта. Ако пропусна да замезя, в 3 часа съм отворила хладилника Grinning

# 172
Момичета, аз съм така по цял ден. Голям глад ме гони Confused Много ми е трудно да се удържам. За капак на всичко АГ ми забрани сладко и тестяно, а аз съм като прахосмукачка, много ми се хапва. Confused

# 173
Малко глупав въпрос имам, но... Порязах се при бръснене, в аналната област. Според вас при изхождане има ли опасност да се инфектира, или се филмирам прекалено? Винаги съм се чудила след като хемороидите са отворени кървящи рани, а изпражненията минават точно от там как така няма проблеми от подобно естество.

# 174
Момичета, сега не е време за диети, но съвсем добронамерено ви казвам, малко се ограничавайте. Ако не искате да качите 30кг.
Миналата бременност всяка сутрин бях в закусвалнята и качих 14кг, сега също хапвам каквото ми се яде, но с мярка, например искам парче торта, но изяждам половината и съм качила 5-6кг.

За порязването - мий се всеки път след 00 хубаво и надали ще се инфектира.

По въпроса с парфюмите - повечето, които имам ме дразнят като съм брем. без 1-2, които ползвам сега само тях.
При кърменето също ще ги използвам, но с мярка и преди излизане най-вече.

# 175
Момичета, сега не е време за диети, но съвсем добронамерено ви казвам, малко се ограничавайте. Ако не искате да качите 30кг.
Миналата бременност всяка сутрин бях в закусвалнята и качих 14кг, сега също хапвам каквото ми се яде, но с мярка, например искам парче торта, но изяждам половината и съм качила 5-6кг.

За порязването - мий се всеки път след 00 хубаво и надали ще се инфектира.

По въпроса с парфюмите - повечето, които имам ме дразнят като съм брем. без 1-2, които ползвам сега само тях.
При кърменето също ще ги използвам, но с мярка и преди излизане най-вече.

Благодаря, Sweety. Изхабих един пакет мокри кърпички днес докато се уверя че е чисто и накрая просто реших да се изкъпя 😂.

А за килограмите, аз съм на 13 кг качени до момента, но имам още 3 седмици до термин. Бях останала с убеждението че до 15 кг за цялата бременност е нещо нормално, не е ли така?

# 176
Така е, до 15кг е супер.

Може и със смрадлика или лайка да се измиеш там.

# 177
  • UK
15-16кг са абсолютно нормално качено тегло за жена, която преди да забременее е била с нормални килограми. 5-6 кг препоръчват да качват само жени, забременели с наднормено тегло. Ми то само бебе, плацента, увеличен обем кръв, околоплодни води и т.н. са 8-9 кг.

Ако се будите гладни през нощта, може би е добра идея да увеличите приема на протеин като последно хранене през деня, той засища повече.

# 178
  • Пловдив
Аз нямам среднощни хранения, но и като цяло вечеряме по-късно, такъв ни е режимът. Вечерям към 10 и на другия ден закусвам към 10-11 часа.

# 179
Здравейте, мами! Бременна съм в 10 г.с. и вкъщи ми донеса яйца по панагюрски. Рискова храна ли са? Приготвени са от стол, където храната винаги е хубава, но знам ли, малко се притесних, а така ми се доядоха ConfusedHeart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт