Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 42 039
  • 825
  •   1
Отговори
# 210
Каквито и тестове да правите, винаги си остава страха, докато не родите и не видите бебчето си здраво. Но и аз съм на мнение, че БХС и трите фетални са задължителни. Трябва докторите да знаят, ако има евентуален проблем - първо при следенето на бременността, а после и при самото раждане да има подготвен екип от специалисти. Пожелавам на всички да родите здрави и сладички бебчета ❤❤❤

# 211
Хубаво е да се направят, но всичко е въпрос на късмет. С първите две деца бях млада и спокойна, не съм правила нито фетална морфология, нито БХС, нито пренатален. Родиха се живи и здрави. Знам обаче за случаи , които няколко жени отидоха при лекаря с най-добрата апаратура на морфология, а не е видял, че децата са с Даун. Господ да е с нас и да се родят живи и здрави децата ни, защото не всичко може са се хване с изследвания.

Аномалиите са сравнително редки (3-5% от бременностите), много ясно, че при повечето няма да ги има, нищо общо няма Господ, въпрос на статистика. Въпросът е, че ако не се хванат, имат сериозни последствия. А феталните морфологии хващат 94-96% от случаите на Даун. За по-висока точност - генетичен тест трябва. Амниоцентезата е 100%.

# 212
ФМ е даже по-важна от БХС, защото на ФМ се виждат много неща с хубав апарат, например кръвоток, органи, плацента, шийка и т.н., които биха могли да се "подобрят" с лечение или интервенция и трябва да се хванат от рано.

# 213
Благодаря ви за полезните отговори! Мислех, че просто ще ме информират, ако има риск/сигурност и от там нататък аз ще трябва да направя решение, което просто вече съм избрала и затова се чудих има ли смисъл, щом ще си го родя/изгледам така или иначе (Дай Боже!)

# 214
Личната ми издаде направление за следене на бременност, но моята лекарка се оказа, че няма свободни часове към момента. Въпроса ми е това направление обвързано ли е със срок (например месечен, както са обикновено направленията) или тъй като е за проследяване на бременност няма срок, защото се очаква всеки месец да ходиш на прегледи?

# 215
Личната ми издаде направление за следене на бременност, но моята лекарка се оказа, че няма свободни часове към момента. Въпроса ми е това направление обвързано ли е със срок (например месечен, както са обикновено направленията) или тъй като е за проследяване на бременност няма срок, защото се очаква всеки месец да ходиш на прегледи?

Направлението важи 30 календарни дни от датата на издаване. Ако случайно не успееш в тези 30 дни да го използваш, пак ще се наложи да отидеш до личната ти за ново.

# 216
Аз бих сменила "твоята лекарка" и бих си избрала такава, която ще има време да ме вмъкне. В началото , като ме наплашиха, че съм с извънматочна отидох при друга лекарка. На регистратурата исках час, но ми казаха, че няма за няколко дни напред. Обясних проблема си на жената на касата и ми каза да изчакам лекарката, че като чуе за проблема няма как да ме върне. Така и стана, вмъкна ме още същия ден без да ме познава. А твоята те познава и те кара да чакаш, аз бих избрала друга.

# 217
Направлението за проследяване на бременност от личен лекар онлайн ли се издава или е на хартия?

# 218
Онлайн се издава.

Колко време преди секциото спряхте магнезия??
Пиенето на магнезий до края водело до повече кръвозагуба ми каза док.

# 219

Направлението важи 30 календарни дни от датата на издаване. Ако случайно не успееш в тези 30 дни да го използваш, пак ще се наложи да отидеш до личната ти за ново.
Това значи ли, че за всеки месец, в който ще ме следят, ще ми трябва ново направление за ехограф?

# 220
Не, само за първия път ти трябва направление. После не се взима всеки път, ти се водиш записана.

# 221
  • София
Онлайн се издава.

Колко време преди секциото спряхте магнезия??
Пиенето на магнезий до края водело до повече кръвозагуба ми каза док.

Ден преди секциото спрях. Нормално количество кръвозагуба беше.

# 222
На мен ми го спря някъде около 35-36 седмица. Каза, че няма смисъл вече да го пия. Аз го приемах заради шийката. Беше скъсена и евентуални контракции биха я скъсили още. Вече като се влезе в 9-я месец не е толкова страшно, ако тръгне раждане, та може би за това и ми го спря тогава.

# 223
Здравейте отново, този път с не хубави новини и въпросителни.. включих се е темата още след първия преглед, за да попитам за болнични и т.н, получих няколко противоречиви мнения от тук, за това, че не трябва да се патологизира всяка бременност и говорене за нещата в общия случай(пиша това за тези от вас, които са прочели тези неща). Бях обяснила, че работата ми е свързана с хора, стрес и вдигане на тежко…
Та, от понеделник ми започна кафеникаво зацапване, днес бях на преглед и доктора каза, че бременността трябва да се прекъсне, защото плода не се развива… Чудеше са дали това да го направи с вакуум или медикаментозно като първоначално каза вакуум, но след това все пак каза утре да отида на преглед и ще ми обясни и предпише лекарства за медикаментозно. Молбата ми е, ако някоя е преминавала през това нещо нека даде повече информация какво да очаквам и всичко като цяло, за което се сеща, че трябва да се знае и ще бъде от полза

# 224
Teddybearbaby, първо...бъди спокойна..Важно е. На прегледа чу ли се пулс? Зацапването колко време продължава, какво количество и цвят е? Потърси друго мнение... В коя седмица си?

Общи условия

Активация на акаунт