Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 42 041
  • 825
  •   1
Отговори
# 225
На първия преглед се чу пулс, сега на този не… Каза, че ще трябва да прекъсне бременността, защото не се развива.. нямам причина защо е станало така. Зацапването ми е малко като количество, появява се само като се избърша с хартията и много малко на бельото, тъмно кафяво на цвят, като снощи имаше и нещо като съсирек отново много тъмно на цвят. В 8 г.с +3 дни съм/бях..

# 226
Съжалявам за случилото се...но е хубаво да потърсите и мнението на друг лекар.

# 227
И аз съм на мнение да чуете още едно мнение. Чела съм тук във форума за случаи, когато един лекар не вижда пулс, а друг го засича. Надявам се все пак всичко да е наред.

# 228
Съжалявам много, Teddybearbaby. Имай предвид, че в началото на бременността отидох при лекар, различен от моя извънредно заради кафяво зацапване. Бях в 7-ма седмица. Чу се пулс, лекарят заключи че има жив ембрион. Седмица по-късно вече имах записан час при друг лекар, който ме гледа изключително дълго и заключи, че ембрион не се вижда и беше готов да приключи прегледа. Обясних какво се е случило седмица преди това. Лекарят въведе вагиналния ехограф отново и след дълго "търсене" вече го видя и потвърди. Но минути по-рано беше готов да го "отпише". Не се оставяйте без второ мнение е моят съвет също.

# 229
Ходя при наистина добър АГ, не казвам че не е възможно да се получи объркване и грешка.. Но аз също видях плода на ехографа и нямаше пулс, както се виждаше първия път.. Едва излезнах от работа,за да отида на този преглед, защото не мога да изляза по всяко време, а работя от 8-19.. предполагам, че утре отново ще прегледа с ехограф.. защото лекарствата и рецептата можеше и сега да ги изпише… Благодаря ви за отговорите и подкрепата!

# 230
Пожелавам ти от сърце всичко да е наред! Запази спокойствие, колкото се може!

# 231
  • UK
Много съжалявам, Teddybearbaby.

Има и вариант да оставиш тялото само да изхвърли бременността, 1-2 седмици може да се изчака. Тежко е и болезнено, за тялото и за душата, но с хапче също е така, и не се налага да влизаш в болница.

# 232
За редуцирани лактобацили изписвали ли са ви нещо? Иначе самата микробиология е добре, но имам скъсена шийка. Чудя се дали да пиша още отсега на лекарката, или да си изчакам прегледа в края на другата седмица.

# 233
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед в 8 г с , чухме пулса. Всичко е наред и си отговаря на седмицата точно. Докторката видя леко отлепяне на плодния сак. Само че аз нямам кървене, тя каза че мога въобще и да не прокървя. Изписа ми но шпа 3х2. Някоя друга мама с отлепяне, как са се развили после нещата? На мен ми каза почивка и без интимни контакти въобще.

# 234
  • София
Имах отлепване в 6 седмица, после в 14 прокървях много. Лежах от 6 до 34 седмица плътно. Имах терапия и да, никакви полови контакти, никакво тежко, без навеждане.
Сега с бебчето се гледаме. Simple Smile Всичко ще е наред, спазвай постелен режим.

# 235
За редуцирани лактобацили изписвали ли са ви нещо? Иначе самата микробиология е добре, но имам скъсена шийка. Чудя се дали да пиша още отсега на лекарката, или да си изчакам прегледа в края на другата седмица.

Щом няма инфекция всичко е точно. Хубаво е да има лактобацили, ще ти изпише нещо

# 236
За лежането е ясно, ще е плътно цял ден, но имам някои задачки през деня, които е неизбежно да не ги свърша. Ако излизам за 1-2 часа и то предвижването е с кола, проблем ли е?

# 237
  • София
На мен не ми беше разрешено. Бих посъветвала да се обсъди с АГ.

# 238
Nadezhda, извинявай за въпроса, но щом си лежала на какво се е дължало кървенето в 14г.с.? Все си мислех, че ако внимавам, без дори да лежа постоянно (но съм си болничен в нас) мога да бъда спокойна...

# 239
  • София
В 14та седмица пак отлепване, пълна мистерия защо се случи.
Не се знае каква е причината. В 25 седмица също имах малко кървене, но тогава нямаше отлепване, нямаше нищо. Предположиха, че е от шийката, притискане на кръвоносните съдове.

Общи условия

Активация на акаунт