Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 46 898
  • 825
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря за отговора💐 да не си била с плацента превия или някаква подобна ниско долу, може да е причина също това май... не знам де🍀 при мен 1 път стана след дълъг горещ душ и четох, че и това допринасяло, та сега съм по бързата процедура, но виж често ми се налага да клякам/навеждам... Важното е, че всичко е завършило благополучно🥰

# 241
  • София
Нее, не. Плацентата си беше предна, висока. Обиколила съм много АГта, но нямаше конкретика. Мда, важен е резултатът. ☺️
Пази се повече и всичко ще си бъде наред.

# 242
И аз имах отлепване в началото. Докторката казваше, че е от горната страна и така и не прокървих. Пътувах си, движех се и се пазех колкото е възможно. Към 12г.с. вече се образува и плацентата и всичко отшумя. Simple Smile Просто се пази и всичко ще е наред.
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед в 8 г с , чухме пулса. Всичко е наред и си отговаря на седмицата точно. Докторката видя леко отлепяне на плодния сак. Само че аз нямам кървене, тя каза че мога въобще и да не прокървя. Изписа ми но шпа 3х2. Някоя друга мама с отлепяне, как са се развили после нещата? На мен ми каза почивка и без интимни контакти въобще.

# 243
С първата бременност имах болка в слабините чак към края на бременността, а днес бях дълго време в една поза без да мърдам (четох, че това е вероятна причина) и усетих, като станах, същата болка. Досега си я усещам, но се притесних, защото преди чак края на бременността я усетих.. При вас как е било?

# 244
  • Пловдив
Имала съм бодежи в слабините още от 10-та седмица някъде. Сега съм 22-ра и онзи ден пак имах, скоро не ги бях усещала. Смених позата и премина.

# 245
И аз исках да попитам за бодежи във влагалището, в 14 г. с. съм и снощи си продължиха доста дълго.

# 246
При мен пък беше обратното,до края на трети месец се усещаха доста най-вече сутрин,като съм полежала доста  а сега в края на петия са значително намалели!Един ден срам не срам питах АГ и ми каза,че това е нормално усещане от разширяването на малкия таз,понеже тялото се подготвяло за раждане.С две думи нищо притеснително

# 247
Здравейте! С редовен цикъл съм, трябваше да ми дойде на 3ти. Закъсня! Направих си тест - положителен. Ходих на лекар АГ - нищо още нямаше, освен удебеляване на матката. От снощи имам зацапване - бледорозово и кафяво. Води се, че съм в пета седмица, защото последния ми цикъл беше на седми август, но сметките не излизат. Възможно ли е да съм имала късна овулация? Направих кръвен ЧХГ и АГ ми каза, че резултата е нисък и в събота да повторя пак. Паникьосана съм, защото постоянно ми се вие свят. Днес след като ми взеха кръв ми прилоша. Чудя се дали това е имплантационно кървене, или нещо не е наред ...

# 248
Наистина е много нисък резултатът за толкова голяма закъснение. Но нищо не се знае преди вторият тест, пуснете го 48 часа след първия+ прогестерон, защото е възможно да е  никсък и зацапването да е от него. Не вярвам да е имплантационно, защото излиза, че овулацията ви трябва да е била към 1-ви септември, а това е доста дълъг период сравнявайки датата на предния цикъл.

# 249
Наистина е много нисък резултатът за толкова голяма закъснение. Но нищо не се знае преди вторият тест, пуснете го 48 часа след първия+ прогестерон, защото е възможно да е  никсък и зацапването да е от него. Не вярвам да е имплантационно, защото излиза, че овулацията ви трябва да е била към 1-ви септември, а това е доста дълъг период сравнявайки датата на предния цикъл.

Добре, а какво може да не е наред в такъв случай? Аз се страхувам от извънматочна бременност или спонтанен аборт. Ако резултата не се повиши? По принцип аз съм много дребна, не знам дали това има значение. 1.48см, 46кг.

# 250
На мен ми се случи такова зацапване и то не единично, а за няколко дни, но теста беше отрицателен. Направих и кръвен, но ЧХГ хормона беше висок. Лекарката каза пак да повторя кръвния и на втория път ЧХГ-то беше в норма (т.е. нямаше бременност), та и досега не знам от какво стана това зацапване. Впоследствие си ми дойде, както си трябва, но с голямо закъснение, което за мен беше странно, понеже и аз съм с редовен цикъл.
И аз тогава четох някаква статия в нета за това, че се дължало на прикрепване на плодния сак в матката (а понякога и за признак за поликистозни яйчници), но в моя случай не беше това.

# 251
На мен ми се случи такова зацапване и то не единично, а за няколко дни, но теста беше отрицателен. Направих и кръвен, но ЧХГ хормона беше висок. Лекарката каза пак да повторя кръвния и на втория път ЧХГ-то беше в норма (т.е. нямаше бременност), та и досега не знам от какво стана това зацапване. Впоследствие си ми дойде, както си трябва, но с голямо закъснение, което за мен беше странно, понеже и аз съм с редовен цикъл.
И аз тогава четох някаква статия в нета за това, че се дължало на прикрепване на плодния сак в матката (а понякога и за признак за поликистозни яйчници), но в моя случай не беше това.

Нямам представа и аз. Не знам какво да Ви кажа. Мислех, че ще е по-лесно, но уви - така като гледам какво се случва, никак не е лесно.
Много се товаря да чета постоянно, но нямам отговор и аз за ниския си резултат и това зацапване, при положение, че цикъл няма...а ми идва винаги на 28 дни.

# 252
Изчакайте, най-вероятно ще ви дойде цикъла, просто с по-голямо закъснение.

# 253
За сега трябва да пуснете ЧХГ на 48 часа, за да видите дали се удвоява. Хубаво да се види и как е прогестеронът, защото той спомага за прикрепянето на сакчето, а зацапването може да е заради отлепяне.

# 254
Според мен сте бременна. С такива закъснение... Тестът е положителен. Не се тревожете, защото си вредите! Всичко ще е наред! Зацапването е от прикрепянето според мен! И на мен ми се виеше свят в началото на двете ми бременности, даже с първата в деня , в който  трябваше да ми дойде ( и на мен винаги си ми беше точен цикълът), припаднах и бях много стресирана...лекарката не видя нищо толкова рано, но тестът беше положителен с бледа чертичка като вашата. Каза ми някакви глупости , та ме наплаши..но седмица по-късно в 6 седмица се видя сакче при друга лекарка и още седмица по-късно и ембрионче с пулс Simple Smile Сега с втората бременност имах леко зацапване, което се дължи на чистене на матката. Съвсем нормално явление над 20 процента от бременните имат такова първите три месеца...Бях много притеснена, защото с първата нямах такова.. Само бъдете спокойна!!!

Общи условия

Активация на акаунт