Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 39 727
  • 825
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен! Лека бременност на всички!. Дами, някоя от вас излязла ли е вече в болничен? Днес разговарях с АГ, но там, където смятам да се следя записват за ЖК от 11-12 г.с. и ми казаха, че от тогава ще ме пуснат в болничен. Какви са вариантите да изляза по-рано? Благодаря предварително! В момента съм в 8 г.с.

Вариант е да излезете болночен през личния лекар или друг специалист поне до към 12-3 г.с. Тоест по друга причина (общо заболяване). На комисия може вече след този период. Тъй като се счита, че бременноста до 12-3г.с. така или иначе е рискова и непостоянна. Казвам го от опит. После няма проблем.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 21:02 от Kikatr

# 31
Здравейте! В 30г.с съм и преди около час докато сгъвах бебешки дрехи почти изведнъж започнах да виждам неясно с дясното око. Периферието ми сякаш беше малко на петна и когато загледах ТВ, буквите бяха леко като разбъркани. Това продължи към 10-15мин. На някой случвало ли му се е? Сега се оправи зрението, но малко си се стреснах,( макар че обикновено не обръщам много внимание на собствения си дискомфорт😅), и не знам дали е от паниката , но се чувствам супер разконцентрирана и разсеяна.

# 32
Не ми се е случвало, но не ми се вижда нормално. Говорете с лекаря незабавно. Да не би да имате гестационен диабет?

# 33
Здравейте! В 30г.с съм и преди около час докато сгъвах бебешки дрехи почти изведнъж започнах да виждам неясно с дясното око. Периферието ми сякаш беше малко на петна и когато загледах ТВ, буквите бяха леко като разбъркани. Това продължи към 10-15мин. На някой случвало ли му се е? Сега се оправи зрението, но малко си се стреснах,( макар че обикновено не обръщам много внимание на собствения си дискомфорт😅), и не знам дали е от паниката , но се чувствам супер разконцентрирана и разсеяна.
Премери ли си кръвното? Това не е нормално, свържи се с АГ!

# 34
Да, може да е гестационен диабет, прееклампсия... Все много сериозни състояния, които е важно да се наблюдават от лекар

# 35
Прави ми впечатление, че последните седмици в приложението, в което чета какво се случва, дават за третия триместър като нормален симптом замъглено / влошено / разфокусирсно зрение. Чуй се с лекар, за да си спокойна, но може е и да е нещо нормално от бременността.

# 36
Здравейте дами
Искам да попитам
Понеже в началото на бременността гърдите ми нарастнаха доста в началото
А сега вече в 7ми месец забелязвам че гърдите са почнали да ми намаляват
Но въпреки това зърната ми са чувствителни
Нормално ли е така

# 37
  • Смолян
Здравейте!
Имали мами ходили при доктор Стоилов в Пловдив и правили пренетален тест там?
Доволни ли сте? Кой пакет избрахте?

# 38
Здравейте дами
Искам да попитам
Понеже в началото на бременността гърдите ми нарастнаха доста в началото
А сега вече в 7ми месец забелязвам че гърдите са почнали да ми намаляват
Но въпреки това зърната ми са чувствителни
Нормално ли е така

И аз си мислех, че гърдите ми намаляват на обем, но пък и друго ми хрумна, че може и корема ми много да е нараснал и затова Grinning Аз съм в 8я месец.

# 39
Понеже ми е трета бременност бих казала, че всяка бременност е различна. С първите 2 бременности имах леко наедрели гърди, но много, много болезнени зърна, не можех да стоя без сутиен. Е с третата бременност не е така, сега са просто наедрели и почти не ме болят.

# 40
Здравейте и от мен! Лека бременност на всички!. Дами, някоя от вас излязла ли е вече в болничен? Днес разговарях с АГ, но там, където смятам да се следя записват за ЖК от 11-12 г.с. и ми казаха, че от тогава ще ме пуснат в болничен. Какви са вариантите да изляза по-рано? Благодаря предварително! В момента съм в 8 г.с.
Аз съм в болничен от деня в който разбрах, че съм бременна. Работата ми е тежка и нямаше как. Личната лекарка ми даде първо 14 дни, после ме прати на ЛКК за още. И така докато не дойде ред АГ да ме праща на ЛКК.

# 41
Здравейте, въпроса ми е свързан не толкова с бременността сама по себе си или раждането, а по-скоро с болничните по нея, като предварително се извинявам, но не мога да намеря актуална тема. Бременна съм в 6та г.с + 3 дни като вчера беше първия ми преглед при АГ, където чухме сърце. Тези дни ще пускам ПКК и ТСХ. Искам да попитам по какъв начин мога в най-скоро време да изляза болничен и така да остане след това до раждане и майчинство, тъй като работата ми е свързана с постоянно вдигане на тежко и нерви с клиенти, от което ме боли глава почти ежедневно… С Личен лекар първо ли трябва да говоря и той да издаде болничния или.. искам да се застраховам, че няма да ме махнат или да ме прецакат по някакъв начин

# 42
Чудя се дали при втората фетална морфология да запиша час за фетална ехокардиография, една позната е правила, въпреки липсата на всякакви показания за това (майка й е акушерка). При мен също няма никакви показания за това изследване, но се чудя дали е добре да се направи...

# 43
  • София
Направете, гледа се в огромен детайл сърчицето. Аз отидох за мое спокойствие при д-р Маринов в МБАЛ Надежда и останах много доволна, човекът обяснява много разбираемо при въпроси.

# 44
Здравейте, въпроса ми е свързан не толкова с бременността сама по себе си или раждането, а по-скоро с болничните по нея, като предварително се извинявам, но не мога да намеря актуална тема. Бременна съм в 6та г.с + 3 дни като вчера беше първия ми преглед при АГ, където чухме сърце. Тези дни ще пускам ПКК и ТСХ. Искам да попитам по какъв начин мога в най-скоро време да изляза болничен и така да остане след това до раждане и майчинство, тъй като работата ми е свързана с постоянно вдигане на тежко и нерви с клиенти, от което ме боли глава почти ежедневно… С Личен лекар първо ли трябва да говоря и той да издаде болничния или.. искам да се застраховам, че няма да ме махнат или да ме прецакат по някакъв начин

Да бяхте прочели едно мнение над Вашето. Момичето е казало как е постъпило. Съжалявам, но постоянно през 3 страници се коментира едно и също. Знам, че не може да изчетете всичко, но поне последните няколко страници не е трудно.

Чудя се дали при втората фетална морфология да запиша час за фетална ехокардиография, една позната е правила, въпреки липсата на всякакви показания за това (майка й е акушерка). При мен също няма никакви показания за това изследване, но се чудя дали е добре да се направи...

Аз не правих. Питах феталния специалист дали е нужно. Тя каза, че не вижда проблем и няма смисъл. Иначе знам, че ехокардиография се прави след 36-та седмица. Явно сърчицето да е развито напълно. За сметка на това пък правихме преди 2-я месец на детето. Бяхме при Румен Маринов в Щерев (преглежда няколко дни в месеца там, но явно и в Надежда може да се намери). Каза, че има една клапа/дупка (не знам как точно е термина), която при раждането се прекъсва. Скоро трябва да се затвори. Иначе всичко беше наред на нашето бебе. Препоръча контролен преглед на годинката.

Общи условия

Активация на акаунт