Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 39 731
  • 825
  •   1
Отговори
# 15
Не е сурово, готвено е. В хепи има голямо разнообразие от към суши с пиле, за разлика от други ресторанти

Здравейте, мами. Тъй като чета навсякъде различни мнения, мога ли да си хапвам суши с пиле, изключвам суровата риба, но с пиле дали е проблем?

За пръв път чувам за суши с пиле. Какво е това? Пилето сурово ли е? По принцип сурово пиле не трябва да се яде изобщо, не само от бременните. Ако е готвено, няма значение на какво го ядете, стига да е напълно сготвено

# 16
Лично аз не бих използвала стерилизатор и помпа за кърма втора употреба. Именно заради това си купих нови, но много хора си купуват използвани. Преценете си. Смятам, че има и бюджетни нови модели на пазара. Моя стерилизатор го купих на промоция и струваше нов колкото тези втора ръка.
Проблем ли е стерилизатора да е втора употреба, че една приятелка ме замисли. За някакви бактерии ако имало от предното бебе, не умирали даже и в стерилизатора и т. н.

# 17
Не е сурово, готвено е. В хепи има голямо разнообразие от към суши с пиле, за разлика от други ресторанти

Здравейте, мами. Тъй като чета навсякъде различни мнения, мога ли да си хапвам суши с пиле, изключвам суровата риба, но с пиле дали е проблем?

За пръв път чувам за суши с пиле. Какво е това? Пилето сурово ли е? По принцип сурово пиле не трябва да се яде изобщо, не само от бременните. Ако е готвено, няма значение на какво го ядете, стига да е напълно сготвено

Ясно, значи е някакво "суши" измислица на Хепи. Като се съветват бременните да не ядат суши, се има предвид истинското суши - от сурова риба. От истинското суши доколкото знам само змиорката и яйцето са готвени. Иначе пиле с ориз естествено, че няма ограничение да се яде по време на бременност

# 18
Здравейте, можете ли да ми препоръчате АГ за проследяване на бременност в София, Благодаря.
Вчера бях на преглед, видяхме сакче🙏

# 19
Здравейте и от мен! Лека бременност на всички!. Дами, някоя от вас излязла ли е вече в болничен? Днес разговарях с АГ, но там, където смятам да се следя записват за ЖК от 11-12 г.с. и ми казаха, че от тогава ще ме пуснат в болничен. Какви са вариантите да изляза по-рано? Благодаря предварително! В момента съм в 8 г.с.

# 20
Здравейте аз съм в края на 13 г.с,и имам чести болки в кръста и ниско долу в корема,и често ми се подува,бях на гениколог миналата седмица нямаше проблем но в почти всеки ден ме наболява, и се притеснявам дали всичко в наред,все още имам повръщане и днес не можах да хапна много и съм пила само литър вода за целият ден,в петък имам час,но дали да го издърпам по,рано паника съм леко защото ми е първа бременност и не знам, много често какво се случва и дали е нормално,дали детето си набавя всичко необходимо,понеже заради гаденето и повръщането не ям достатъчно  благодаря предварително.

# 21
Болките, ако не са остри, са нормални. За кръста препоръчвам топка за бременни/фитнес топка. Има в нета много клипчета с упражнения за бременни във всеки триместър, но дори само седенето на топката с изправен гръб помага. Аз моята я ползвам вместо стол.

За водата - аз нормална вода не мога да пия откакто съм бременна. Пробвайте с газирана. Или с айрян.

Аз съм 28 гс и гаденето не ми е минало, но лекарствата помагат. Помолете доктора да ви изпише нещо. Витамин Б6 помага - до 100 мг на ден може - примерно 4 пъти по 25 мг на ден. В комбинация с доксиламин е още по-добре. Има и други лекарства, питайте лекаря.

# 22
Здравейте и от мен! Лека бременност на всички!. Дами, някоя от вас излязла ли е вече в болничен? Днес разговарях с АГ, но там, където смятам да се следя записват за ЖК от 11-12 г.с. и ми казаха, че от тогава ще ме пуснат в болничен. Какви са вариантите да изляза по-рано? Благодаря предварително! В момента съм в 8 г.с.

Може от личния лекар до 14 дни с друга диагноза, ако се съгласи.

# 23
Болките, ако не са остри, са нормални. За кръста препоръчвам топка за бременни/фитнес топка. Има в нета много клипчета с упражнения за бременни във всеки триместър, но дори само седенето на топката с изправен гръб помага. Аз моята я ползвам вместо стол.

За водата - аз нормална вода не мога да пия откакто съм бременна. Пробвайте с газирана. Или с айрян.

Аз съм 28 гс и гаденето не ми е минало, но лекарствата помагат. Помолете доктора да ви изпише нещо. Витамин Б6 помага - до 100 мг на ден може - примерно 4 пъти по 25 мг на ден. В комбинация с доксиламин е още по-добре. Има и други лекарства, питайте лекаря.

Много благодаря ще попитам за хапчетата ,и ще пробвам с топката,лека бременност и на вас

# 24

Разговарях с личен лекар. Каза, че може да ми даде 10 дни, но трябва да има разлика няколко дни със следващият болничен. В случая вече обмислям как да кажа на работодателя си, че съм бременна и да обсъдим вариантите. Работя в дг на постоянен договор.

# 25
  • UK

Разговарях с личен лекар. Каза, че може да ми даде 10 дни, но трябва да има разлика няколко дни със следващият болничен. В случая вече обмислям как да кажа на работодателя си, че съм бременна и да обсъдим вариантите. Работя в дг на постоянен договор.

А има ли реална диагноза налагаща излизането в болничен?

# 26

А има ли реална диагноза налагаща излизането в болничен?
Здравейте! Повръщам и ми се гади. Отпаднала съм. Освен това за 10 дни изкарах два пъти летния вирус и имунната ми система се срина въпреки витамините, които приемам.....

# 27
Може и няколко дни отпуск да пуснете 🍀

# 28
  • UK
За летен вирус предполагам, че личният лекар ще даде болничен

# 29
Момичета, набързо пак да се включа с един въпрос. Има ли такива от вас, които са ги мъчили кондиломи по време на бременност? И също има ли такива, на които са им изписвали Хупавир за тях и ако да - имало ли е подобрение с него?

Общи условия

Активация на акаунт