Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 912
  • 825
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря! Когато ми назначиха Магнерот 4х1, шийката беше добре на замерване. Ще настоявам и на следващите прегледи да се замерва.

# 346
Момичета, в късните седмици микробиология пак ли със спекулум се взима?

При мен не. Кажете, че не искате или от малките да използват.

# 347
И аз имам от много рано и въпреки Магнерота 2×2 пак си имам 4-5 безболезнени втвърдявания на ден.  С първата бременност имах страшно много и се бях паникьосала, пазех се и накрая преносих. Сега не им обръщам внимание, защото АГ ми каза,че са абсолютно нормални, щом няма болка и са нерегулярни. Simple Smile Следете шийката и ако всичко е наред няма място за притеснение.

Здравейте, в 15г.с., след преглед при АГ ми изписаха Магнерот, заради контракции. Някоя имала ли е от толкова рано контракции? Има ли нещо, което помага за намаляването им? Пазя се като си почивам повече, не шофирам, не вдигам тежко. Друго мога ли да направя?

# 348
Не всички контракции са опасни. Аз имах и с двете си бременности, но не бяха болезнени и двата пъти преносих с 3-4 дни.

# 349
И как се усещат все пак? Като тежест ниско долу, като преди менструация ли? А втвърдяванията как? Аз имах периоди с явно доста голям дефицит на магнезий, защото прасците ми се стягаха до край, а други мускули частично или като сковани. Овладях го като се мажа с гел, защото и преди съм имала такива периоди и магнезий за пиене не ми помага, а през кожата - да. Изписват ми някакви лактоферини, без да е имало проблем с желязото, но за магнезий не е ставало въпрос.

# 350
Усеща се така, че целия ти корем се втвърдява и става на топка за окало минута. Коремът просто става на камък, няма как да се сбърка. Не е като тежест преди менструация.
И как се усещат все пак? Като тежест ниско долу, като преди менструация ли? А втвърдяванията как? Аз имах периоди с явно доста голям дефицит на магнезий, защото прасците ми се стягаха до край, а други мускули частично или като сковани. Овладях го като се мажа с гел, защото и преди съм имала такива периоди и магнезий за пиене не ми помага, а през кожата - да. Изписват ми някакви лактоферини, без да е имало проблем с желязото, но за магнезий не е ставало въпрос.

# 351
При мен беше и от време на време е, болка като рязане с нож малко над бикини линията. За секунди е, и минава сама. Бях забелязала, че се случва след шофиране и при по-продължително ходене и/или често ставане.
И по него време бях започнала да усещам много леки крампи на краката. Откактп пия магнерот - те изчезнаха.

# 352
Това е разтягането на матката, не са контракции
При мен беше и от време на време е, болка като рязане с нож малко над бикини линията. За секунди е, и минава сама. Бях забелязала, че се случва след шофиране и при по-продължително ходене и/или често ставане.
И по него време бях започнала да усещам много леки крампи на краката. Откактп пия магнерот - те изчезнаха.

# 353
Като описаното от Madness88 не ми се е случвало. А крампите не бяха леки. Но са различни мускули. Явно не зависи само от магнезия.

# 354
Момичета, в късните седмици микробиология пак ли със спекулум се взима?

Да, така раширяват канала.

# 355
  • София
PataSiempre, в 38 седмица ми беше последната микробиология, не беше със спекулум. Не е задължително.

# 356
  • София
Благодаря, момичета Simple Smile

Фрида, по принцип ми е пределно ясна функцията на този прекрасен уред 😀 Просто ще съм секцио аз и се притеснявам в късни седмици да не предизвикаме нещо, АГ ще знае и прецени де, но исках да събера мнения.

# 357
Аз имах мб днес и така ми я взеха. В 35 гс съм и също бях притеснена да не стане фал, но всичко е наред. Аз пък си мислих, че винаги използват спекулум,  а то явно не е така Grinning

# 358
Да, и на мен със спекулум ми взеха в 33та седмица. Не беше особено приятно, но търпимо.

# 359
Дами, тези от вас които знаят или вече са минали през това - моят термин е около началото на април, 45 дни за майчинството преди това е средата на февруари. Ако искам да излезна болничен от началото на януари, ще бъде ли плащан както обикновен болничен или е различно и също така след това за самото майчинство - първата година 80 или 90% от брутната се заплаща?

Много различна информация изчетох, ХР ми каза нещо тотално различно и не съм сигурна кое е правилното. Посъветваха ме да отида то НАП и да си взема ПИК с който може да ми се изчисли на база последните 12 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт