Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 913
  • 825
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Включвам се с моя скромен опит относно приема на МАГНЕЗИЙ:
Аз приемам Магнерот 3х1 и между тях по два пъти на ден Biolectra Magnesium (243 mg forte) - разтворима таблетка (два варианта са- с лимон и портокал).
Много успешна комбинация.

# 331
Момичета, при симптоми на цистит в 8ми месец, какво мога да взема? Мисля да пусна утре урина, ще звънна на АГ, но докато излязат резултатите, само се надявам да не се влоши. Нямам идея какъв АБ биха ми изписали и така или иначе не бих пила нищо на своя глава. Проблемът е че при мен много бързо се влошават симптомите, ако не започна АБ скоро.

Вземете Урикод Форте - чудесен, а и може  при бременни. Дайте стерилна урина утре сутринта (пъръва сутрешна, средна струя и там другите изисквания), пийте повече течности. За ананаса знам, че не се дава, защото води до контракции.

# 332
Дами, да ви питам... има ли нещо като "часове за прегледи за бременност"? Тъй като на 30ти съм на преглед, който ще отнеме малко по-вече време и работата ми е в другия край на София.

Исках да си взема половин ден отпуск, защото имам малко останали, но по закон другата половина трябва да е взета същия месец, а при мен няма как.

ХР спомена за т.нар. "часове за прегледи за бременност", но не беше на 100% сигурна. Някоя от вас ползвала ли е нещо подобно?

ПС. Разрових се из кодекси и гугъл и сама си намерих отговора хаха - "Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна служителка за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната служителка се изплаща възнаграждение от работодателя."

Както и: Не се разрешава полагане на извънреден труд от бременни служителки.

За извънреден труд се счита трудът, който се полага по разпореждане или със знанието и без противопоставянето на работодателя или на съответния ръководител от служителя извън установеното за него работно време.

Кодексът на труда забранява полагането на нощен труд от бременни служителки.

За нощен се счита трудът, който се полага от 22,00 ч. до 06,00 ч.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 10:58 от elliepeanut

# 333
Бях на преглед в 7ма г.с. съм. Казаха че ембриончето е перфектно.
164 у. В минута
Това добре ли е защото ми звучи доста.

# 334
Бях на преглед в 7ма г.с. съм. Казаха че ембриончето е перфектно.
164 у. В минута
Това добре ли е защото ми звучи доста.

Добре е, честито!

# 335
Ами … да се включа и аз ама още не знам дали няма да е за кратко …
Преди 2 седмици бях на преглед. Видя се сакче, но бях с бежево зацапване и лекарката ми изписа Утрогестан. Нямам никакво подобрение и по-лошото е, че днес при забърсване видях някакво черно парченце 😳 все едно нещо е ( колкото и гадно и грубо да звучи) изгнило вътре и сега пада 😳 Утре съм при докторката, за да видим какво се случва и дали няма да завършим зле …

# 336
Колко утрогестан, да не би да не е достатъчна дозата?

# 337
Преди 2 седмици бях на преглед. Видя се сакче, но бях с бежево зацапване и лекарката ми изписа Утрогестан. Нямам никакво подобрение и по-лошото е, че днес при забърсване видях някакво черно парченце 😳 все едно нещо е ( колкото и гадно и грубо да звучи) изгнило вътре и сега пада 😳 Утре съм при докторката, за да видим какво се случва и дали няма да завършим зле …

Стискам палци всичко да е наред!!! Heart В коя седмица си?

# 338
Колко утрогестан, да не би да не е достатъчна дозата?
2х1 така ми каза. Утре ще видим …

# 339
2х2 бях аз - без зацапвания, но с история на много ниски нива преди бременността.

# 340

Стискам палци всичко да е наред!!! Heart В коя седмица си?

6+3 вече .. благодаря! ❤

# 341
  • София
Момичета, в късните седмици микробиология пак ли със спекулум се взима?

# 342
Здравейте, в 15г.с., след преглед при АГ ми изписаха Магнерот, заради контракции. Някоя имала ли е от толкова рано контракции? Има ли нещо, което помага за намаляването им? Пазя се като си почивам повече, не шофирам, не вдигам тежко. Друго мога ли да направя?

# 343
Аз имам изписан магнезий още от 13та края.
Казаха ми повече почивка, но ме съм сигурна дали помага. Аз или без това не ходя на работа и се мотая вкъщи. Не лежа.

# 344
Здравейте, в 15г.с., след преглед при АГ ми изписаха Магнерот, заради контракции. Някоя имала ли е от толкова рано контракции? Има ли нещо, което помага за намаляването им? Пазя се като си почивам повече, не шофирам, не вдигам тежко. Друго мога ли да направя?

Повече почивка. Аз също имах от 16 седмица. Бях в болница и ми вливаха магнезии и сега съм на магнерот 3 х2. Следете размера на шийката защото от контракции може да се скъси. Ако не ти помогне магнерота поговори с АГ да влезеш малко в болниза за венозен магнезии

Общи условия

Активация на акаунт