Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 963
  • 825
  •   1
Отговори
# 315
На мен скоро ми мериха кръвното в болницата, беше 105/75 и казаха, че е добре, предвид, че по принцип съм с ниско кръвно и риск от прееклампсия. По-добре така, отколкото да е високо Simple Smile

# 316
  • Благоевград
Момичета, относно хранене по заведенията, както ядете, като излизате навън? Позволявате ли си пица с разни саламчета и шунки, пилешки хапки, барбекю? Питам заради опасността от листерия. Знам, че сушени меса не се позволени, ами варено-пушени? Ако да речем луканката е върху сандвич запечена, това прави ли я безопасна?

# 317
  • Варна
Аз си ям всичко, каквото съм си яла и преди бременността . Simple Smile

# 318
И аз ям абсолютно всичко, освен суши, заради суровата риба. За първи път чувам, да не се ядат сушени меса и салами.

# 319
Печени са и си позволявам пици и т.н.
Внимавам с месата да са добре сготвени, да не са алангле, не си поръчвам морски дарове, салати с майонези, яйца и т.н., защото ме е страх дали са пресни.

# 320
Всичко ям, без суши с риба . Въобще даже не ме притесняват колбасите особеност след обработка било то на сандвич и др.
Обачеее от месец някъде много мисля за яде шкембе чорба 😃🥴. Обожавам я! С много чесън 😊😊🤣И не знам какво да правя. А да не забравя, че чакам и нашите да направят и туршийка.. 🤪🤪

# 321
Добре, че не съм се замисляла чак толкова, иначе гладна щях да си остана 🤣 Ям си всичко, без суши със сурова риба.

# 322
Колбасите на пица не са проблем, проблем може да са тези, които не са минали термична обработка.

# 323
Момичета, при симптоми на цистит в 8ми месец, какво мога да взема? Мисля да пусна утре урина, ще звънна на АГ, но докато излязат резултатите, само се надявам да не се влоши. Нямам идея какъв АБ биха ми изписали и така или иначе не бих пила нищо на своя глава. Проблемът е че при мен много бързо се влошават симптомите, ако не започна АБ скоро.

# 324
Пийте много вода, пресен ананас също помага.

# 325
Вземете Уринал акут, то е само червена боровинка и може при бременност.

# 326
Всичко ям, без суши с риба . Въобще даже не ме притесняват колбасите особеност след обработка било то на сандвич и др.
Обачеее от месец някъде много мисля за яде шкембе чорба 😃🥴. Обожавам я! С много чесън 😊😊🤣И не знам какво да правя. А да не забравя, че чакам и нашите да направят и туршийка.. 🤪🤪
Залагам, че чакаш момченце по предпочитанията 😁

# 327
Аз пък туршия, кисели краставици и лютеница ядях с предната бременност и е момиче. 😀

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 19:28 от Rimmona

# 328
Залагам, че чакаш момченце по предпочитанията 😁
Хаха, явно щерката ще е от "народните" мацки! 🩷

# 329
Момичета, при симптоми на цистит в 8ми месец, какво мога да взема? Мисля да пусна утре урина, ще звънна на АГ, но докато излязат резултатите, само се надявам да не се влоши. Нямам идея какъв АБ биха ми изписали и така или иначе не бих пила нищо на своя глава. Проблемът е че при мен много бързо се влошават симптомите, ако не започна АБ скоро.

Още утре пусни стерилна урина с антибиограма. АГ ще ти изпише антибиотик според състоянието. За сега вземи Уринал Акут да те облекчи, защото така или иначе трябва да изчакаш 2-3 дни да излезе стерилната урина.

Общи условия

Активация на акаунт