Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 676
  • 825
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, в 16г.с. съм, като от самото начало имам газове само вечер посред нощите. Събуждам се понякога и като че ли корема ми е стегнат, докато ми пукат червата или след изпускане на газ и тогава се отпуска. Но много ми прилича на контракция. През деня корема ми е спокоен.
Въобще не мога да разбера, дали тези газове не предизвикват контракции.
Дали не трябва да поискам аг да ми изпише нещо за тях, срам не срам..
Има ли такива от вас с контракции от тези седмици и на какви дози магнезий сте?

# 631
Аз пия Магнерот горе долу от около 15 г.с. Сега съм 29 г.с. Стятането на корема, когато е безболезнено и не е регулярно е нормално.  Трае не повече от 1 мин. Това са подготвителни контракции. Все пак се посъветвайте с Вашия АГ. Не знам дали газове могат да ги предизвикват.
Здравейте, в 16г.с. съм, като от самото начало имам газове само вечер посред нощите. Събуждам се понякога и като че ли корема ми е стегнат, докато ми пукат червата или след изпускане на газ и тогава се отпуска. Но много ми прилича на контракция. През деня корема ми е спокоен.
Въобще не мога да разбера, дали тези газове не предизвикват контракции.
Дали не трябва да поискам аг да ми изпише нещо за тях, срам не срам..
Има ли такива от вас с контракции от тези седмици и на какви дози магнезий сте?

# 632
Вземете си пробиотик и еспумизан и внимавайте какво хапвате. Газовете нямат общо с контр.
И на мен така ми се надуваше корема, особено вечер. Вечеряйте до 19ч.

# 633
Здравейте.Последните няколко прегледа по някои параметри плода отговаря на седмицата в която е,а по други с 2 седмици назад.Някоя от вас сблъсквала ли се е с това? И има ли причина да се съмнявам за някакви аномалии?

Какво казва АГ? В коя седмица сте? Две седмици са си разлика.
.    В 27-ма седмица .Обиколка на корема  на бебето и други параметри отоговарят на 24-25.според него няма притеснително и бебето си “расте “ но ме притеснява тъй като съм в малък град в момента и има 4-5 гинеколога от които уж този е най-добрия…

Може да отидете на второ мнение в съседен по-голям град. Щом АГ не изказва притеснения, може би всичко е нормално. Имайте предвид, че бебето, ако малко мръдне, може замерването да не е много точно.

# 634
Здравейте, относно размера на бебето - доколкото знам е нормално да върви с различни темпове (да изостава, да върви по-голямо и т.н ) през цялата бременност. То се "намества" както се изрази едно АГ при мен. И ген, разбира се Simple Smile

# 635
Благодаря ви,момичета.Този месец се пребирам в София и веднага ще посетята моята гинеколожка.Но доста се притеснявам

# 636
И при мен беше уж по-голямо, после пък по-малко. Ехографите не са точни. И все пак друго мнение не е излишно.

Чудя се, като съм с болки в гърлото и хрема, да не вземат да ми отменят секциото.. Как мислите?

# 637
Помните ли от коя седмица вече не гледат вагинално, а само на корема? С предната бременност не си спомням вече.

Rimmona, към момента съм 21г.с. Вагинално ме гледаха до 10г.с., на БХС-то в 12г.с. беше коремно за първи път.

Вагинално ми мерят шийката и към момента.  Тьй като АГ-то при което ходя по ЗК има не чак толкова добра техника (както в частна клиника) в 14гс ме гледаше и с двата за да види по-добре бебетата.

# 638
  • Варна
Здравейте!
В 6 + г.с. съм след инвитро. Първи преглед предстои на 03.10. Пускала съм 4 пъти ЧХГ с добри темпове на нарастване. Последно на 24.09 беше 4171 стойноста.
Имам едно естествено забременяване и имам дете на 11 год.
Въпросът ми е следния: възможно ли е да нямам почти никакви симтоми и всичко да е наред с бременността? Като сравна тази с предната ми успешна и има много голяма разлика. Примерно гърдите в момента са ми по-големи, но почти не болезнени. С първата ми бременост не можех да нося сутиен. Не можех нищо да докосна до гърдите си.

# 639
Възможно е, аз съм така. Сега съм бременна за трети път (17 г.с.) и болки в гърдите почти нямам, само са наедрели. С предните 2 бременности не можех да ги пипна, много ме боляха. Сега не е така.

# 640
При бременност всичко е възможно. А и една с една не си приличат. Аз от начало до края и след това си носех/нося старите сутиени. Не съм повръщала нито веднъж за цялата бременност. Та всичко може 😃

# 641
Аз с предната бременност страдах до последно от кандида и малко преди да родя я изчистих най-после и досега не се беше връщала. Сега, обаче пак се появи кандида албиканс - според изследването. Замислих да не би от ежедневните превръзки да е, които използвам предимно като тренирам?

# 642
  • София
Възможно е, да. Особено, ако имат някакъв аромат. Може и спад на имунитета да е. Аз имах често уринарна инфекция пък.

# 643
И аз преди ползвах постоянно ежедневни докато минаха две години в борба с бактерия, но в пикочните пътища. Що антибиотик изпих… тогава махнах ежедневните, интимния гел, ароматизираната тоалетна хартия, бельото само памучно. Него го изпирам на ръка с отделен сапун само за това, отделям ги като изсъхнат и веднъж месечно пускам всичкото бельо на 90 градуса. Без омекотител. Но само моето бельо. Никога не го пера в общите дрехи. За сега съм добре. Не знам дали е от това или може би комбинация от всички “трикчета”. Сега ползвам интимна измивна пяна от време на време и ежедневни превръзки като ще ми идва и накрая на цикъла. Взимам дискрийт 0% аромати.. колко не са вредни, тъмна Индия, но пък и не мога съвсем без тях. Мислила съм си за менструална чашка, за да махна и превръзките за цикъл, но ми се вижда голяма хамалогия,  при поставянето й трябва да съм сигурна, че ръцете са ми напълно чисти, защото шанса да хвана нещо е много голям.

# 644
Здравейте, има ли сред вас такива, които са били с 1 (вместо 2) пъпна умбариална артерия на пъпната връв и имало ли е това последици?

Общи условия

Активация на акаунт