Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 686
  • 825
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Реално увеличената НТ не е индикация единствено за синдром на Даун, а може да е индикация и за други генетични аномалии.
Ако бях от София и аз нямаше да се поколебая да направя директно амниоцентеза, но за съжаление не съм.
След резултата от пренаталния тест и ако е отрицателен, обмислям прегледи в София със специалист от фетална и фетална ехокардиография. И вече ако те видят някакви отклонения няма да ми е късно за амниоцентеза. Надявам се, че при някакви аномалии все има и други маркери, които дават индикация за проблеми.

# 616
Момичета, амниоцентеза може да направите към 16 седмица. По-рано не се препоръчва. Прегледи при други специалисти на 2-ро и 3-то мнение и пренатест. Това може да ви успокои за сега.
Добри фетални специалисти в София са Стратиева, Чавеева, Марков и сигурно има още, които изпускам. Фетална ехокардиография мисля, че в по-напреднали седмици може да се направи. Сега сърцето е малко и няма какво толкова да се види. Не съм сигурна, нека някой да ме поправи, ако не е така.

# 617
  • София
Да, фетална ехокардиография се прави идеално след 23 седмица.
Дано всичко е наред!

# 618
При д-р Стратиева в Оскар клиник как се запазват часове? Не виждам нищо в сайта им или в супердок, дали само по телефона става?
По принцип аз харесвам много д-р Мирчева, която в момента е в Софиямед, но АГ ми препоръча Оскар клиник и се замислих как става при тях записа.

# 619
Аз имам епизотомия, като въобще не съм разбрала кога са ме срязали, така че това не се усеща. После като ме шиха ми сложиха пълна упойка, та и това не разбрах. Иначе знам, че с епидуралната ти пускат упойка и не усещаш шиенето. После зараства...зараства като рана за 1-2 седмици. Има дискомфорт, на такова място е, че няма как, но сигурно има успокояващи мехлеми вече. На мен преди години само ми казваха, да се мия с отвара от смрадлика  😜
Надявам се, вече да има по-модерни методи.

Имам едно естествено раждане без упойка. Болят контракциите, няма да си кривя душата. Самото излзане на бебето не се усеща. При талкова чути истории и за естественото раждане и за секцио стигнах до заключението, че наистина при всеки минава различно и с различен интензитет на болка. В момента и аз съм пред тази дилема как да родя. Единственото, което знам е, че доброволно без епидурална не искам. Казват, че с упойка е в пъти по-добре.
Момичета ,здравейте ! На някоя от вас случвала ли се е тази дилема . В момента имам право на избор да избирам между секцио и нормално раждане . Само че проблемът е ,че се страхувам и от двете . От нормалното раждане ,защото не знам дали ще издържа на болките и напъните ,от секциото пък се притеснявам защото е коремна операция и пак не са розови нещата . От друга страна не знам дали ,ако пробвам да родя нормално няма така или иначе да се наложи секцио . Не знам какво да правя ,моля за съвет . Гинеколожката ми е дала цялото право на избор

Аз малко се травмирам от разкъсването и шиенето след това, някоя може ли да сподели опит от този момент, ако се е случвало. ... Но пак, ако имам избор, бих предпочела естественото с нагласата, че ще е по-добре за бебчето. Смятам да не се настройвам за нищо и по лекарска преценка, когато му дойде времето. Естествено или секцио все пак е важно бебенцата, а и ние да сме добре Simple Smile

# 620
При д-р Стратиева в Оскар клиник как се запазват часове? Не виждам нищо в сайта им или в супердок, дали само по телефона става?
По принцип аз харесвам много д-р Мирчева, която в момента е в Софиямед, но АГ ми препоръча Оскар клиник и се замислих как става при тях записа.

По телефона само. И на мен АГ ми я беше препоръчала, но аз се отказах да ходя там.

# 621

Аз бях при доктор Стратиева онзи ден. Доволна съм. Чаках доста за прегледа, но пък беше обстоен. Направи и хубави снимки.

# 622
Часове при нея се записват като звъннете на посочените номера в страницата на клиниката. Не се звъни лично на нея а на самата клиника.

# 623
Здравейте.Последните няколко прегледа по някои параметри плода отговаря на седмицата в която е,а по други с 2 седмици назад.Някоя от вас сблъсквала ли се е с това? И има ли причина да се съмнявам за някакви аномалии?

# 624
Здравейте.Последните няколко прегледа по някои параметри плода отговаря на седмицата в която е,а по други с 2 седмици назад.Някоя от вас сблъсквала ли се е с това? И има ли причина да се съмнявам за някакви аномалии?

Какво казва АГ? В коя седмица сте? Две седмици са си разлика.

# 625
Здравейте!
Искам да говоря с АГ, който съм избрала да води раждането ми. Чудя се как да започна разговора и какви въпроси да му задам във връзка с предстоящото ми раждане? Бихте ли помогнали защото се притеснявам как да подходя и да не изпусна нещо важно.. Simple Smile

# 626
И аз бях притеснена и изобщо не помня какво говорих Grinning Можеш да започнеш, че искаш да раждаш в дадената болница по определен начин и питай дали избрания лекар подкрепя това по принцип. После ще минеш ехаграфия и ще станат ясни някои моменти.
Всъщност аз на моето АГ пратих имейл, на който я питах дали мога да родя със секцио при нея и тя се съгласи и ме извика на преглед.

# 627

.    В 27-ма седмица .Обиколка на корема  на бебето и други параметри отоговарят на 24-25.според него няма притеснително и бебето си “расте “ но ме притеснява тъй като съм в малък град в момента и има 4-5 гинеколога от които уж този е най-добрия…

# 628
Помните ли от коя седмица вече не гледат вагинално, а само на корема? С предната бременност не си спомням вече.

# 629
  • София

.    В 27-ма седмица .Обиколка на корема  на бебето и други параметри отоговарят на 24-25.според него няма притеснително и бебето си “расте “ но ме притеснява тъй като съм в малък град в момента и има 4-5 гинеколога от които уж този е най-добрия…
При мен от месец и повече върви бебето малко,  с 2-3 седмици. На глава и  на коремче догонва. Ние с таткото не сме едри, аз съм се родила 2800, така че може да е ген. Ходим на 2 седмици на преглед и стискаме палци да расте и остане в мен до края. Важното е, че околоплодните води са нормални,  структурно всичко е наред, кръвоснабдяването е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт