Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 690
  • 825
  •   1
Отговори
# 600
Тоест възглавница под кръста например?

Не, по-скоро няколко възглавници под плешките/главата

# 601
  • София
Спинална упойка- не са ми давали избор. Виждаш си бебето веднага. 🙃❤️

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 22:26 от NadezhdaML

# 602
Някой раждал ли е естествено БЕЗ упойка.
Ако може малко повече информация относно целия процес.
Също така в 9я месец как се епилирате отдолу вече в очакване всеки един момент

# 603

Какво ви интересува за раждането? Без упойка боли много, честно казано не го препоръчвам, но аз също преди бях против всякакви упойки и исках да е максимално естествено. Получавате контракции/болки или ви изтичат водите и ви приемат, правят преглед за разкритие, на много места правят и клизма също, настаняват ви в предродилна зала и ви следят, после напъни и т.н.

Със самобръсначка, без да гледам, с опипване.

# 604
Отдолу - кола маска. Малко е трудно разчекването. При някои може да се получат контракции, за това не е много препоръчително.

# 605
Целия процес без упойка е кошмар, така че не препоръчвам. И аз мислех, че не е чак толкова страшна болка и няма да е драма. Ще го кажа така: болката НЕ е "малко по-силна от менструалната", няма нищо общо! Така или иначе в болницата, в която раждах преди години нямаше епидурална, та се наложи да го изтърпя. Сега живот и здраве ще родя с упойка, иначе няма да отида! Grinning

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 08:04 от Madness88

# 606
Здравейте,
Искам да Ви попитам някоя от Вас при първа фетална морфология (моята беше в 12с и 6д) имала ли е уголемяване на нухалната транслуценция (НТ) и на бебо в последствие да се установи, че му няма нищо и е здравичко. Моля да ми кажете и колко мм е била при Вас. В петък бях на фетална и при нас е 4,2мм, днес чакам резултат от БХС и умирам от страх.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 09:26 от Nadejda 98

# 607
А докторът какво каза? Предложи ли пренатест или инвазивно изследване? Така най-сигурно може да се каже има ли проблем или не. Sad
Късмет ти желая! 🙏🤗

# 608
А докторът какво каза? Предложи ли пренатест или инвазивно изследване? Така най-сигурно може да се каже има ли проблем или не. Sad
Късмет ти желая! 🙏🤗

Каза, че след като излезе резултата от БХС ще реши дали да пускаме пренатест или ще се прави амниоцентеза.

# 609
  • Варна
Здравейте,
Искам да Ви попитам някоя от Вас при първа фетална морфология (моята беше в 12с и 6д) имала ли е уголемяване на нухалната транслуценция (НТ) и на бебо в последствие да се установи, че му няма нищо и е здравичко. Моля да ми кажете и колко мм е била при Вас. В петък бях на фетална и при нас е 4,2мм, днес чакам резултат от БХС и умирам от страх.
Здравей, аз умирам от страх вече трета седмица.
Понеже ходих по -често на ехограф заради отлепване на плодния сак в началото, кажи речи бях всяка седмица на преглед.
Та.....в 10гс + няколко дни ми я измериха точно 4.2мм и от тогава сме ужасно притеснени. Препоръчаха ми пренатален тест, който ние така или иначе планирахме да правим. В случая просто направихме най - пълния пакет и сега чакаме резултата.
След това в 12гс + 2 дни ми я измериха 2.2мм, беше спаднала.
Надявам се като ходя в края на 13 пак да е добре.
Четох много чуждестранни сайтове през тези седмици и има много случаи на напълно здрави деца, които са имали увеличена НТ в ранни седмици. Има и много проучвания и правени анализи на извадка бременни в различни държави.
Стискам ти палци да е фалшива тревога.

# 610
Късмет ти желая! 🙏🤗

Каза, че след като излезе резултата от БХС ще реши дали да пускаме пренатест или ще се прави амниоцентеза.

Амниоцентеза се прави към 16 седмица. Колко време чакате този БХС? Не излизаше ли бързо? 1-2 дни? Аз честно казано не бих разчитала на него, защото това е една статистика. Направете пренатест и ще се разбере. Обаче той не е причина за аборт, ако искате да направите такъв след лош резултат, пак ще трябва да изчакате за амниоцентеза. Но поне пък от добър резултат на пренатест ще се успокоите и няма да правите амниоцентеза, която пък е опасна и може да предизвика аборт. За това за мен най-сигурния и безболезнен начин е пренатест.

# 611
Момичета, така представено нищо не мога да разбера - има ли нещо, няма ли ? Някой има ли идея как се разчита резултата от Кнадиларов ?

# 612
Късмет ти желая! 🙏🤗

Амниоцентеза се прави към 16 седмица. Колко време чакате този БХС? Не излизаше ли бързо? 1-2 дни? Аз честно казано не бих разчитала на него, защото това е една статистика. Направете пренатест и ще се разбере. Обаче той не е причина за аборт, ако искате да направите такъв след лош резултат, пак ще трябва да изчакате за амниоцентеза. Но поне пък от добър резултат на пренатест ще се успокоите и няма да правите амниоцентеза, която пък е опасна и може да предизвика аборт. За това за мен най-сигурния и безболезнен начин е пренатест.

БХС го пуснах петък на обяд и казаха, че днес следобед трябва да има резултати. Със сигурност после ще пристъпим към други изследвания. До колкото проучих пренатеста също не ти дава 100% гаранция. Четох за жени, които на пренатест са имали отрицателен резултат за Даун, а след това при амниоцентеза им излиза положителен.....  Амниоцентезата дава най-точни резултати и мисля да се подложа на тази процедура, знам, че има риск (1% до колкото се запознах), но поне ще имам точна диагноза. Ако си остана само с пренатест и излезе отрицателен за Даун няма да се успокоя до самото раждане, защото ще си остане съмнението в мен дали не съм от тези проценти с фалшив резултат.

# 613
Да, амниоцентезата е най-точна и заради това се прави само с нея аборт. Имате право, че и с отрицателен резултат на пренатеста, пак ще има съмнение. Лошото е, че трябва да чакате 1 месец за амниоцентезата. През това време може все пак да отиде и на още едно мнение. Стискам палци всичко да е наред.

# 614
Имам едно естествено раждане без упойка. Болят контракциите, няма да си кривя душата. Самото излзане на бебето не се усеща. При талкова чути истории и за естественото раждане и за секцио стигнах до заключението, че наистина при всеки минава различно и с различен интензитет на болка. В момента и аз съм пред тази дилема как да родя. Единственото, което знам е, че доброволно без епидурална не искам. Казват, че с упойка е в пъти по-добре.
Момичета ,здравейте ! На някоя от вас случвала ли се е тази дилема . В момента имам право на избор да избирам между секцио и нормално раждане . Само че проблемът е ,че се страхувам и от двете . От нормалното раждане ,защото не знам дали ще издържа на болките и напъните ,от секциото пък се притеснявам защото е коремна операция и пак не са розови нещата . От друга страна не знам дали ,ако пробвам да родя нормално няма така или иначе да се наложи секцио . Не знам какво да правя ,моля за съвет . Гинеколожката ми е дала цялото право на избор

Аз малко се травмирам от разкъсването и шиенето след това, някоя може ли да сподели опит от този момент, ако се е случвало. ... Но пак, ако имам избор, бих предпочела естественото с нагласата, че ще е по-добре за бебчето. Смятам да не се настройвам за нищо и по лекарска преценка, когато му дойде времето. Естествено или секцио все пак е важно бебенцата, а и ние да сме добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт