Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 722
  • 825
  •   1
Отговори
# 585
О, предизвикано раждане, не. Аз малко съм от тези хора, които не обичат лекарства, лекари и разчитат на всичко на естествените способности на организма (а парадоксът е, че цялото ми семейство е в сферата на медицината - лекари и мед сестри Grin). В съзнателния ми живот антибиотик пих като бях с ковид, но усложнен (бронхопневмония), иначе почти никога нищо не пия и сега всички витамини, но шпа-та и т.н. доста ме натоварват, но щом е за бебето, търпя.
Ще видим, както се казва - ще излезе това бебе по един или друг начин, така че и да мислим и да не мислим, все едно хаха

# 586
Е, понякога се налага предизвикано раждане. Ама ако то идва твърде "неестествено", то секциото по желание пък съвсем...

# 587
КРР никога не казвай никога. Понякога се налага да се предизвика раждането. При мен и двете раждания бяха предизвикани, защото и двата пъти преносих с 5 дни и няма смисъл да се чака повече, особено като нямах симптоми на наближаващо раждане. Даже това чакане може да е фатално за бебето.

За лекарствата и антибиотици и аз не бях пила почти преди да имам деца. Не боледуваш, защото няма кой да ти носи вируси вкъщи. Обаче като почнаха ясла, градина с всяко тяхно разболяване се разболявахме и ние. Често карахме бронхити и стихахме до антибиотик.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 23:04 от Bibi85

# 588
  • Пловдив
Аз искам да попитам за раждане в гр. Пловдив. Като цяло съм се насочила към Селена, но пък има и доста негативни коментари.

# 589
КРР
За лекарствата и антибиотици и аз не бях пила почти преди да имам деца. Не боледуваш, защото няма кой да ти носи вируси вкъщи. Обаче като почнаха ясла, градина с всяко тяхно разболяване се разболявахме и ние.

Дааа!!

И аз съм против антиб., ЗА хомеопатията и т.н.
Бях и изключително ЗА ест.раждане без никакви намеси, също преносих 7 дни.

# 590
Някой взимал ли е ангал таблетки при бременност?
Ако имаш болки в гърлото препоръчвам гаргара вода със сода. Онзи ден ме болеше гърлото и за 1 ден ми мина, като направих гаргарата няколко пъти.
Има една вода за уста Сандрин. Препоръча ми я УНГ, бях с гнойна ангина в 13 седмица и ме облекчи. Струва 8 лева в аптеката.

# 591
Здравейте ,майчета ! Бих искала да попитам един въпрос за тези които са раждали в Селена -Пловдив. При планово секцио задължително ли анестезиологът при когото сте отишли на консултация ви се пада в деня на раждане ,ако изрично не сте споменали,че искате при него . Или е който се падне .

# 592
Здравейте
Има ли някой който да спи по гръб вече в 8ми месец
Заспивам на ляво или дясно но през нощта се пробуждам и съм по гръб, и пак св обръщам на едната страна, но на сутринта пак се събуждам понякога по гръб.
Чувала съм че не е добре
Но нямам представа за какво точно, не ми прилошава когато полвжавам по гръб да гледам тв примерно

# 593
Това за лежането по гръб е защото бебето натиска вена кава с тежестта си, та затова се препоръчва да се спи на лявата страна в напреднала бременност. Но ако не ви става лошо и замаяно, не мисля, че има нещо страшно. Но ако искате по гръб, може просто да надигнете горната част на тялото през нощта. Тогава не е проблем вената

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 17:25 от Zimk02

# 594
Тоест възглавница под кръста например?

# 595
Аз нямах проблеми да спя по гръб през бременността. Но, да, не се препоръчва заради натиск на матката върху вена каВа инфериор. Може леко подвигната върху възглавница наистина. Иначе предимно настрани.

# 596
Едва ли някой може да контролира позата си на сън. Заспивам на едната страна, събуждам се на другата или по гръб. Не го мислете толкова. С предните си бременности изобщо не съм мислела за позата си на сън. С тази бременност много нови неща научих тук, чак страх да те хване , че всичко правиш грешно Grinning

# 597
Не на всеки му става лошо при лежане по гръб. Ако нямате замайване, спете и лежете както си искате. Преди е имало препоръка за странична позиция при бременност, но това вече е отхвърлено като остаряло знание. Потвърдете си го с АГ, ако искате да сте спокойна.

# 598
Коя упойка избрахте/бихте избрали при секцио - пълна или спинална и защо?

# 599
Спинална. Нямах избор. Такава слагат в болницата, в която раждах. Пълна се слага според мен в по-особени случаи и при нужда.  А и исках да чувам и знам какво се случва. Малко е филм и аз бях доста стресирана. Не чух изобщо кога изплака, та щеше да е все едно, ако бях с пълна 😃

Общи условия

Активация на акаунт