Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 38 583
  • 825
  •   1
Отговори
# 570
Някои имат сраствания, други не. Белега се прави ниско долу и с времето избледнява.
Иначе и след естественото някои влачат хемороиди, изсипвания, свличане, инкотиненция и т.н.
Епизиотомията не е толкова страшна, минава и заминава.

# 571
Ако искате да има предвидимост и пак да е с естествено раждане, може би предизвикано раждане ще е най-лесно си мисля аз. Така ще има време за епидурална да се постави на време и без чакане.

Аз нямам намерение да търпя болки, но ще видим как ще се развият нещата.

# 572
До колкото знам епидурална се поставя след определен период на разкритие, мисля след 4см. Така или иначе болките се засилват и в началото е търпимо. Вече накрая става.... Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако искате да има предвидимост и пак да е с естествено раждане, може би предизвикано раждане ще е най-лесно си мисля аз. Така ще има време за епидурална да се постави на време и без чакане.

# 573
На нас ни казаха на първата фетална още, че клони много към момче. Всички доктори и пренаталния тест след това затвърдиха това мнение.
Благодаря😊

# 574
Някой взимал ли е ангал таблетки при бременност?

# 575
До колкото знам епидурална се поставя след определен период на разкритие, мисля след 4см. Така или иначе болките се засилват и в началото е търпимо. Вече накрая става.... Stuck Out Tongue Winking Eye

На мен ми казаха, че никога не е твърде рано за епидурална

# 576
1:1 съм като Вас. Нали казват, че второто раждане е по-леко. Дано и след толкова години тялото да "помни". Аз съм в дилема дали да раждам секцио, ще го обсъдя с АГ. Ако пак раждам нормално задължително с упойка, иначе не отивам Grinning
Аз съм раждала нормално без упойки и системи, от началото на болките и изтичането на водите до появата на бебето - 12 ч. Беше ужасно преживяване , което никога няма да забравя. Не мога да опиша болката, защото боли наистина неописуемо силно. Минаха 10 год от тогава и не, не съм го забравила . Сега съм бременна и може би пак ще избера нормалното , но само защото всички ме уверяват че ще бъде много по-бързо от преди и се надявам наистина да е така.
Вярно е ,че при всяка жена е различно , така че не съдя ничий избор и не се сравнявайте с когото и да е.
Иначе нямам дългосрочни последствия "отдолу", въпреки че имах епизотомия . Всичко зарастна.

# 577
А в кои случаи след това не е ок да се кърми, някой знае ли? В смисъл мисълта ми е, че доколкото знам майка при някое от ражданията (преди много време) се е инфектирала долу, изписали са медикаменти и се е наложило да спре да кърми (не знам поради каква причина точно) и така.. та просто ми е чудно

# 578
Ами явно заради несъвместими с кърменето лекарства.
А в кои случаи след това не е ок да се кърми, някой знае ли? В смисъл мисълта ми е, че доколкото знам майка при някое от ражданията (преди много време) се е инфектирала долу, изписали са медикаменти и се е наложило да спре да кърми (не знам поради каква причина точно) и така.. та просто ми е чудно

# 579
И с двата вида раждане може да се кърми. Вече дали някоя ще хване някоя болест, настинка, бактерия, инфекция, не зависи как е родила. От вида на проблема, ще се назначи съответното лечение и ще се прецени дали може да се продължи с кърменето. Случаи всякакви и гаранция няма за нищо.

# 580
Не разчитайте на 100% на първата фетална. На мен на първата в 12гс ми казаха момиче, а на втората в 21гс 100% момче Grinning
На нас ни казаха на първата фетална още, че клони много към момче. Всички доктори и пренаталния тест след това затвърдиха това мнение.
Благодаря😊

# 581

Взех ангал детски

# 582
Цитат
На мен ми казаха, че никога не е твърде рано за епидурална

Зависи - ако се сложи твърде рано може да спре или забави напредването на раждането, и в крайна сметка да се наложи спешно секцио. Ако пък е много разкритието, могат да ти откажат, защото няма да е отпуснала за последната фаза с напъването. Въобще, таймингът на епидуралната се оказва доста важен, и съответно качеството на анестезиолога е ключово.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 21:13 от Moonlit

# 583
На мен ми казаха в 12+4,  после потвърдиха на първата фетална. Няма да се оплаквам обаче ако се промени мнението на по-късен етап 😅 Знам че и в 5ти месец се случва да променят пола
Здравейте бъдещи мами, на 16ти октомври си записах час за първа фетална. Ще съм в 12та г. с.
Кога разбрахте пола на бебчо😊

# 584
Ако имаш болки в гърлото препоръчвам гаргара вода със сода. Онзи ден ме болеше гърлото и за 1 ден ми мина, като направих гаргарата няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт