Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 38 588
  • 825
  •   1
Отговори
# 555
При мен беше изцяло друг тип болка, но пак казвам, индивидуално е. Имам приятелка, която роди супер бързо и не я боля почти.

# 556
Усещат се, като много силно стягане едновременно в кръста и корема. За да ви дам кураж ще кажа, че след първото раждане реших, че второ не искам. Но всичко се забравя, като видиш крайният резултат - бебето. Една година след раждането забременях с второ. А сега чакам трето. Не го мислете предварително, всички ни е страх, докато не видим бебето, но всяка болка се изтърпява и забравя. А и може да се притеснявате, че ще бъде много дълго и болезнено, но аз познавам момичета, които родиха доста по-бързо и лесно от мен първото си дете. Болките съм ги забравила, но първият момент с децата, когато ги видях ще го помня завинаги Heart

# 557
Техниката за дишане е ключова при контракциите. Аз следях всяко клипче във фб на акушерката Елена от Училище за родители - мама и родих за 15–20минути. Моят съвет е да не слушате чужди истории и да не ви плашат, защото при всяка жена минава различно, но е важно да знаете какво да очаквате и именно от такива места е добре да се чуе, където хората са учили за това, а не от истории на приятелки.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 14:57 от Rimmona

# 558
Точно затова ми е много полезно вече родили майки да споделят, за да знам какво да очаквам и съответно - как да го управлявам с дишане. Дишането е ключово, аз съм се научила да контролирам почти всякаква болка с него, дори и сега, когато понякога имам контракции, включително да си регулирам пулса, нервно напрежение, умора и т.н. Но когато знам какво да очаквам и от родилните болки, ще ми е още по-полезно Simple Smile

Със сигурност ще видя тези видеа.

Благодаря, момичета Heart

# 559
Момичета знаете ли какво означава като имам покачване на прогестерона и после спадане около 7/8с съм май и в 4/5 беше 13 после 6 беше 33 и днес е 30.2 видяхме сак с ембрион миналата седмица и би трябвало другата да съм за пълс ама с тоя падащ прогестерон дали организма не се опитва нещо да се изчисти аз съм на цикл0гест х1 вечер

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 15:14 от Hariom1

# 560
Аз от липсата на запетаи не разбрах кога “беше, после, днес”….

# 561
Аз от разкази, че "боли малко по-силно от менструация" това очаквах. И всъщност въобще не бях подготвена за такава ужасна болка и беше шок за мен. Но пък ако чуете друг разказ на друга жена тя ще каже, че не е боляло много и е търпимо. Явно при всеки преминава различно. Аз за себе си знам, че втори втори път доброволно няма да родя без упойка.
Точно затова ми е много полезно вече родили майки да споделят, за да знам какво да очаквам и съответно - как да го управлявам с дишане. Дишането е ключово, аз съм се научила да контролирам почти всякаква болка с него, дори и сега, когато понякога имам контракции, включително да си регулирам пулса, нервно напрежение, умора и т.н. Но когато знам какво да очаквам и от родилните болки, ще ми е още по-полезно Simple Smile

# 562
Извинявам се
14 септември 13ng
21септември 33ng
27 септември 30.2ng

# 563
Аз от разкази, че "боли малко по-силно от менструация" това очаквах. И всъщност въобще не бях подготвена за такава ужасна болка и беше шок за мен. Но пък ако чуете друг разказ на друга жена тя ще каже, че не е боляло много и е търпимо. Явно при всеки преминава различно. Аз за себе си знам, че втори втори път доброволно няма да родя без упойка.

Ами те докато сложат упойката.., мен ме приеха с адски болки на 3см разкритие, едва попълвах документите..

# 564
А последствия след естествено раждане нямате ли? Аз заради тях също мислех секцио. Масово ги шият май, хемороиди после няма ли повече или няма разлика?Имам позната казва, че й липсва част от "месото" долу, чувала съм, че и ти се свлича някаква част, някои имат проблеми с пишкането после май, не знам, наистина питам, защото мен от тези последствия ме е страх.

# 565
Това също е индивидуално при всеки. Едни имат шевове, други хемороиди, трети нямат нищо и след раждане са пушка. Аз имах епизотомия и много болезнени хемороиди. За около 2 седмици беше зора с ходенето и сядането на дупето. Тоест има си известен период на възстановяване. Не е приятно, но е търпимо. И покрай грижите за бебчето минава. След като зарастна всичко - край! Никакви проблеми не съм имала. Няма раждане без болка. И секцио да е пак има известен период на възстановяване и зарастване.
А последствия след естествено раждане нямате ли? Аз заради тях също мислех секцио. Масово ги шият май, хемороиди после няма ли повече или няма разлика?Имам позната казва, че й липсва част от "месото" долу, чувала съм, че и ти се свлича някаква част, някои имат проблеми с пишкането после май, не знам, наистина питам, защото мен от тези последствия ме е страх.

# 566
  • Варна
Аз съм раждала нормално без упойки и системи, от началото на болките и изтичането на водите до появата на бебето - 12 ч. Беше ужасно преживяване , което никога няма да забравя. Не мога да опиша болката, защото боли наистина неописуемо силно. Минаха 10 год от тогава и не, не съм го забравила . Сега съм бременна и може би пак ще избера нормалното , но само защото всички ме уверяват че ще бъде много по-бързо от преди и се надявам наистина да е така.
Вярно е ,че при всяка жена е различно , така че не съдя ничий избор и не се сравнявайте с когото и да е.
Иначе нямам дългосрочни последствия "отдолу", въпреки че имах епизотомия . Всичко зарастна.

# 567
Здравейте бъдещи мами, на 16ти октомври си записах час за първа фетална. Ще съм в 12та г. с.
Кога разбрахте пола на бебчо😊

# 568
  • България
На нас ни казаха на първата фетална още, че клони много към момче. Всички доктори и пренаталния тест след това затвърдиха това мнение.

# 569
Аз пък си мисля, че от едно секцио има много повече последствия, отколкото при естествено раждане. Това е операция и то сериозна. Стават сраствания и т.н., да не говорим, че и чисто визуално после нещата не са ок.

В крайна сметка, всичко крие риск. Иначе за болката - то е ясно, че не е малко по-силна от менструална Simple Smile Но горе долу от мненията, придобих представа какво може да очаквам. Ще видим. Да е добре бебето, пък болки сме търпяли Simple Smile
Единствено е да не взема да припадна от нея, иначе другото ще го изтърпя и ако трябва - упойка

Общи условия

Активация на акаунт